Απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών ο πρώην υπουργός και επί πολλά χρόνια βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Καλός. Γεννηθείς στον Πόρο την 1η Ιανουαρίου του 1949 ο Γιώργος Καλός σπούδασε στη φυσικομαθηματική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε ως καθηγητής του Ναυτικού Δικαίου στη Σχολή Δοκίμων.
Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πάτρας και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ενώ το διάστημα 1975-1989, ήταν μέλος της Οργάνωσης Νέων της ΝΔ. Από το 1978 έως το 1983, διετέλεσε νομαρχιακός σύμβουλος Αττικής ενώ το 1981 και το 1985, ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ. Την περίοδο 1986-1989, υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ ενώ το 1989 συνέχισε την επιστημονική του σταδιοδρομία ως καθηγητής του τομέα Ηλεκτρονικής στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων του πολεμικού ναυτικού και ως ειδικός συνεργάτης τηλεπληροφορικής του Κέντρου Οικονομικών Ερευνών της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών.
Τον Ιούνιο του 1989, εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Α" Πειραιά με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, στις 9 Οκτωβρίου 1991, εξελέγη γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων ενώ τον Νοέμβριο του 1998, εξελέγη πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (ΟΚΕ) της ΝΔ για θέματα σχετικά με την Παιδεία. Τον Απρίλιο του 2000, ανέλαβε υπεύθυνος του τομέα Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων του κόμματος και τον Ιούλιο του 2001, στις πρώτες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη συντονιστών και τομεαρχών των κοινοβουλευτικών επιτροπών του κόμματος, εξελέγη υπεύθυνος του τομέα Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το Μάρτιο του 2004 ανέλαβε για πρώτη φορά κυβερνητικό αξίωμα ως υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή. Στις 22 Φεβρουαρίου 2011 προσχώρησε στον πολιτικό φορέα της Ντόρας Μπακογιάννη, «Δημοκρατική Συμμαχία» (ΔΗΣΥ), αναλαμβάνοντας τομεάρχης πολιτισμού και παιδείας. Τον Ιούλιο του 2011 ορίστηκε υπεύθυνος του πολιτικού τομέα Πολιτισμού της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Ηταν παντρεμένος με την Κυριακή Λάτση και πατέρας δύο παιδιων.
Συλλυπητήρια Μητσοτάκη
Τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του πρώην υφυπουργού και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Καλού εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης . Σε δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης τονίζει πως ο Γιώργος Καλός υπηρέτησε τη χώρα και την παράταξη με σεμνότητα και προσέφερε σημαντικό έργο ιδίως στον τομέα της παιδείας ενώ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στη οικογένεια του Γιώργου Καλού.
TA NEA