Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Έβδομη μεταξύ των χωρών της ΕΕ η Ελλάδα στη φοροδιαφυγή


Κυριακή, 31 Μαρτίου, 2019

Στο δυσθεώρητο ποσό των 2,25 δισ. ευρώ την ημέρα ανέρχεται συνολικά η φοροδιαφυγή των Ευρωπαίων, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την Ελλάδα να έρχεται έβδομη ανάμεσα στα 28 κράτη – μέλη της ΕΕ, με βάση την κατά κεφαλή φοροδιαφυγή.
Από την εν λόγω έρευνα προκύπτει ότι το ποσό που στερούν οι Έλληνες από τα κρατικά ταμεία ανέρχεται κατά κεφαλή σε 1.847 ευρώ έναντι 1.634 ευρώ που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ.
Πρωταθλητές στη φοροδιαφυγή είναι οι Ιταλοί. Το ενδιαφέρον στοιχείο της έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι, όμως, ότι δεύτεροι έρχονται οι Δανοί. Οι Ιταλοί στερούν συνολικά από τα ταμεία του ιταλικού κράτους 190,9 δισ. ευρώ κάθε χρόνο, με την κατά κεφαλή φοροδιαφυγή να ανέρχεται σε 3.156 ευρώ.
Ακολουθεί η Δανία με φοροδιαφυγή 3.027 ευρώ ανά κάτοικο. Πάντως, η Δανία είναι η χώρα με την υψηλότερη φορολογία στην ΕΕ, καθώς τα φορολογικά έσοδά της ανέρχονται πάνω από το 45% του ΑΕΠ της χώρας.
Σε ότι αφορά τα συνολικά ποσά της φοροδιαφυγής, που βέβαια δεν αντανακλούν τη συμπεριφορά των κατοίκων μιας χώρας, δεύτερη μετά την Ιταλία έρχεται η Γερμανία, οι πολίτες της οποίας στερούν από τα ταμεία της 125,1 δισ. ευρώ τον χρόνο και τρίτη η Γαλλία με τη φοροδιαφυγή να ανέρχεται συνολικά σε 117,9 δισ. ευρώ.
Πηγή: «Καθημερινή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου