Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 29 Αυγούστου, 2018

Στο λιμάνι του Πειραιά το «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Σε εξέλιξη η αποβίβαση επιβατών. Στο λιμάνι της κρουαζιέρας στον Πειραιά στην ακτή Ξαβερίου, κατέπλευσε το «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα στο γκαράζ του, ενώ βρισκόταν με 875 επιβάτες 8 ναυτικά μίλια ανοικτά της νησίδας του Αγ. Γεωργίου.
  • Διακοπή ρεύματος το πρωί στη Σαντορίνη. Ο ΔΕΔΔΗΕ Σαντορίνης ανακοίνωσε πως λόγω αναγκαίων τεχνικών εργασιών, σήμερα Τετάρτη, από ώρα 07:30 έως 10:30 θα γίνει διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή πλησίον του πάρκινγκ (καφετέριες) του αεροδρομίου. .
  • Στον Πειραιά το «Ελευθέριος Βενιζέλος».Σε εξέλιξη η αποβίβαση επιβατών. Στο λιμάνι της κρουαζιέρας στον Πειραιά στην ακτή Ξαβερίου, κατέπλευσε το «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα στο γκαράζ του, ενώ βρισκόταν με 875 επιβάτες 8 ναυτικά μίλια ανοικτά της νησίδας του Αγ. Γεωργίου. .
  • Στην Ακτή Ξαβερίου θα καταπλεύσει το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σε περίπου μία ώρα αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα στο γκαράζ του, ενώ βρισκόταν με 875 επιβάτες 8 ναυτικά μίλια της νησίδας του Αγ. Γεωργίου. .
  • Θεσσαλονίκη: Τέσσερις τραυματίες σε σύγκρουση περιπολικού με αυτοκίνητο. Σύγκρουση ΙΧ οχήματος με περιπολικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης, στη συμβολή των οδών Μακεδονίας και Δημητρίου Μητροπούλου, στην Θεσσαλονίκη. .
  • Φωτιά εν πλω στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Ελεγχόμενη η κατάσταση. «Ελεγχόμενη» η κατάσταση, δήλωσαν ανώτεροι αξιωματικού του Λιμενικού.

Κόσμος

  • Συνελήφθη ο άνδρας που χτύπησε μια γυναίκα σε δρόμο του Παρισιού. Η γυναίκα προσπάθησε να απαντήσει στις αισχρολογίες του δράστη, με το βίντεο να γίνεται viral στα social media. .
  • Βραζιλία: Κινητοποίηση του στρατού στα σύνορα με Βενεζουέλα. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τέμερ διέταξε χθες την ανάπτυξη των ενόπλων δυνάμεων για να «εγγυηθούν την ασφάλεια» στην Πολιτεία Χοράιμα, όπου έχουν συρρεύσει τους τελευταίους μήνες δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες από τη Βενεζουέλα. .
  • ΗΠΑ: Ένοχος για τον φόνο 15χρονου μαθητή κρίθηκε πρώην αστυνομικός. Λευκός, πρώην αστυνομικός κρίθηκε ένοχος χθες από δικαστήριο του Τέξας για τη δολοφονία ενός άοπλου, ανήλικου μαύρου μαθητή το 2017. .
  • Ιράν: Συλλήψεις δεκάδων κατασκόπων που εργάζονταν σε κρατικούς φορείς. Οι Ιρανικές αστυνομικές δυνάμεις συνέλαβα δεκάδες κατασκόπους, που εργάζονταν σε κρατικούς φορείς, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Πληροφοριών της χώρας, Μαχμούντ Αλαβί. .
  • «Πυρά» Τραμπ κατά Google, Facebook και Twitter. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε την Google, το Facebook και το Twitter να είναι προσεκτικοί, λίγο μετά τις κατηγορίες που διατύπωσε εναντίον των εταιρειών κοινωνικής δικτύωσης ότι εμφανίζονται μόνο «αρνητικές ειδήσεις» για τον ίδιο όταν κάνει αναζήτηση με το όνομά του. .

Πολιτική

  • Περιοδεία Μητσοτάκη στα Γρεβενά . Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα πραγματοποιήσει σήμερα ολοήμερη περιοδεία στα Γρεβενά. .
  • Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στον ανασχηματισμό . Με καυστικό τρόπο σχολιάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης το νέο κυβερνητικό σχήμα με το ΚΙΝΑΛ να υπογραμμίζει μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση ότι και να κάνει έχει πλέον τελειώσει. .
  • ΝΔ για ανασχηματισμό:«Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς». Κριτική στην κυβέρνηση για τον ανασχηματισμό από τη ΝΔ, με τη Μαρία Σπυράκη να τονίζει πως ο πραγματικός ανασχηματισμός θα είναι οι εκλογές .
  • Ποια είναι τα δεκατρία νέα πρόσωπα της κυβέρνησης . Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωσε λίγο μετά τις 18:00 το νέο κυβερνητικό σχήμα στο οποίο υπάρχουν αμετακίνητοι αλλά και νέες είσοδοι. .
  • Η ακτινογραφία του νέου κυβερνητικού σχήματος . Ποιοι έμειναν εκτός κυβέρνησης . Χωρίς αλλαγές στα βασικά υπουργεία, αλλά με ονόματα που θα συζητηθούν, όπως αυτό της Κατερίνας Παπακώστα, ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός, ο τρίτος κατά σειρά για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. .

Οικονομία

  • Αναρτώνται από αύριο σταδιακά τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ . Από αύριο ξεκινά η σταδιακή ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ. .
  • Τι αναμένεται από Σεπτέμβριο με τους πλειστηριασμούς . Στις 5 Σεπτεμβρίου επαναλειτουργεί η ανανεωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους πλειστηριασμούς στην οποία έχουν ήδη αναρτηθεί περισσότεροι από 2.000 πλειστηριασμοί. .
  • Ο οίκος Moody's υποβάθμισε 20 χρηματοπιστωτικά ιδρύματά της Τουρκίας . O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody's εξέπεμψε σήμερα μεγαλύτερο συναγερμό για τον τραπεζικό τομέα της Τουρκίας, υποβαθμίζοντας 20 χρηματοπιστωτικά ιδρύματά της, επικαλούμενος αυξημένο κίνδυνο επιδείνωσης της χρηματοδότησής τους. .
  • Ολοκληρώθηκε η φορολοταρία Αυγούστου: Δείτε αν κερδίσατε. Η συγκεκριμένη κλήρωση αφορά στις συναλλαγές που έγιναν με κάρτες τον μήνα Ιούλιο .
  • Ενημέρωση από ΑΑΔΕ ζητά ο ΟΕΕ για τους φοροτεχνικούς που εμπλέκονται. Αναλυτική ενημέρωση για το θέμα των φοροτεχνικών που εντοπίστηκαν από το ΣΔΟΕ να εμπλέκονται σε υπόθεση τροποποιητικών δηλώσεων προηγούμενων ετών, οι οποίες οδηγούσαν σε επιστροφές φόρου 5 εκατ. ευρώ, ζητά -με επιστολή του προς το διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργο Πιτσιλή- ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ), Κωνσταντίνος Κόλλιας. .

Αθλητισμός

  • Οι πιθανοί αντίπαλοι της ΑΕΚ στο Champions League . Το απόγευμα της Πέμπτης η ΑΕΚ θα γνωρίζει τους αντιπάλους της στη φάση των ομίλων του Champions League, στη κλήρωση που πραγματοποιεί η UEFA στο Grimaldi Forum του Μόντε Κάρλο στις 7 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας). .
  • Στους ομίλους του Champions League η ΑΕΚ. Η ΑΕΚ ξανά στην elit του Champions League, καθώς με οδηγό το 2-1 της περασμένης εβδομάδας, παραχώρησε ισοπαλία κόντρα στη Βίντι στο ΟΑΚΑ, στη ρεβάνς των play offs. .
  • Ζήσε την εμπειρία: Πέφτει η αυλαία των εγγραφών στο Santorini Experience. Δυναμικό «παρών» της Εθνικής Ομάδας Κολύμβησης Ανοιχτής Θαλάσσης - Μεγάλοι χορηγοί στηρίζουν για άλλη μία χρονιά τη διοργάνωση .
  • Πρέμιερ Λιγκ: Διέλυσε την Γιουνάιτεντ η Τότεναμ. «Πάρτι» στο «Όλντ Τράφορντ» έκανε η Τότεναμ η οποία διέλυσε με 3-0 την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο ντέρμπι με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 3ης αγωνιστικής της Premier League. .
  • Αποσύρθηκε ο Τζινόμπιλι!. Τέλος εποχής για τον Μανού Τζινόμπιλι! Ο ζωντανός θρύλος του μπάσκετ της Αργεντινής και των Σπερς ανακοίνωσε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση σε ηλικία 41 ετών! .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου