Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 24 Αυγούστου, 2018


  • Υποστελέχωση στο Αστυνομικό Τμήμα καταγγέλλει ο δήμαρχος Σαντορίνης. Υποστελέχωση στο Αστυνομικό Τμήμα Σαντορίνης καταγγέλλει στο ΣΚΑΪ ο Δήμαρχος του νησιού Νικόλαος Ζώρζος, στη σκιά της μήνυσης που κατέθεσε χθες για τον ίδιο λόγο ο δήμαρχος Μυκόνου εναντίον του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του Αρχηγού της ΕΛΑΣ. .
  • Γεροβασίλη: Καμία πρόσληψη χωρίς διαδικασίες ΑΣΕΠ. «Δεν είναι και τόσο αθώα η συζήτηση για τις προσλήψεις» δήλωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Κόντρα» για τα θέματα του χαρτοφυλακίου της. 
  • Πυρκαγιά στα Κανάκια Σαλαμίνας. Εκκενώθηκε προληπτικά κατασκήνωση προσκόπων. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 16 πυροσβέστες με οχτώ οχήματα και ένα ελικόπτερο. 
  • Μάτι: Διορισμός στο δημόσιο για τα θύματα, αλλά άνευ οικονομικών απαιτήσεων. Όπως αναφέρει η απόφαση, οι συγγενείς θυμάτων ή των τραυματιών που νοσηλεύτηκαν στις ΜΕΘ που επιθυμούν να διοριστούν στο Δημόσιο όπως προβλέπει η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αυτοδίκαια με την αίτηση παραιτούνται από τυχόν οικονομικές απαιτήσεις.
  • Μάτι: Ο κυβερνητικός απολογισμός για τα μέτρα ένα μήνα μετά την πυρκαγιά. Σύμφωνα με τον Δ. Τζανακόπουλο, η κυβέρνηση συνεχίζει να εργάζεται εντατικά για τη στήριξη των πληγέντων και την άμεση υλοποίηση των μέτρων ανακούφισής τους. 

Κόσμος

  • Ρωσία: Ένοπλος άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών στο κέντρο της Μόσχας. Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ εναντίον αστυνομικών απόψε το βράδυ στο κέντρο της Μόσχας, τραυματίζοντας έναν από αυτούς, όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Ερευνών της Ρωσίας, η υπηρεσία που αναλαμβάνει τη διερεύνηση των ποινικών αδικημάτων. 
  • Διευθυντής Frontex: Οι Ευρωπαίοι να εντείνουν τις απελάσεις μεταναστών. Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να εντείνουν τις απελάσεις αλλοδαπών που βρίσκονται παράνομα στο έδαφός του γιατί διαφορετικά "δεν θα επιλύσουμε το πρόβλημα των μεταναστών", εκτιμά ο διευθυντής του Frontex. .
  • Η Air France διακόπτει τις πτήσεις της προς το Ιράν. H Air France θα σταματήσει τις πτήσεις της προς την Τεχεράνη από την 18η Σεπτεμβρίου λόγω της χαμηλής εμπορικής αποδοτικότητας που συνδέεται με τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τη διοίκηση του ομίλου. 
  • Μέρκελ: Καμία απόφαση τώρα για τους επόμενους επικεφαλής Κομισιόν και ΕΚΤ. Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα από τη Γεωργία ότι δεν έχει λάβει καμία απόφαση για το ποιος θα μπορούσε να είναι ο επόμενος διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και δεν μπορεί να εκφράσει προς το παρόν καμία επιθυμία για το ποιον θα προτιμούσε για πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 
  • Μόσχα: Πάνω από 63.000 ρώσοι στρατιώτες συμμετείχαν σε μάχες στη Συρία! . Ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είπε μάλιστα ότι στο τέλος του περασμένου έτους το ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό που βρισκόταν στη Συρία έφθανε τα 48.000 άτομα. 

Πολιτική

  • Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Γκόλνταμερ. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον καθηγητή Δρ. Γιόχαν Γκέοργκ Γκόλνταμερ, επικεφαλής του Παγκόσμιου Κέντρου Παρακολούθησης Πυρκαγιών, είχε το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. .
  • ΝΔ: Γιατί ο Τσακαλώτος δεν καταθέτει το νομοσχέδιο για τον παράνομο τζόγο;. «Ο παράνομος τζόγος στην Ελλάδα λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Πάνω από 5 δισ. υπολογίζεται ετησίως ο τζίρος των παράνομων διαδικτυακών στοιχηματικών εταιρειών».
  • Συνάντηση Τσίπρα με Γκόλνταμερ: Προτάσεις για να αποφευχθεί «νέο Μάτι». Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον δρα Γιόχαν Γκέοργκ Γκόλνταμερ για την αποδοχή της πρόσκλησης του να οργανώσει αυτή την Επιτροπή που θα επιχειρήσει, όπως είπε, να διευκρινίσει και να υπογραμμίσει τις αιτίες για τις ανεξέλεγκτες πυρκαγιές στο Μάτι .
  • Μητσοτάκης: Κάποιοι έφταιγαν για τις ζωές που χάθηκαν, θα αποδοθούν ευθύνες. «Αποτελεί επίσης δέσμευση μου να αποδοθούν όλες οι ευθύνες εκεί που πρέπει».
  • Νέα επίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μάτι: «Ασυγχώρητες καθυστερήσεις» . Μόλις πριν από δύο ημέρες, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συνάντηση με τη συντονιστική επιτροπή κατοίκων από το Μάτι και τον Νέο Βουτζά όπου και ενημερώθηκε αναλυτικά για το μέγεθος της καταστροφής και για τις μεγάλες δυσκολίες στην καθημερινότητα τους. 

Οικονομία

  • Κουτεντάκης: Να μην ανασταλεί μονομερώς η περικοπή στις συντάξεις . "Τα πλεονάσματα του 3,5% για μια πενταετία και 2,2% κατά μέσο όρο έως το 2060 είναι διατηρήσιμα" εκτίμησε δε ο επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους. .
  • Μοσκοβισί για Ελλάδα: Μια χώρα που χρεώνεται, αποδυναμώνεται. ο Πιέρ Μοσκοβισί επανέλαβε την ανάγκη μείωσης του χρέους. «Μια χώρα που χρεώνεται είναι μια χώρα που αποδυναμώνεται», δήλωσε. Αρνήθηκε ωστόσο να εκφραστεί σχετικά με τα μέσα επίτευξης του στόχου. 
  • ΙΟΒΕ:Η έξοδος στις διεθνείς αγορές θα γίνει με επιφυλάξεις και περιορισμούς. Οι εξαγωγές εξακολουθούν να στηρίζουν δυναμικά την εγχώρια μεταποίηση, καθώς εκείνες των βιομηχανικών προϊόντων τον Μάιο -χωρίς τα καύσιμα - κινούνται ανοδικά κατά 11,1% σε σχέση με τον περυσινό Μάιο, επισημαίνει ο ΙΟΒΕ.
  • Handelsblatt: Η Μέρκελ δεν θέλει Γερμανό πρόεδρο στην ΕΚΤ. Σε πρόσφατη συνάντηση για εμπιστευτικές συνομιλίες με την Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, ο επικεφαλής της Bundesbank Γενς Βάιντμαν δήλωσε πρόθυμος να αναλάβει καθήκοντα, στην περίπτωση που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση τον προτείνει για τη θέση του Προέδρου της ΕΚΤ, σύμφωνα με πληροφορίες της Handelsblatt από κυβερνητικούς κύκλους. Σημειώνεται ότι η θητεία του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι λήγει το επόμενο έτος. 
  • Reuters: Οι ελληνικές επιχειρήσεις χρειάζονται εταιρική διακυβέρνηση. Η χώρα πραγματοποίησε εκκαθάριση των τραπεζών της μετά την εφαρμογή των προγραμμάτων, αλλά παραμέλησε τις επιχειρήσεις, αναφέρει το Reuters, σε άρθρο της για την ελληνική οικονομία και τις εξελίξεις μετά την έξοδο από το πρόγραμμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου