Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 28 Αυγούστου, 2018

  • Σε ύφεση η φωτιά στις Ροβιές Ευβοίας. Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στη δασική περιοχή Ροβιές, στην Εύβοια. .
  • Πάτρα: Σοβαρά προβλήματα από την έντονη νεροποντή . Σοβαρά προβλήματα στην Πάτρα από την έντονη βροχόπτωση, η οποία σημειώθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας. 
  • Silver alert: Εξαφάνιση 19χρονου φαντάρου. Η «Γραμμή Ζωής» εξέπεμψε Silver Alert για την εξαφάνιση ενός 19χρονου οπλίτη θητείας από τη Θεσσαλονίκη. .
  • Ανατολού: Σε μυστική τοποθεσία οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί . Το πρακτορείο Ανατολού επικαλούμενο δηλώσεις Έλληνα εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει πως οι δύο Τούρκοι στρατιωτικοί που αγνοούνται από τις 20 Αυγούστου βρίσκονται σε μυστική τοποθεσία μετά από αίτημά τους. 
  • Πανελλήνιες 2018: Οι σχολές που καταγράφεται μεγαλύτερη άνοδος στις βάσεις . Με μεικτές τάσεις καθορίστηκαν οι φετινές βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από το υπουργείο Παιδείας. 

Κόσμος

  • Ιορδανία: «Ναι» στην εθελούσια επιστροφή των Σύρων προσφύγων στην πατρίδα τους. Ο Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών Αϊμάν Σαφάντι δήλωσε τη Δευτέρα ότι η κυβέρνησή του ενθαρρύνει την εθελούσια επιστροφή στην πατρίδα τους των Σύρων προσφύγων, που αριθμούν εκατοντάδες χιλιάδες στο χασεμιτικό βασίλειο το οποίο γειτονεύει με την εμπόλεμη Συρία. 
  • Τηλεφωνική επικοινωνία Μέι - Ερντογάν για Συρία και οικονομικά θέματα. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία τη Δευτέρα για οικονομικά, εμπορικά και επενδυτικά ζητήματα διμερούς ενδιαφέροντος. 
  • Σφοδρές αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη. Σφοδρές αεροδρομικές επιδρομές έπληξαν θέσεις των σιιτών ανταρτών Χούθι στο διεθνές αεροδρόμιο στη Σαναά και στην αεροπορική βάση Ντέλμι, βόρεια της πρωτεύουσας της Υεμένης, ανακοίνωσε ο στρατός. 
  • Λ.Δ. Κονγκό: Στους 75 οι νεκροί από Έμπολα. Ο απολογισμός της επιδημίας αιμορραγικού πυρετού Έμπολα στο ανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό αυξήθηκε στους 75 νεκρούς, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Υγείας της χώρας. 
  • Μεταθανάτιο μήνυμα Μακέιν: Μην κρυβόμαστε πίσω από τείχη. Με λόγια αγάπης και βαθιάς ευγνωμοσύνης για την Αμερική ο Τζον Μακέιν «αποχαιρέτησε» την πατρίδα του στην τελευταία του επιστολή, το περιεχόμενο της οποίας ήθελε να αναγνωσθεί μετα θάνατον. 

Πολιτική

  • Νέος γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ο Σκουρλέτης με 126 ψήφους - 18 λευκά. Νέος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη και επισήμως ο Πάνος Σκουρλέτης, καθώς ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. 
  • Ante portas ο ανασχηματισμός. Ποιοι μετακινούνται και σε ποιο υπουργείο . Λίγες ώρες μένουν μέχρι τις ανακοινώσεις για τον κυβερνητικό ανασχηματισμό με τις πληροφορίες να μιλούν για αμετακίνητους αλλά και πρόσωπα κλειδιά. 
  • Έντονη η αντίδραση της αντιπολίτευσης στην τοποθέτηση Τσίπρα . Έντονες είναι, όπως αναμενόταν, οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην σημερινή ομιλία του Πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. 
  • Σκουρλέτης: Ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη . Μετά την τοποθέτηση – πρόταση του Αλέξης Τσίπρα με την οποία πρότεινε τον Πάνο Σκουρλέτη για την θέση του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ ο υπουργός στην τοποθέτησή του σημείωσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να επιστρέψει στις κοινωνικές αναφορές του. 
  • Ερωτήματα της ΝΔ για τις διακοπές της ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές. Ερώτηση προς την κυβέρνηση κατέθεσαν ο τομεάρχης και ο αναπληρωτής τομεάρχης περιβάλλοντος της ΝΔ κύριοι Σκρέκας και Κατσαφάδος, αντίστοιχα, ρωτώντας μεταξύ άλλων που οφείλονται οι διαδοχικές διακοπές στην ηλεκτροδότηση και ποια μέτρα έχουν ληφθεί για να μην επαναληφθούν αντίστοιχα φαινόμενα. 

Οικονομία

  • Handelsblatt: Η Ελλάδα παραμένει ειδική περίπτωση. Η γερμανική οικονομική εφημερίδα Handelsblatt εκτιμά ότι η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά μακριά από τις κεφαλαιαγορές, και επιχειρεί να αποδομήσει το αφήγημα του Αλέξη Τσίπρα για έξοδο από τα μνημόνια. 
  • Ντάισελμπλουμ: Να μην επαναλάβει η Ελλάδα τα λάθη του παρελθόντος . «Η Ελλάδα διαθέτει πλέον την ευελιξία να εφαρμόσει μία πιο κοινωνική πολιτική» δήλωσε, σε αποκλειστική συνέντευξη στον ΑΝΤ1 ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι «δεν θα πρέπει να επαναλάβει στο μέλλον τα σφάλματα του παρελθόντος». 
  • Οριστική συμφωνία ΗΠΑ και Μεξικό για το διμερές εμπόριο . Το Μεξικό και οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέληξαν σε συμφωνία για το διμερές εμπόριο, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, για την αναθεώρηση της Βορειοαμερικανικής Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών. 
  • Απογειώθηκε η κίνηση στα ελληνικά αεροδρόμια το πρώτο επτάμηνο του έτους. Από τα στατιστικά στοιχεία της ΥΠΑ για την κίνηση των αεροδρομίων το επτάμηνο Ιανουαρίου- Ιουλίου του 2018 προκύπτει ότι συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών έφθασε τα 34.384.666 άτομα, παρουσιάζοντας αύξηση 10,1% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.
  • Βολές κατά Σολτς: Να πάνε στους Γερμανούς τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα . Τα κέρδη από τα ελληνικά ομόλογα θα πρέπει να πάνε στους γερμανούς φορολογουμένους και όχι στην Ελλάδα σύμφωνα με δηλώσεις πολιτικών στο γερμανικό τύπο. FAZ: Η Γερμανία έχει συμφέρον από μια ευημερούσα Τουρκία. 

Αθλητισμός

  • Πρέμιερ Λιγκ: Διέλυσε την Γιουνάιτεντ η Τότεναμ. «Πάρτι» στο «Όλντ Τράφορντ» έκανε η Τότεναμ η οποία διέλυσε με 3-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο ντέρμπι με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 3ης αγωνιστικής της Premier League. 
  • Αποσύρθηκε ο Τζινόμπιλι!. Τέλος εποχής για τον Μανού Τζινόμπιλι! Ο ζωντανός θρύλος του μπάσκετ της Αργεντινής και των Σπερς ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση σε ηλικία 41 ετών! 
  • Σούπερλιγκα: Ο απολογισμός της πρεμιέρας . Ικανοποίηση στον Παναθηναϊκό. Πανιώνιος και ΟΦΗ αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 στη Νέα Σμύρνη, ενώ ο Ολυμπιακός κέρδισε τον Λεβαδειακό με 1-0.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου