Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2018

Ανασχηματισμός β εθνικής...

Πέμπτη, 30 Αυγούστου, 2018

Το νέο κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκε χθες ούτε νέα αέρα φέρνει, ούτε προκαλεί καμιά ιδιαίτερη έκπληξη. Ανακύκλωση φθαρμένων κατά κανόνα προσώπων και προαναγγελθείσες "μεταγραφές"... β εθνικής που δεν μπορούν να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας. Σηματοδοτεί όμως τον σφιχτό εναγκαλισμό Τσίπρα-Καμμένου, παρά τα όσα κατά καιρούς ψέλλιζαν διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αμετακίνητος υπουργός Άμυνας συνέβαλλε όπως φαίνεται καθοριστικά στις... ηχηρές μεταγραφές Παπακώστα και Χρυσοβελώνη καταφέρνοντας έτσι να συμπληρώσει τα κενά των βουλευτών που τον εγκατέλειψαν. Ως αντίβαρο προφανώς στις επιλογές αυτές είχαμε την ενσωμάτωση των δύο κυριών που εδώ και καιρό έχουν εγκαταλείψει την Κεντροαριστερά από την οποία προέρχονταν, αφού ανακάλυψαν ότι το πολιτικό τους μέλλον περνά από το... προοδευτικό μέτωπο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Πέρα από την ανέλιξη ορισμένων προσώπων που συνδέονται ηλικιακά - και όχι μόνο - με τον πρωθυπουργό, ο κορμός της κυβέρνησης παρέμεινε αμετακίνητος. Στα βασικά υπουργεία, που διαμορφώνουν την κυβερνητική πολιτική παρέμειναν τα ίδια πρόσωπα, με τη γνωστή διαδρομή αφού ούτε οι εσωκομματικές ισορροπίες, ούτε οι σχέσεις με την Ευρώπη και την τρόικα -οικονομικά υπουργεία -  επέτρεπαν ουσιαστικές αλλαγές.

Τα τέσσερα υπουργεία που άλλαξαν ηγεσία δεν σηματοδοτούν επί της ουσίας καμιά αλλαγή εικόνας και κυρίως αποτελεσματικότητας για την κυβέρνηση. Με εξαίρεση ίσως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου χάρις στην τοποθέτηση Παπακώστα θα μπορούμε πλέον να κοιμόμαστε ήσυχοι τα βράδια...

Ο κ.Τσίπρας επέλεξε να προχωρήσει σε ήσσονος σημασίας αλλαγές, που δεν διαταράσσουν την προσωπική του ηγεμονία με το βλέμμα και στην επόμενη μέρα, μετά τις εκλογές. Για αυτό και η προώθηση προσώπων που οφείλουν το πολιτικό τους ανάστημα στον ίδιο, ενώ δίνουν παράλληλα και την αίσθηση μιας ανανέωσης από το γερασμένο και απαξιωμένο κομματικό μηχανισμό.

Είναι ένας ανασχηματισμός που δεν προσδίδει καμιά νέα δυναμική στην κυβέρνηση, με άσφαιρα πυροτεχνήματα διεύρυνσης που επιβεβαιώνουν την πολιτική περιχαράκωση - και απομόνωση - του κ.Τσίπρα. Επισφραγίζει όμως την προνομιακή και σταθερή σχέση με το ακραίο εθνο-λαϊκίστικο μόρφωμα του κ.Καμμένου, που παραμένει ο εκλεκτός συνομιλητής και συνοδοιπόρος του πρωθυπουργού.
Πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου