Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2018

Στα 21,3 τρισ. δολ. εκτοξεύτηκε το αμερικανικό χρέος

Δευτέρα, 6 Αυγούστου, 2018

Για την αύξηση του χρέους ευθύνονται, μεταξύ άλλων, οι περικοπές φόρων και οι αυξημένες δαπάνες που αποφάσισε ο Αμερικανός πρόεδρος Τραμπ.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:ΗΠΑ
Το χρέος των ΗΠΑ υπερέβη τα 21,3 τρισ. δολάρια και το κόστος δανεισμού της υπερδύναμης αυξάνεται. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών, το ύψος του χρέους θα είναι ίσως η μεγαλύτερη πρόκληση που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση Τραμπ.
Σε σχετική ανακοίνωσή του, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών τονίζει ότι θα αυξήσει κατά ένα δισ. δολάρια το ποσό που θα αντλεί στην κάθε δημοπρασία ομολόγων των επόμενων τριών μηνών.
Η αύξηση του ποσού θα αφορά όλες ανεξαιρέτως τις δημοπρασίες ομολόγων, αδιακρίτως αν πρόκειται για διετή, τριετή ή πενταετή ομόλογα. Το αποτέλεσμα θα είναι να αυξηθεί κατά 30 δισ. δολάρια το συνολικό ποσό χρέους που θα αντλήσει το αμερικανικό κράτος μέσα στο τρίτο τρίμηνο. Στο σύνολο του δεύτερου εξαμήνου, το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει να δανειστεί 769 δισ. δολάρια. Το ποσό αυτό ισοδυναμεί με αύξηση του δανεισμού των ΗΠΑ κατά 63%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Η είδηση ότι πρόκειται να αυξηθεί τόσο ο δανεισμός των ΗΠΑ προκάλεσε άμεση αντίδραση των αγορών ομολόγων. Οι αποδόσεις των 30ετών ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου αυξήθηκαν κατά 3% για πρώτη φορά ύστερα από σχεδόν δύο μήνες.
Σύμφωνα με τις οικονομικούς αναλυτές που μίλησαν στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, η αύξηση του χρέους των ΗΠΑ θα επισκιαστεί βραχυπρόθεσμα από άλλα θέματα της επικαιρότητας, όπως η σθεναρή ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας και ο πόλεμος των δασμών με τους εμπορικούς εταίρους της Ουάσιγκτον.
Ειρωνεία της τύχης θεωρούν, πάντως, το ότι η κυβέρνηση Τραμπ υποσχέθηκε ότι με τη μεγάλη ανάπτυξη της οικονομίας θα μπορέσει να αντιμετωπίσει την αύξηση του χρέους. Ομως, οι περικοπές φόρων και οι αυξημένες δαπάνες που αποφάσισε ο Αμερικανός πρόεδρος επέφεραν αντίθετα αποτελέσματα. Οπως τονίζει ο Γκρεγκ Βαλιέρ, αναλυτής της Horizon Investments, «η οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ δεν επαρκεί για να καλύψει το δημοσιονομικό έλλειμμα που αυξάνεται, όπως και ο δανεισμός, και κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται γι’ αυτό στην Ουάσιγκτον».
Πράγματι, το Γραφείο Προϋπολογισμού του αμερικανικού Κογκρέσου υπολογίζει πως το 2019 το δημοσιονομικό έλλειμμα των ΗΠΑ θα αγγίξει το 1 τρισ. δολάρια και θα υπερβεί αυτό το ποσόν το 2020. Το 2028 θα πλησιάσει το 1,5 τρισ. δολάρια.
Παράλληλα, όμως, εξακολουθεί να αυξάνεται το κόστος αναχρηματοδότησης όλου αυτού του χρέους. Το οικονομικό έτος 2017 έφτασε στα 458 δισ. δολάρια. Φέτος έχει φτάσει στα 415 δισ. δολάρια, ενώ μένουν ακόμη τρεις μήνες για να κλείσει το τρέχον δημοσιονομικό έτος. Σημειωτέον ότι το χρέος των αμερικανικών επιχειρήσεων έχει υπερβεί τα 9 τρισ. δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου