Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018

Οι ΗΠΑ θα πολεμήσουν σθεναρά την προσφυγή του Ιράν στη Χάγη

Τετάρτη, 29 Αυγούστου, 2018

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα «υπερασπιστούν σθεναρά τον εαυτό τους ενάντια στο Ιράν» ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου (ΔΔ), όταν το Δικαστήριο ξεκινήσει να εξετάζει τη διαδικασία που άρχισε η Τεχεράνη για να ζητήσει την άρση των αμερικανικών κυρώσεων, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.
Αυτή η διαδικασία είναι μια «κατάχρηση των δικαστικών μέσων του Δικαστηρίου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, κατηγορώντας το Ιράν ότι επιχειρεί να παρέμβει στα δικαιώματα της Ουάσινγκτον να ενεργήσει με βάση την εθνική της ασφάλειας και να λάβει νομικά μέτρα, όπως την εκ νέου επιβολή κυρώσεων ενάντια στην Ισλαμική Δημοκρατία.
Η Τεχεράνη κατήγγειλε σήμερα ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου «τον στραγγαλισμό» της οικονομίας της από την Ουάσινγκτον, η οποία επιδιώκει να βλάψει «σοβαρά» την ιρανική οικονομία επαναφέροντας ενισχυμένες αμερικανικές κυρώσεις.
Στη διάρκεια των ακροαματικών συνεδριάσεων, οι οποίες άρχισαν το πρωί και πρόκειται να διαρκέσουν τέσσερις ημέρες, η Ισλαμική Δημοκρατία θα ζητήσει από το δικαστήριο, που έχει έδρα τη Χάγη, να σταματήσει προσωρινά τις κυρώσεις, πριν οι δικαστές αυτού του κύριου δικαστικού οργάνου του ΟΗΕ αποφανθούν αργότερα για την ουσία της υπόθεσης.
«Ο πρόεδρος Τραμπ αποσύρθηκε» από τη πυρηνική συμφωνία «για έναν απλό λόγο: δεν εγγυόταν την ασφάλεια των Αμερικανών μπροστά στην απειλή που εγείρει η ιρανική ηγεσία», εξήγησε ο Πομπέο.
«Θα υπερασπιστούμε σθεναρά τις αβάσιμες κατηγορίες του Ιράν στη Χάγη και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους συμμάχους μας για να καταπολεμήσουμε τις αποσταθεροποιητικές ενέργειες του ιρανικού καθεστώτος στην περιοχή, να παρεμποδίσουμε τη χρηματοδότηση που δίνουν σε τρομοκράτες και να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της γρήγορης εξάπλωσης των ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων (…) που απειλούν την παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα», συμπλήρωσε.
ΠΗΓΗ: news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου