Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018

Γαλλοβρετανικός «πόλεμος» ψαράδων για τα χτένια


PASCAL ROSSIGNOL / REUTERS

Στα ύψη είναι το θερμόμετρο μεταξύ Βρετανών και Γάλλων ψαράδων στη Μάγχη, ύστερα από «ναυμαχία» που έλαβε χώρα με «μήλον της έριδος» τα...χτένια.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBCη σύγκρουση έλαβε χώρα περίπου 22 χλμ στα ανοιχτά της Νορμανδίας, με τους Γάλλους αλιείς να υβρίζουν τους Βρετανούς και να τους πετούν πέτρες και καπνογόνα. Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο, τα βρετανικά σκάφη μπορούν να ψαρεύουν νόμιμα στην περιοχή, αλλά η παρουσία τους έχει εξοργίσει τους Γάλλους, που τους κατηγορούν ότι «ξεκληρίζουν» τους πληθυσμούς των χτενιών. Από πλευράς τους οι Βρετανοί ζητούν από την κυβέρνηση να τους προστατέψει, ενώ οι Γάλλοι διαμαρτύρονται για την απώλεια ενός «βασικού πόρου».
Τριάντα πέντε σκάφη συγκεντρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε διαμαρτυρία κατά της βρετανικής «λεηλασίας».
«Οι Γάλλοι ήρθαν σε επαφή με τους Βρετανούς για να τους εμποδίσουν, και συγκρούστηκαν» είπε ο Ντιμίτρι Ρόγκοφ, πρόεδρος των αλιέων στη Νορμανδία. «Φαίνεται ότι πετάχτηκαν και πέτρες, αλλά δεν υπήρξαν τραυματισμοί».


Κάποια σκάφη υπέστησαν ζημιές, και σε τρία άνοιξαν τρύπες, όπως φάνηκε σε εικόνες από το France 3 Normandie. Οι Βρετανοί αποχώρησαν, καθώς υστερούσαν κατά πολύ αριθμητικά (5 σκάφη απέναντι σε 35). Δύο εκ των βρετανικών σκαφών επέστρεψαν με ζημιές στα παράθυρα, ενώ σε βίντεο από τα γαλλικά ΜΜΕ φαίνεται ένα σκωτσέζικο να συγκρούεται με κοντινά πλοία.
Σύμφωνα με το BBC, υπάρχουν εντάσεις εδώ και 15 χρόνια, αλλά τα τελευταία πέντε υπήρχε συμφωνία, βάσει της οποίας τα μεγαλύτερα βρετανικά σκάφη έμεναν μακριά από την περιοχή, με αντάλλαγμα περισσότερα δικαιώματα αλιείας. Τα βρετανικά μπορούν να αλιεύουν χτένια όλο τον χρόνο, αλλά ο γαλλικός νόμος περιορίζει τη σεζόν στο διάστημα μεταξύ 1ης Οκτωβρίου και 15ης Μαΐου. Τη συμφωνία αυτήν απέρριψαν φέτος οι Γάλλοι.

PASCAL ROSSIGNOL / REUTERS
Τα χτένια είναι εμβληματικό προϊόν για τη Νορμανδία.

«Για τους Βρετανούς είναι ανοιχτό μπαρ- ψαρεύουν όταν θέλουν, όπου θέλουν, όσο θέλουν. Δεν θέλουμε να τους εμποδίσουμε, αλλά θα μπορούσαν τουλάχιστον να περιμένουν μέχρι την 1η Οκτωβρίου για να τα μοιραστούμε. Τα χτένια είναι εμβληματικό προϊόν για τη Νορμανδία» είπε ο Ρόγκοφ.
Ο Μάικ Παρκ, επικεφαλής της Scottish White Fish Producers Association, χαρακτήρισε το περιστατικό ως «καθαρή πειρατεία».  
Πηγή: Huffpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου