Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 30 Αυγούστου, 2018

Την Παρασκευή η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου . Την Παρασκευή το πρωί θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.




  • Δύο συλλήψεις σε Πάτρα και Ηγουμενίτσα για πλαστά έγγραφα. Οι αρχές συνέλαβαν δύο άτομα για κατοχή πλαστών εγγράφων, στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας. 
  • Χίος: Τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς ηλικιωμένους. Τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Καμπιά, στη Χίο. 
  • Τζακ ποτ στο Λόττο. Τζακ-ποτ σημειώθηκε στην κλήρωση του Λόττο, το βράδυ της Τετάρτης. 
  • «Άκυρο» σε Κούκλατζη και Μητρετώδη. Που ζήτησαν και που τελικώς μετατέθηκαν. Οι Δημήτρης Κούκλατζης και Άγγελος Μητρετώδης, μετά την απελευθέρωσή βρίσκονται με τις οικογένειές τους στις ιδιαίτερες πατρίδες τους και το επόμενο διάστημα αναμένεται να παρουσιαστούν σε Μονάδα Μηχανικού που βρίσκεται στο στρατόπεδο του Λαγού Διδυμοτείχου, αφού εκεί μετατέθηκαν μετά την έξοδο τους απ’ τις τουρκικές φυλακές. .
  • Την ιστοσελίδα της ΔΕΗ «έριξαν» οι Anonymous Greece . Σε ανακοίνωσή τους στην σελίδα τους στο Facebook ωςαιτία για την συγκεκριμένη ενέργεια αναφέρουν την πρακτική της ΔΕΗ να προχωρά σε διακοπή ρεύματος σε πολίτες. 

Κόσμος

  • Νέα «πυρά» Τραμπ κατά Twitter, Facebook και Google. Ο πρόεδρος Τραμπ επιτέθηκε εκ νέου σε τεχνολογικές εταιρείες και πλατφόρμες, ανάμεσά τους το Twitter, το Facebook και τη Google, υποστηρίζοντας ότι «επιχειρούν να φιμώσουν» τον κόσμο, ισχυριζόμενος, χωρίς να δώσει αποδείξεις, ότι οι δραστηριότητές τους ενδέχεται να είναι παράνομες. 
  • ΗΠΑ-Καναδάς: Νέα συνάντηση «σε επίπεδο υπουργών» το πρωί της Πέμπτης. Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς θα επαναλάβουν σήμερα το πρωί τις διαπραγματεύσεις τους σε επίπεδο υπουργών για την αναθεώρηση της συμφωνίας ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών της Βόρειας Αμερικής, σύμφωνα με την επικεφαλής της καναδικής διπλωματίας Κρίστια Φρίλαντ. 
  • Λιβύη: Μάχες παραστρατιωτικών οργανώσεων στην Τρίπολη. Σποραδικές μάχες ξανάρχισαν την Τετάρτη ανάμεσα σε αντίπαλες παραστρατιωτικές οργανώσεις στα νότια προάστια της Τρίπολης, της πρωτεύουσας της Λιβύης. 
  • Αίγυπτος: 20 τζιχαντιστές νεκροί σε στρατιωτικές επιχειρήσεις . Είκοσι φερόμενοι ως τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στο Σινά, στη βορειοανατολική Αίγυπτο, καθώς και στο δυτικό τμήμα της χώρας, σε επιχειρήσεις εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε το επιτελείο την Τετάρτη. 
  • ΗΠΑ: Σε καραντίνα οι φυλακές της Πενσυλβάνια. Σε καραντίνα έχουν θέσει όλες τις εγκαταστάσεις των σωφρονιστικών τους ιδρυμάτων οι αρμόδιες αρχές της Πενσυλβάνια μετά από αναφορές του προσωπικού ότι αρρώστησε από άγνωστες ουσίες σε διάστημα μερικών εβδομάδων. 

Πολιτική

  • Συνάντηση Μπουτάρη με Πάιατ, Φλέγκερ και… δώρο βιβλίο του Έλβις Πρίσλει. Με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ (Geoffrey Pyatt) και τον νέο γενικό πρόξενο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Γκρέγκορι Φλέγκερ (Gregory Pfleger) συναντήθηκε το μεσημέρι στο δημαρχιακό μέγαρο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.
  • Την Παρασκευή η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου . Την Παρασκευή το πρωί θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου. 
  • Με αιχμές για την αντιπολίτευση και όχι την κυβέρνηση η αποχώρηση Κοντονή . Χωρίς αιχμές για την αποχώρησή του από την κυβέρνηση και με ευχαριστίες προς τον πρωθυπουργό, εξαπολύοντας επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Σταύρος Κοντονής αποχαιρέτησε το υπουργείο Δικαιοσύνης. 
  • Ο Φώτης Κουβέλης αποχώρησε παίρνοντας ως δώρο όπλο από τον Καμμένο . Με ένα συλλεκτικό όπλο αποχαιρέτησε ο Πάνος Καμμένος τον Φώτη Κουβέλη ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα στο Υπουργείο Ναυτιλίας. 
  • Με αναφορά στον Καραμανλή αιτιολόγησε την υπουργοποίηση της η Παπακώστα . «Όπως έλεγε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, "πάντα και μόνο τα αληθινά συμφέροντα του Έθνους, που βρίσκονται πέρα και επάνω από τις παραπλανητικές ετικέτες της Δεξιάς, του Κέντρου και της Αριστεράς"» αναφέρει η κ Παπακώστα.

Οικονομία

  • Τσεχία: Αυξήσεις 8% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων για το 2019. Χάρη στην ισχυρή οικονομία της η Τσεχία παρουσίασε πλεονάσματα τα δύο προηγούμενα χρόνια. Ως αποτέλεσμα, η κεντροαριστερή κυβέρνηση του Μπάμπις άρχισε να επενδύει χρήματα με μεγαλύτερη άνεση, σκοπεύοντας να προχωρήσει το 2019 στη μεγαλύτερη αύξηση του προϋπολογισμού στα χρονικά. 
  • JP Morgan: Αποπληρωμή 179 δισ σε 11 μήνες ή χρεοκοπία για την Τουρκία . Η Τουρκία πρέπει να αποπληρώσει εξωτερικό δημόσιο χρέος ύψους 179 δισ. δολαρίων, μέχρι τον Ιούλιο του 2019, ποσό που αντιστοιχεί σχεδόν στο 25% του ΑΕΠ της χώρας, εκτιμά η JP Morgan, επισημαίνοντας τον κίνδυνο δραστικής συρρίκνωσης της πληττόμενης από την κρίση τουρκικής οικονομίας. 
  • Bloomberg: Ο Έρκι Λιικάνεν επικρατέστερος για την προεδρία της ΕΚΤ. Η κούρσα για τη διαδοχή του Μάριο Ντράγκι στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει έναν νέο επικεφαλής, τον πρώην διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας Έρκι Λιικάνεν, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. 
  • Για ακόμη μία χρονιά ΕΝΦΙΑ περίπου 1 εκατ. ευρώ στο Άσυλο Ανιάτων . Για άλλη μια χρονιά το Άσυλο Ανιάτων καλείται να πληρώσει ΕΝΦΙΑ συνολικού ύψους 962.941 €. .
  • Σε ποια χώρα της Ασίας το ελληνικό ούζο κατέχει το 85% της αγοράς!. Οι εξαγωγές της εταιρείας αντιπροσωπεύουν το 87,6% του όγκου παραγωγής της και έχει παρουσία σε Γερμανία, Ολλανδία, Βέλγιο, Γαλλία, Ρωσία, Εσθονία, Βουλγαρία, πΓΔΜ, Κύπρο, ΗΠΑ, Αυστραλία, Ισραήλ και Ιράκ. 

Αθλητισμός

  • Ch. League: Τα κέρδη της ΑΕΚ από τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ και οι πιθανοί αντίπαλοι . Τους αντιπάλους της στους ομίλους του Champions League γνωρίζει εδώ και λίγη ώρα η ΑΕΚ. 
  • Η Μπενφίκα έβαλε τέλος στο όνειρο του ΠΑΟΚ για σεντόνι . Η Μπενφίκα αξιοποίησε τα λάθη του ΠΑΟΚ μετά το 1-0 του Πρίγιοβιτς και με επιβλητικό τρόπο (1-4) προκρίθηκε στους ομίλους του Champions League μέσα στην Τούμπα. .
  • Τέλος ο Μπάγεβιτς από την ΑΕΚ!. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή. 
  • Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ στο Champions League . Το απόγευμα της Πέμπτης η ΑΕΚ θα γνωρίζει τους αντιπάλους της στη φάση των ομίλων του Champions League, στη κλήρωση που πραγματοποιεί η UEFA στο Grimaldi Forum του Μόντε Κάρλο στις 7 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου