Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

Ο… Θεός, η Παναγιά και ο «Άη Φορτούνης» της Εθνικής! (2-2)

Ορθια η Εθνική στη Βοσνία

Όρθια στη Ζένιτσα κόντρα στη Βοσνία η Εθνική (2-2), βγάζοντας εκπληκτική αντίδραση μετά το πρώτο κάκιστο 15λεπτο όταν και βρέθηκε να χάνει με 2-0 στο 15’. Ο Φορτούνης στο 64′ με πέναλτι και ο Κολοβός στο 85’ τα γκολ.

Όρθια στη Ζένιτσα κόντρα στη Βοσνία η Εθνική (2-2), βγάζοντας εκπληκτική αντίδραση μετά το πρώτο κάκιστο 15λεπτο όταν και βρέθηκε να χάνει με 0-2 στο 15’. Ο Φορτούνης στο 64’με πέναλτι και ο Κολοβός στο 85’ τα γκολ.
Στους 4 βαθμούς πλέον το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετά από δύο αγωνιστικές στους ομίλους για τα προκριματικά του Euro 2020. Με «ολική» μεταμόρφωση ειδικά στο Β΄ μέρος, η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη πήρε μεγάλο αποτέλεσμα μέσα σε μια εχθρική έδρα απέναντι σε μια ομάδα που έχει τον ίδιο στόχο.
Φουλ της άμυνας από τον Αγγελο
Η ποιότητα του αποψινού αντιπάλου, σε συνδυασμό με την απουσία του Μήτρογλου οδήγησε τον Αγγελο Αναστασιάδη σε σχέση με το ματς του Λίχτενσταϊν τόσο όσον αφορά το σχήμα όσο και τα πρόσωπα. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός του 4-2-3-1, πήγε σε ένα καθαρό 5-3-2 με τον Βλαχοδήμο στην εστία, τους Σιόβα, Παπασταθόπουλο και Κουρμπέλη μπροστά στην τριάδα μπροστά από τον πορτιέρο της Μπενφίκα, ενώ στα άκρα αγωνίστηκαν οι Κούτρης (αριστερά) και Μπακάκης (δεξιά).
Στα χαφ έπαιξαν οι Μπουχαλάκης, Ζέκα και Σάμαρης, ενώ μπροστά στην ίδια ευθεία αγωνίστηκαν οι Δώνης και Φορτούνης.
«Κατηφόρα» και 2-0 στο 15’
Εφιαλτικό ήταν το πρώτο 15λεπτο για την Εθνική. Η Βοσνία, έπιασε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από τον… λαιμό και πριν προλάβουμε καλά – καλά να μπούμε στο κλίμα του ματς, το κοντέρ έγραφε ήδη 2-0! Και στα δύο γκολ έγιναν τραγικά λάθη από την άμυνα, αλλά και ο Βλαχοδήμος. Το 1-0 ήρθε στο 10’ όταν μετά από «κομπίνα» σε κόρνερ ο η ελληνική άμυνα επέτρεψε στο Βίστσα να σουτάρει δύο φορές μέσα από την περιοχή για σκοράρει τελικά.
Μόλις πέντε λεπτά αργότερα (15’) έγινε και το 2-0, όταν ο Πιάνιτς με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ από 25 μέτρα εξέθεσε και πάλι την αμυντική μας λειτουργία. Τείχος δεν υπήρχε, ο Βλαχοδήμος έμεινε… άγαλμα και έτσι οι γηπεδούχοι απέκτησαν προβάδισμα δύο τερμάτων.
Περισσότερο πάντως η κακή εικόνα οφειλόταν στην Εθνική και όχι τόσο στο ότι οι Βόσνιοι είχαν πιάσει μια πολύ σπουδαία απόδοση. Έλλειψη ψυχραιμίας, κακές τοποθετήσεις, ασυνεννοησία στην άμυνα και ατομικά λάθη έδωσαν το δικαίωμα στους αντιπάλους να αποκτήσουν ένα τεράστιο προβάδισμα πριν καν τη συμπλήρωση 20 λεπτών. Κι αυτό παρά τον αμυντικό προσανατολισμό της 11άδας.
Στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους και τον Αγγελο να αλλάζει τη διάταξη, η Εθνικήγ ισορρόπησε. Κράτησε μπάλα, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο βγήκε μπροστά (Φορτούνης, Μπουχαλάκης, Κούτρης και Δώνης ήταν δραστήριοι) προσπαθώντας να κάνει αισθητή την παρουσία της.
Η αλήθεια είναι ότι δεν το καταφέραμε σε μεγάλο βαθμό, έχοντας πάντως μια καλή στιγμή με τον Φορτούνη στο 22’ το σουτ του οποίου (μετά την πάσα του Μπακάκη), έφυγε άουτ.
Μασούρας αντί Μπουχαλάκη
Με την έναρξη του Β’ μέρους ο Μασούρας πέρασε αντί του Μπουχαλάκη για να παίξουμε πιο ορθολογικά το 4-4-2 και με περισσότερες αξιώσεις από τα άκρα προφανώς.
«Κάθισαν» οι Βόσνιοι, τους τιμώρησε η Εθνική
Στο δεύτερο μέρος οι Βόσνιοι έδειξαν διάθεση να διαχειριστούν το προβάδισμα ασφαλείας που είχαν χτίσει από το πρώτο 15λεπτο. Ετσι «πάγωσαν» τον ρυθμό παίζοντας συντηρητικά και έβγαιναν μπροστά είτε ξαφνικά με αντεπιθέσεις είτε όταν υπήρχαν οι προϋποθέσεις.
Κι αυτό καθώς έβλεπαν ότι η «Γαλανόλευκη» αδυνατούσε να απειλήσει με αξιώσεις. Αυτή ήταν και η αλήθεια όμως η Εθνική δεν τα παράτησε, και στο 64’ ήρθη η μείωση του σκορ. Ο εκ των διακριθέντων Φορτούνης, κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Σούνγιτς για να εκτελέσει ο ιδίος την εσχάτη των ποινών και να μειώσει σε 2-1!
Οι οπαδοί άρχισαν να… ανησυχούν και η παγωμάρα τους μεγάλωσε ακόμη περισσότερο όταν ο καλύτερος της Βοσνίας Πιάνιτς αποβλήθηκε για σκληρό μαρκάρισμα στον Ζέκα.
Πλέον ήμασταν 11 εναντίον 10 με τον Αναστασιάδη να ρίχνει στη μάχη και τον Κολοβό από το 67’ θέλοντας να δώσει επιθετική πνοή στην ομάδα του. Η Εθνική πήρε την κατοχή πίεσε έντονα τους γηπεδούχους που είχαν κλειστεί πίσω, όμως λίγο έλειψε να δεχθεί και τρίτο γκολ στο 69’ από τον Κολάσινατς στη μοναδική μεγάλη φάση των αντιπάλων μας στο Β’ μέρος.
Ο Κολοβός «απάντησε» με μεγάλη ευκαιρία στο 76’ και τελικά «σώπασε» τους Βόσνιους για τα καλά στο 85’, με εξαιρετική κεφαλιά μετά από σέντρα-διαβήτη του Ζέκα!
ΒΟΣΝΙΑ: Σέχιτς,Μπίσακσιτς, Σούνγιτς, Ζουκάνοβιτς, Κολάσινατς, Τσίμιροτ (93’ Κρούνιτς), Μπέσιτς, Πιάνιτς, Ντούλγεβιτς (79’ Μιλόσεβιτς), Τζέκο (90’ Γκόγιακ), Βίσκα.
ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Μπακάκης (80’ Κουλούρης), Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κούτρης, Κουρμπέλης (67’ Κολοβός), Ζέκα, Μπουχαλάκης (46’ Mασούρας), Φορτούνης, Δώνης, Σάμαρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου