Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 25 Αυγούστου, 2018

  • Φιλοπάππου: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος των συλληφθέντων. Παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή, όπου κατά πληροφορίες εμφανίστηκαν χωρίς δικηγόρο, και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της Δευτέρας - Καταγγελίες αστυνομικών για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στον ΣΚΑΪ .
  • Δούρου για πρόγραμμα ψεκασμών: Δεν διατάζω εγώ τους δήμους. «Όχι μικροπολιτικές σκοπιμότητες και ψευδείς εντυπώσεις» αναφέρει η περιφέρεια Αττικής - Η απάντηση του πρόεδρου της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ και δήμαρχου Αμαρουσίου, Γιώργου Πατούλη .
  • Αφίσες του Τσίπρα στον ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης με επιγραφή ανεπιθύμητος (φωτό). Το απόγευμα της Παρασκευής άγνωστοι κόλλησαν αφίσα με τη φωτογραφία του πρωθυπουργού και την επιγραφή "ανεπιθύμητος" τόσο σε δέντρο έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη όσο και στο ασανσέρ που οδηγεί στα γραφεία .
  • Ινστιτούτο ΣΕΤΕ: Μύθος ότι η Ελλάδα αποτελεί φθηνό τουριστικό προορισμό. "Η ενίσχυση του τουρισμού επισκεπτών από ανώτερες εισοδηματικές τάξεις είναι εμφανής. Τουλάχιστον 6 στους 10 τουρίστες είναι υψηλού εισοδηματικού προφίλ".
  • Καταθέσεις για την πυρκαγιά στο Μάτι: Ενδεχόμενο μάρτυρες να γίνουν ύποπτοι. Μέχρι στιγμής έχουν καταθέσει 40 άτομα, από την Πυροσβεστική, την αστυνομία, το Λιμενικό, τους Δήμους, τη ΓΓ. Πολιτικής Προστασίας και την Περιφέρεια Αττικής - ΝΔ: Τα εκκρεμή ερωτήματα σε σχέση με το Μάτι. 

Κόσμος

  • Προς εξομάλυνση οι σχέσεις Βερολίνου · Άγκυρας. Ο Γερμανός υπ. Εξ. Χάικο Μάας προτίθεται να επισκεφτεί αρχές Σεπτεμβρίου την Τουρκία στο πλαίσιο των προσπαθειών επαναπροσέγγισης των δύο χωρών. Η Γερμανία επιμένει στην απελευθέρωση των Γερμανών κρατούμενων. 
  • Η Ρώμη απειλεί ότι θα μειώσει τη συμβολή της στον προϋπολογισμό της ΕE . Ο ιταλός αντιπρόεδρος επικαλείται το αδιέξοδο με το πλοίο Diciotti - «Eίτε ξυπνάνε στις Βρυξέλλες, είτε ξεχνάνε τα λεφτά μας» σχολίασε από την πλευρά του στο Facebook ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, και επικεφαλής της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι. 
  • Μόσχα: Στις φλόγες το κτίριο της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας (βίντεο) . Το κτίριο εκκενώσαν 10 τουλάχιστον άτομα - Δεν υπάρχουν τραυματίες δήλωσε εκπρόσωπος της Κεντρικής Τράπεζας στο πρακτορείο Interfax .
  • Ο Τραμπ «πάγωσε» το ταξίδι του Πομπέο στη Βόρεια Κορέα μέσω Twitter. «Ζήτησα από τον υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο να μην πάει στη Βόρεια Κορέα αυτή τη στιγμή, γιατί αισθάνομαι ότι δεν κάνουμε επαρκή πρόοδο όσον αφορά την αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου».
  • Βρέθηκε το τάνκερ ελληνικών συμφερόντων που είχε χαθεί στο Κονγκό. Όλοι οι ναυτικοί είναι καλά στην υγεία τους - Παραμένει το μυστήριο για το τι συνέβη .

Πολιτική

  • Ο νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ «ξεκλειδώνει» τον ανασχηματισμό . Ο νέος γραμματέας του κόμματος αναμένεται να εκλεγεί τη Δευτέρα .
  • Γεννηματά: Διχαστική και πολωτική αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ . «Το Κίνημα Αλλαγής μένει σταθερά στην γραμμή της Εθνικής Συνεννόησης και της ενότητας του Ελληνικού λαού. Η εθνική συμφιλίωση είναι μια μεγάλη κατάκτηση» τόνισε η Φώφη Γεννηματά, από τις Πρέσπες όπου παραβρίσκεται για τις ετήσιες εκδηλώσεις «Πρέσπεια 2018» που φέτος είναι αφιερωμένες στα 70 χρόνια από το τέλος του Εμφυλίου. 
  • Κυρανάκης για Φιλοπάππου: Γνωστοί οι συλληφθέντες, γιατί δεν απελάθηκαν;. «Τα στοιχεία της ΕΛΑΣ δείχνουν αύξηση σε τουλάχιστον 20 τύπους εγκλημάτων».
  • Τζανακόπουλος για Φιλοπάππου: Υπάρχει κάμψη στην εγκληματικότητα. Ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «έχει επενδύσει στην πολιτική σύγκρουση για τα θέματα ασφάλειας» κι αυτό το κάνει «όχι στο πλαίσιο μιας πραγματικής αγωνίας για την ασφάλεια των πολιτών αλλά στο πλαίσιο ενός λόγου που ρέπει, πολλές φορές, προς την ακροδεξιά». 
  • Μητσοτάκης:Ο Τσίπρας δεν μπορεί να μιλήσει για το αισιόδοξο αύριο της χώρας. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από τη Ζάκυνθο όπου πραγματοποιεί περιοδεία τόνισε πως «ο κ. Τσίπρας είναι αυτός ο οποίος ήδη έχει δεσμεύσει τη χώρα σε ένα άτυπο τέταρτο μνημόνιο αφού υπέγραψε το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο το οποίο στοίχισε, στην Ελλάδα παραπάνω από 100 δισ. ευρώ». .

Οικονομία

  • Mετά την Ιθάκη: Το κρίσιμο μεταμνημονιακό τρίμηνο της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει όλα τα εκκρεμή θέματα, προεξάρχοντος του θέματος των συντάξεων, και να επιλέξει αν θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα με τους θεσμούς, τους Ευρωπαίους, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ ή αν θα προχωρήσει σε αλλού είδους ενέργειες. .
  • Moody’s: Οι δύο κίνδυνοι που μπορεί να κάνουν τους Έλληνες... Σίσυφο. «Η οικονομική ανάπτυξη θα συνεχισθεί τα επόμενα χρόνια - Η βελτίωση της αγοράς εργασίας θα φέρει ανάκαμψη της στεγαστικής αγοράς» .
  • 48ωρο λουκέτο σε κατάστημα οπτικών στο Nammos Mall στη Μύκονο από ΑΑΔΕ. Οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ, στην έρευνα τους διαπίστωσαν χρηματική διαφορά μεταξύ του χειρόγραφου αρχείου αποδείξεων και των αποδείξεων που κοπήκαν στην ταμειακή μηχανή .
  • Πρωτογενές πλεόνασμα 2,046 δισ. ευρώ το επτάμηνο. Mειωμένα φορολογικά έσοδα. Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 27.388 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 313 εκατ. ευρώ ή 1,2% έναντι του στόχου .
  • Γερμανία: Ισορροπημένη ανάπτυξη στην οικονομία δείχνουν τα στοιχεία του ΑΕΠ. Όλοι οι τομείς της γερμανικής οικονομίας αναπτύχθηκαν στο δεύτερο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, με την εύρωστη εγχώρια δραστηριότητα να βοηθά στην προστασία έναντι του κινδύνου για τις εξαγωγές από τις αβέβαιες προοπτικές όσον αφορά το παγκόσμιο εμπόριο. .

Αθλητισμός

  • Άλλα δέκα εκατομμύρια ευρώ σε νέα ΑΜΚ θα βάλει ο Παϊρότζ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. .
  • Μαγεία ο Φορτούνης, «χείμαρρος» ο Ολυμπιακός!. Με πρωταγωνιστή τον Κώστα Φορτούνη, ο Ολυμπιακός επικράτησε 3-1 εντός έδρας της Μπέρνλι και έκανε καθοριστικό βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ .
  • Μια ανάσα από την εκτόξευση στα αστέρια του Champions League η ΑΕΚ. Αγγίζει τους ομίλους του Champions League η ΑΕΚ! Κυριαρχώντας για 65 λεπτά και παρά το ανεξήγητο άγχος στο τέλος, πέρασε με 2-1 από την Ουγγαρία κόντρα στη Βίντι με Κλωναρίδη και Μπακασέτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου