Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Σε πνεύμα σύμπνοιας και εποικοδομητικής συνεργασίας η συνάντηση για την Παρέλαση της Βοστώνης




Αρκετός κόσμος χθες βράδυ στο συμβούλιο για την Παρέλαση του Ελληνισμού της Βοστώνης που έγινε στο Greek-American Political Club στο Cambridge που βρίσκετε ανάμεσα στα δύο παγκοσμίου φήμης Πανεπιστήμια Harvard και MIT.
Μία-μία οι εκδηλώσεις συζητήθηκαν και έγιναν εισηγήσεις για την καλύτερη οργάνωση και συμμετοχή αρχής γενομένης από την άλλη Παρασκευή, 29 Μαρτίου με τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, 1821 στο Κυβερνείο της Μασσαχουσέττης.  Θα γίνει αναφορά για τα 100 χρόνια από την Ποντιακή Γενοκτονία και θα διαβαστεί έκθεση μαθήτριας με θέμα «Η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού».

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα γίνει αναγνώριση και βράβευση της κυρίας Ελένης Βιδάλη που για 25 χρόνια παρουσιάζει το Ελληνικό τηλεοπτικό πρόγραμμα στο δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι ΒΝΝ της Βοστώνης.

Ακολούθησε λεπτομερή αναφορά για τις άλλες εκδηλώσεις από τους υπεύθυνους αξιωματούχους της Ομοσπονδίας.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος θα είναι τελετάρχης μαζί με τον Δήμαρχο Βοστώνης και τον Μητροπολίτη Βοστώνης Μεθόδιο.  Ενώ έχει πρσκεκληθεί να συμμετάσχει ο 4 φορές Ολυμπιονίκης κ. Πύρρος Δήμας.

Να σημειώσουμε ότι η Ομοσπονδία αναγνωρίζει το έργο της των Ελληνικών Προγραμμάτων ΠΑΙΔΕΙΑ στα Πανεπιστήμια University of Connecticut  και University of Rhode Island. Επίσης, τιμά μετά θάνατον τον δολοφονημένο Κωνσταντίνο Κατσίφα όπου την 28η Οκτωβρίου, 2018 βρήκε τραγικό θάνατο από τις Αλβανικές δυνάμεις στη Βόρειο Ήπειρο.  Χαρακτηριστικό είναι ότι θα έρθει η αδερφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα να παραλάβει το βραβείο ελευθερίας.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι με την συμπαράσταση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνο-Αμερικανικών Σωματείων από το Φθινόπωρο θα αρχίσει Ελληνικό Πρόγραμμα από το Κέντρο ΠΑΙΔΕΙΑ στο Πανεπιστήμιο University of Massachusetts, Bridgewater.  
Έξι υποτροφίες θα δοθούν το βράδυ του επίσημου δείπνου, Σάββατο 6 Απριλίου, 6:30μμ στο Κοινοτικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού Βοστώνης, (η τελική ημερομηνία για τις αιτήσεις πλησιάζει).

Αναφέρθηκαν λεπτομερώς στο πρόγραμμα για το επίσημο δείπνο αλλά και όλο το πρόγραμμα της Παρελάσεως όπου έχουν δηλώσει συμμετοχή πολλοί αξιωματούχοι από τη Βοστώνη και τη Νέα Αγγλία.

Να σημειώσουμε ότι μετά την παρέλαση, στο κεντρικό πάρκο της Βοστώνης, θα χορέψουν Ελληνικούς χορούς 5 Ελληνικά συγκροτήματα.

Την άλλη Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2019 στις 7:30μμ είναι η τελευταία Παν ομογενειακή στο Μαλιώτειο Πολιτιστικό κέντρο όπου θα γένει και η κλήρωση για τη σειρά παρελάσεως.

Η Παρέλαση του Ελληνισμού είναι γιά όλους και η συμμετοχή σας είναι ευπρόσδεκτη και επιβεβλημένη.  

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου