Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Κυριακή, 26 Αυγούστου, 2018


  • Πάτρα: Έριξαν διαβρωτικό υγρό στα μάτια 24χρονου και τον ξυλοκόπησαν. Ο νεαρός κατέφυγε για βοήθεια σε καφετέρια στο κέντρο της πόλης και από εκεί τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο. .
  • Έφυγε από τη ζωή ο ακαδημαϊκός, πανεπιστημιακός γιατρός Γρηγόρης Σκαλκέας. Ο γιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ωνάσειο .
  • Τουλάχιστον δέκα άλλες ληστείες αποδίδονται στους ληστές του Φιλοπάππου. Η ίδια τριάδα των αδίστακτων ληστών επιχείρησε να ληστέψει το βράδυ της 10ης Αυγούστου δύο γερμανίδες τουρίστριες, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο .
  • Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων στην Εύβοια. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, άμεσα κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. .
  • Μάτι: Απόδοση ποινικών ευθυνών ζητούν τέσσερις πυρόπληκτοι πανεπιστημιακοί. Οι τέσσερις πανεπιστημιακοί στρέφονται εναντίον όλων των φορέων που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης, βάζοντας στο στόχαστρο μεταξύ άλλων την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, τον γ.γ. Πολιτικής Προστασίας και τον κεντρικό Λιμενάρχη Ραφήνας. 

Κόσμος

  • HΠΑ  Ο Γερουσιαστής Τζων Μακέϊν ήταν από την Αριζόνα και είχε εκλεγεί 6 φορές στην Αμερικάνικη Γερουσία.  Τζων Μακέϊν ήταν αιχμάλωτος πολέμου στο Βιετνάμ όπου το αεροπλάνο του κτυπήθηκε και μετά από αρκετές εγχειρήσεις και έμεινε μεγάλο χρονικό διάστημα στο νοσοκομείο του Ανόϊ.  Ήταν από τους ηγέτες της Γερουσίας και υποψήφιος για το προεδρικό αξίωμα με το ρεπουμπλικάνικο κόμμα αλλά έχασε από τον Ομπάμα.

  • Ιταλία: Εισαγγελική έρευνα σε βάρος του Σαλβίνι για το Diciotti. «Ας έλθουν να με πάρουν, τους περιμένω», είπε ο επικεφαλής της Λέγκα, τονίζοντας ότι «δεν διεξάγεται καμία έρευνα σε βάρος όσων ευθύνονται για την κατάρρευση της γέφυρας στην Γένοβα, αλλά οι εισαγγελείς ασχολούνται με εμένα». .
  • Το Περού σκλήρυνε του όρους εισόδου των πολιτών της Βενεζουέλας. Μέχρι σήμερα, η κατοχή δελτίου ταυτότητας ήταν αρκετή για την είσοδο στο ελκυστικό εξαιτίας της δυναμικής του οικονομίας Περού των πολιτών της Βενεζουέλας που εγκαταλείπουν την χώρα τους κατά χιλιάδες βυθίζοντας την Λατινική Αμερική σε σοβαρή προσφυγική κρίση. .
  • Ανατροπή τουριστικού λεωφορείου στη Βουλγαρία . 15 νεκροί. 27 ακόμα άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και διακομίζονται σε νοσοκομεία. .
  • Κίνημα Πέντε Αστέρων: Πολιτική η συνάντηση Ορμπάν- Σαλβίνι, όχι θεσμική. Οι εκπρόσωποι των Πέντε Αστέρων τονίζουν σε ανακοινωθέν τους ότι «οι χώρες που δεν ανταποκρίνονται στο αίτημα για κατανομή των μεταναστών, δεν θα έπρεπε να λαμβάνουν, πλέον, τα ευρωπαϊκά κονδύλια» .
  • Η σορός του δικτάτορα Φράνκο στα χέρια της οικογένειάς του μετά την εκταφή. «Ασφαλώς θα αναλάβουμε τη σορό του παππού μου, δεν θα τον αφήσουμε στα χέρια της κυβέρνησης», είπε στη συντηρητική εφημερίδα La Razon ο Φράνθις Φράνκο, ένας από τα επτά εγγόνια του στρατηγού που κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή την Ισπανία από το 1939 μέχρι το 1975. .

Πολιτική

  • ΠτΔ: Η χώρα πρέπει να παραμείνει ο θεματοφύλακας μεγάλων αρχών και αξιών. Ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας αναφέρθηκε στα μηνύματα που εκπέμπουν σε όλο τον κόσμο οι Θερμοπύλες λέγοντας πως «συνηθίζουμε να μιλάμε για το έπος των Θερμοπυλών για το έπος των 300 του Λεωνίδα. Ναι εδώ ήταν ένας αγώνας ο οποίος έβαλε βαθιά τη σφραγίδα του στην ιστορία της ανθρωπότητας αλλά και στην ιστορία του πολιτισμού». .
  • Διαψεύδει ο Σπίρτζης ότι αρνήθηκε να μετακινηθεί στον ανασχηματισμό. Ο κ. Σπίρτζης έχει καταστήσει σαφές ότι είναι αποκλειστικό θέμα του πρωθυπουργού η τοποθέτηση των υπουργών ή ακόμη και η απομάκρυνσή τους. .
  • Βενιζέλος: Τσίπρας πήγε στην Ιθάκη αλλά η Πηνελόπη δεν ήταν εκεί. "Νέο ξεκίνημα μπορεί να υπάρξει μόνο εφόσον διαμορφωθούν νέες πολιτικές συνθήκες, τέτοιες που θα επιτρέψουν στην κοινωνία να υιοθετήσει το πρόταγμα μιας κανονικής ευρωπαϊκής, ανταγωνιστικής χώρας, που αναπτύσσεται με υψηλούς ρυθμούς, βγαίνει από τη μιζέρια της στασιμοχρεοκοπίας και δίνει ξανά ευκαιρίες στους ανθρώπους της και ιδίως στους νέους" αναφέρει o Ευάγγελος Βενιζέλος. .
  • Μητσοτάκης: Θα καταργήσουμε τον νόμο Κατρούγκαλου . Παράλληλα ο κος Μητσοτάκης,εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην εθνική τραγωδία στο Μάτι κατηγορώντας την ότι επέδειξε απάνθρωπο κυνισμό. .
  • Ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ «ξεκλειδώνει» τον ανασχηματισμό . Ο νέος γραμματέας του κόμματος αναμένεται να εκλεγεί τη Δευτέρα .

Οικονομία

  • Στον Πάγο βάζει ο Σολτς τα σενάρια περί αναβολής περικοπής των συντάξεων. Ο κ. Σολτς δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν συμμετέχει σε «εικασίες» αναφορικά με το ενδεχόμενο αναβολής του νέου γύρου περικοπών στις συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2019. Προειδοποιεί δε, να μην παραβιαστούν όσα συμφωνήθηκαν για τις συντάξεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα και το ρόλο του ΔΝΤ στο μηχανισμό της μεταμνημονιακής επιτήρησης της Ελλάδας. .
  • Κούβα-ΗΠΑ: Το αμερικανικό εμπάργκο προκάλεσε απώλειες 4,3 δισεκ. δολαρίων. Τα μέτρα αυτά «είχαν αποτέλεσμα μια σημαντική μείωση των επισκέψεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, και προκάλεσαν μεγάλα εμπόδια στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις κουβανικών επιχειρήσεων με ενδεχόμενους αμερικανούς εταίρους ή τρίτες χώρες», διευκρινίζεται στο κείμενο του κουβανικού υπουργείου. .
  • Mετά την Ιθάκη: Το κρίσιμο μεταμνημονιακό τρίμηνο της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει όλα τα εκκρεμή θέματα, προεξάρχοντος του θέματος των συντάξεων, και να επιλέξει αν θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα με τους θεσμούς, τους Ευρωπαίους, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ ή αν θα προχωρήσει σε αλλού είδους ενέργειες. .
  • Moody’s: Οι δύο κίνδυνοι που μπορεί να κάνουν τους Έλληνες... Σίσυφο. «Η οικονομική ανάπτυξη θα συνεχισθεί τα επόμενα χρόνια - Η βελτίωση της αγοράς εργασίας θα φέρει ανάκαμψη της στεγαστικής αγοράς» .
  • 48ωρο λουκέτο σε κατάστημα οπτικών στο Nammos Mall στη Μύκονο από ΑΑΔΕ. Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, στην έρευνα τους διαπίστωσαν χρηματική διαφορά μεταξύ του χειρόγραφου αρχείου αποδείξεων και των αποδείξεων που κοπήκαν στην ταμειακή μηχανή .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου