Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Η ιστοσελίδα μας, paneliakos.com, σας εύχεται

Υγεία, Πρόοδο και Ευτυχία - Χρόνια Πολλά
Καλά Χριστούγεννα, KALA CHRISTOUGENNA (Greek)
Merry Christmas (American English, USA)

English (UK) Happy Christmas

German: Frohe Weihnachten
French: Joyeux Noël
Spanish: ¡Feliz Navidad
Italian: Buon Natale
Portuguese: Feliz Natal
Japanese: メリークリスマス
Russian: С Рождеством
Dutch: Vrolijk kerstfeest
Swedish: God jul
Czech: Veselé vánoce
Turkish:Mutlu Noeller
Albanian: Gëzuar Krishtlindjet
Estonian: Häid Jõule
Hebrew: חג מולד שמח
Chinese: 圣诞快乐
Ukrainian: З Різдвом
Serbian: Срећан Божић
Filipino: Maligayang Pasko
Georgian: შობა
Finish: hyvää joulua

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2018

Στα 21,3 τρισ. δολ. εκτοξεύτηκε το αμερικανικό χρέος

Δευτέρα, 6 Αυγούστου, 2018

Για την αύξηση του χρέους ευθύνονται, μεταξύ άλλων, οι περικοπές φόρων και οι αυξημένες δαπάνες που αποφάσισε ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΗΠΑ
Το χρέος των ΗΠΑ υπερέβη τα 21,3 τρισ. δολάρια και το κόστος δανεισμού της υπερδύναμης αυξάνεται. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών, το ύψος του χρέους θα είναι ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση Τραμπ.
Σε σχετική ανακοίνωσή του, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι θα αυξήσει κατά ένα δισ. δολάρια το ποσό που θα αντλεί στην κάθε δημοπρασία ομολόγων των επόμενων τριών μηνών.
Η αύξηση του ποσού θα αφορά όλες ανεξαιρέτως τις δημοπρασίες ομολόγων, αδιακρίτως αν πρόκειται για διετή, τριετή ή πενταετή ομόλογα. Το αποτέλεσμα θα είναι να αυξηθεί κατά 30 δισ. δολάρια το συνολικό ποσό χρέους που θα αντλήσει το αμερικανικό κράτος μέσα στο τρίτο τρίμηνο. Στο σύνολο του δεύτερου εξαμήνου, το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει να δανειστεί 769 δισ. δολάρια. Το ποσό αυτό ισοδυναμεί με αύξηση του δανεισμού των ΗΠΑ κατά 63%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Η είδηση ότι πρόκειται να αυξηθεί τόσο ο δανεισμός των ΗΠΑ προκάλεσε άμεση αντίδραση των αγορών ομολόγων. Οι αποδόσεις των 30ετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου αυξήθηκαν κατά 3% για πρώτη φορά ύστερα από σχεδόν δύο μήνες.
Σύμφωνα με τις οικονομικούς αναλυτές που μίλησαν στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, η αύξηση του χρέους των ΗΠΑ θα επισκιαστεί βραχυπρόθεσμα από άλλα θέματα της επικαιρότητας, όπως η σθεναρή ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας και ο πόλεμος των δασμών με τους εμπορικούς εταίρους της Ουάσιγκτον.
Ειρωνεία της τύχης θεωρούν, πάντως, το ότι η κυβέρνηση Τραμπ υποσχέθηκε ότι με τη μεγάλη ανάπτυξη της οικονομίας θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την αύξηση του χρέους. Ομως, οι περικοπές φόρων και οι αυξημένες δαπάνες που αποφάσισε ο Αμερικανός πρόεδρος επέφεραν αντίθετα αποτελέσματα. Οπως τονίζει ο Γκρεγκ Βαλιέρ, αναλυτής της Horizon Investments, «η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ δεν επαρκεί για να καλύψει το δημοσιονομικό έλλειμμα που αυξάνεται, όπως και ο δανεισμός, και κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται γι’ αυτό στην Ουάσιγκτον».
Πράγματι, το Γραφείο Προϋπολογισμού του αμερικανικού Κογκρέσου υπολογίζει πως το 2019 το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ θα αγγίξει το 1 τρισ. δολάρια και θα υπερβεί αυτό το ποσόν το 2020. Το 2028 θα πλησιάσει το 1,5 τρισ. δολάρια.
Παράλληλα, όμως, εξακολουθεί να αυξάνεται το κόστος αναχρηματοδότησης όλου αυτού του χρέους. Το οικονομικό έτος 2017 έφτασε στα 458 δισ. δολάρια. Φέτος έχει φτάσει στα 415 δισ. δολάρια, ενώ μένουν ακόμη τρεις μήνες για να κλείσει το τρέχον δημοσιονομικό έτος. Σημειωτέον ότι το χρέος των αμερικανικών επιχειρήσεων έχει υπερβεί τα 9 τρισ. δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου