Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Υπερπανσέληνος : Η τελευταία του έτους - Εντυπωσιακές φωτογραφίες

Στη Βοστώνη θυμηθήκαμε το τραγούδι 
                                                  «έχει ένα φεγγάρι απόψε…»
Η υπερπανσέληνος χθες το βράδυ ήτσν ξεχωριστή καθώς συνδυάζεται με την έλευση της εαρινής ισημερίας, αλλά και το πέρασμα ενός αστεροειδή από τη Γη
Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από την τρίτη και τελευταία υπερπανσέληνο του έτους. Η υπερπανσέληνος ήταν ξεχωριστή καθώς συνδυάζεται με την έλευση της εαρινής ισημερίας, αλλά και το πέρασμα ενός αστεροειδή από τη Γη
Σημειώνεται, πως φέτος η εαρινή ισημερία ταν τα μεσάνυχτα (στις 23:58 ώρα Ελλάδας), ενώ λίγο αργότερα, στις 03:43 ώρα Ελλάδας της Πέμπτης η υπερπανσέληνος ήταν στο κορύφωμά της.
Η τελευταία υπερπανσέληνος του 2019 έλαμψε στον νυχτερινό ουρανό μεγαλύτερη και φωτεινότερη από το συνηθισμένο, καθώς η τροχιά της βρίσκεται πλησιέστερα στη Γη, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρξει συννεφιά ή καιρικές συνθήκες που θα εμποδίσουν το φαινόμενο.   
Η εαρινή ισημερία, που σηματοδοτεί αστρονομικά την αρχή της άνοιξης, θα συμπέσει, σχεδόν, με την τρίτη και τελευταία υπερ-σελήνη ή υπερπανσέληνο του φετινού έτους.
Με την εαρινή ισημερία αρχίζει και επίσημα η άνοιξη του 2019 στην Ελλάδα και γενικότερα στο βόρειο ημισφαίριο, στο οποίο ανήκει και η χώρα μας. Αντίστροφα, στο νότιο ημισφαίριο θα ξεκινήσει το φθινόπωρο. Μετά τις 20 Μαρτίου, η μέρα θα μεγαλώνει συνεχώς σε βάρος της νύχτας έως το θερινό ηλιοστάσιο, ενώ το αντίστροφο θα συμβαίνει στο νότιο ημισφαίριο.
Οι ισημερίες -η εαρινή και η φθινοπωρινή- καθορίζουν την έναρξη της άνοιξης και του φθινοπώρου, ενώ τα ηλιοστάσια -το θερινό και το χειμερινό- προσδιορίζουν την έναρξη του καλοκαιριού και του χειμώνα αντίστοιχα. Η άνοιξη δεν έχει σταθερή ημερομηνία έναρξης και η πρώτη μέρα της ποικίλει ανάμεσα στις 19 (πιο σπάνια), στις 20 (συνήθως) και στις 21 Μαρτίου, ανάλογα με το έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου