Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM


Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019

Η Καλαμάτα γιόρτασε την 198η επέτειο από την απελευθέρωσή της


 Κυριακή, 24 Μαρτίου, 2019


Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, η Καλαμάτα γιόρτασε σήμερα με κάθε επισημότητα την απελευθέρωσή της στις 23 Μαρτίου 1821.
Το κυρίαρχο σημείο των εκδηλώσεων ήταν η αναπαράσταση της κατάληψης της πόλης από τους οπλαρχηγούς – ήρωες του 1821.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Τάσος Πετρόπουλος, ενώ στις εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι βουλευτές του νομού Γιώτα Κοζομπόλη, Πέτρος Κωνσταντινέας και Δημήτρης Κουκούτσης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, δήμαρχοι άλλων δήμων της Μεσσηνίας, ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Λευτέρης Βαρουξής και Βασίλης Μιχαλολιάκος, υποψήφιοι βουλευτές και περιφερειάρχες, καθώς κι εκπρόσωποι αρχών και φορέων.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με τον τερματισμό του Δρόμου Θυσίας και την άφιξη του σκυταλοδρόμου που μετέφερε τη φλόγα από τη Μονή Βελανιδιάς. Αργότερα έγινε η αφή του βωμού και η έπαρση της Σημαίας της Επανάστασης. Ακολούθησε η δοξολογία στον ιστορικό ναό των Αγίων Αποστόλων, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, και το τρισάγιο στη μνήμη των ηρώων του ’21. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Περικλής Ξηρογιάννης.
Μετά το προσκλητήριο οπλαρχηγών και την κατάθεση στεφανιού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, έγινε η αναπαράσταση της κατάληψης της Καλαμάτας από τους οπλαρχηγούς που μπήκαν στην πόλη μαζί με τα μπουλούκια τους. Ακολούθησαν χοροί, και οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση μαθητών σχολείων, οπλαρχηγών και μπουλουκιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου