Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018

H προμήθεια της Τουρκίας με S-400 προκαλεί τις ΗΠΑ

Σάββατο, 25 Αυγούστου, 2018

Σχετικές ανακοινώσεις από την ρωσική κρατική αμυντική εταιρεία
H προμήθεια της Τουρκίας με S-400 προκαλεί τις ΗΠΑ

Οχι ένα, αλλά δύο αντιπυραυλικά – αντιεροπορικά συστήματα S-400 πρόκειται να προμηθευτεί η Τουρκία από τη Ρωσία, αψηφώντας τις προειδοποιήσεις του ΝΑΤΟ, και των Ηνωμένων Πολιτειών για εμπάργκο στις πωλήσεις αμερικανικών όπλων.
Τις πληροφορίες για την παράδοση του υπερσύγχρονου ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 στην Τουρκία και μάλιστα μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019 ανακοίνωσε με τον πιο επίσημο τρόπο η ρωσική κρατική αμυντική εταιρεία Rosoboronexport. Η Τουρκία, αναφέρει, πρόκειται να αγοράσει, με ρωσικά δάνεια, δύο αντιβαλλιστικά συστήματα πυραυλικής άμυνας S-400.
Η αγορά αυτή έχει θορυβήσει ακόμα και τη Βρετανία, αφού η εμβέλεια των ρωσικών S-400, όταν και όποτε εγκατασταθούν στην Τουρκία, θα καλύπτει και τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο. Τα βρετανικά Tornados και Eurofighters μόλις απογειώνονται από τη βάση της Επισκοπής στην Κύπρο, αμέσως θα εγκλωβίζονται στους στόχους των τουρκικών S-400.
Το συνολικό κόστος των S-400 υπολογίζεται στα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ρωσική εταιρεία σκοπεύει να κάνει τις συναλλαγές με τους εμπορικούς της εταίρους στο εξωτερικό με εθνικό νόμισμα. Στη συμφωνία προβλέπονται η εκπαίδευση τούρκων στρατιωτικών στους πυραύλους αυτούς και η εγκατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα ρώσων στρατιωτικών στην Τουρκία για τη λειτουργία του συστήματος.
Οταν παραδοθούν, η Τουρκία θα γίνει η πρώτη χώρα του ΝΑΤΟ που θα χρησιμοποιεί S-400. Βεβαίως και η Ελλάδα διαθέτει ρωσικής κατασκευής αντιβαλλιστικό – αντιπυραυλικό σύστημα παλαιότερου τύπου S-300, αλλά αυτό αγοράστηκε και εγκαταστάθηκε στην Κρήτη με χρήματα της Κύπρου. Η Τουρκία τότε (επί κυπριακής κυβέρνησης Γλαύκου Κληρίδη) είχε αντιταχθεί στην εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων στην Κύπρο και η Λευκωσία έχοντας τη σύμφωνη γνώμη και των δυτικών εταίρων της εγκατέστησε τους πυραύλους στην Κρήτη.
«Το συμβόλαιο έχει ολοκληρωθεί εντός του χρονοδιαγράμματος. Το 2019 θα αρχίσει η υλοποίηση του συμβολαίου» φέρεται να δήλωσε για τους S-400 στην Τουρκία ο διευθύνων σύμβουλος της Rosoboronexport Alexander Mikheev, στο πρακτορείο Interfax. Υπενθυμίζεται ότι οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει τη δυσφορία τους για το γεγονός ότι ένα μέλος της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ όπως η Τουρκία σχεδιάζει να αποκτήσει το ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής – αντιπυραυλικής άμυνας S-400, καθώς θεωρεί ότι μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια ορισμένων αμερικανικών οπλικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται από την Αγκυρα, περιλαμβανομένων και των μαχητικών αεροσκαφών F-35.
Την ίδια ώρα οι ΗΠΑ μπλοκάρουν την αγορά F-35 από την Τουρκία. Επισημαίνεται ότι ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε νομοσχέδιο που βάζει φρένο στην παράδοση των F-35 στην Τουρκία και ενώ παράλληλα βρίσκεται σε φάση κλιμάκωσης οι αμερικανοτουρκικές σχέσεις με αφορμή την υπόθεση του πάστορα Μπράνσον ο οποίος κρατείται φυλακισμένος στην Τουρκία με βαριές κατηγορίες και στοχοποιείται από την Αγκυρα για δράση που υπονόμευε το καθεστώς Ερντογάν. Το περίεργο στην υπόθεση είναι πως επισήμως η Αγκυρα ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να αγοράσει τους ρωσικούς S-400, επειδή δεν μπορούσε να αγοράσει τους αμερικανικούς Patriot, κάτι όμως που δεν ισχύει.
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου