Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 27 Αυγούστου, 2018

  • Τζάκσονβιλ Φλώριδα: Δύο νεκροί και 11 τραυματίες από την επίθεση . Τρεις νεκροί, δύο θύματα και ο δράστης της επίθεσης, είναι ο απολογισμός του βίαιου επεισοδίου κατά τη διάρκεια τουρνουά βιντεοπαιγνιδιών στο Τζάκσονβιλ, στη Φλόριντα, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία.
  • Έρευνα για το ποσοστό αναπηρίας του Αριστείδη Φλώρου διέταξε η Αχτσιόγλου. H διοίκηση του ΕΦΚΑ, κατόπιν εντολής της αρμόδιας υπουργού, Έφης Αχτσιόγλου, ξεκίνησε έρευνα σε βάρος του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), το οποίο προσδιόρισε το ποσοστό αναπηρίας του Αριστείδη Φλώρου. 
  • Τζακ ποτ στο Τζόκερ. Τζακ-ποτ σημειώθηκε στην κλήρωση του Τζόκερ, το βράδυ της Κυριακής. 
  • Περιφέρεια Αττικής: Να κηρυχθεί ο Δήμος Ύδρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Η Περιφερειάρχης πήρε αυτή την απόφαση για αίτημα κήρυξης εκτάκτου ανάγκης προς τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.
  • Πυρκαγιά σε βιομηχανία ζωοτροφών στο Σπαθοβούνι Κορινθίας. Δεν έχουν διευκρινιστεί μέχρι στιγμής τα αίτια της φωτιάς. 
  • Καταπέλτης η κατάθεση της Βαρβάρας Φύτρου για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. «Πρέπει να βρείτε ποιοι φταίνε. Εγώ θεωρώ αυτούς τους ανθρώπους υπεύθυνους για ό,τι έγινε εκείνο το απόγευμα και έχασα την οικογένειά μου» κατέθεσε η Βαρβάρα Φύτρου στον εισαγγελέα, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής. 

Κόσμος

  • Τόλου: Δεν έχει αλλάξει τίποτα στην Τουρκία για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η 34χρονη δημοσιογράφος και μεταφράστρια Μεσαλέ Τόλου, που διώκεται από την τουρκική δικαιοσύνη για «τρομοκρατικές» δραστηριότητες, επέστρεψε την Κυριακή στη Γερμανία. 
  • Κολομβία: Άκυρο το δημοψήφισμα για την διαφθορά λόγω χαμηλής συμμετοχής. Με το 99% των ψηφοδελτίων καταμετρημένο, η συμμετοχή στο δημοψήφισμα για επτά μέτρα με σκοπό την καταπολέμηση της διαφθοράς στην Κολομβία δεν ξεπέρασε τα 11,6 εκατομμύρια ψηφοφόρους επί του συνόλου των 36,4 εκατ. 
  • Ινδία: Κατάρρευση τετραώροφου κτηρίου - Τουλάχιστον δέκα εγκλωβισμένοι. Τουλάχιστον 10 άνθρωποι εκφράζονται φόβοι ότι παγιδεύτηκαν στα συντρίμμια τετραώροφου κτηρίου που κατέρρευσε την Κυριακή στο δυτικό κρατίδιο Γκουτζάρατ της Ινδίας, γνωστοποίησε η αστυνομία. 
  • Ιράν: Επέστρεψε στη φυλακή η Ναζανίν Ζαγαρί-Ράτκλιφ . Οι ιρανικές αρχές απέρριψαν το αίτημα να παραταθεί η τριήμερη άδεια που είχε δοθεί στη Ναζανίν Ζαγαρί-Ράτκλιφ, την 39χρονη ιρανοαγγλίδα που φυλακίστηκε στην Τεχεράνη τον Απρίλιο του 2016, ανακοίνωσαν την Κυριακή η οργάνωση «Ελευθερώστε τη Ναζανίν» και ο σύζυγός της Ρίτσαρντ Ράτκλιφ. 
  • Ιερωμένος εντοπίστηκε νεκρός στο δυτικό Μεξικό. Ένας καθολικός ιερέας που είχε εξαφανιστεί πριν από μία εβδομάδα στην Πολιτεία Μιτσοακάν, στο δυτικό Μεξικό, βρέθηκε νεκρός, ανακοίνωσε η αρχιεπισκοπή στη Μορέγια, την πρωτεύουσα της Πολιτείας. 

Πολιτική

  • Κερδίζει έδαφος η υποψηφιότητα Σκουρλέτη για τη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Με την εκλογή γραμματέα στην Κεντρική Επιτροπή, που ανοίγει τη Δευτέρα στις 4 το απόγευμα τις εργασίες της με την ομιλία του πρωθυπουργού, αρχίζει και η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό. 
  • ΝΔ: Η κατάσταση στη δημόσια ασφάλεια έχει ξεφύγει πια από κάθε έλεγχο. Η ΝΔ υπογραμμίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να συνειδητοποιήσει πως η εγκληματικότητα δεν έχει δεξιό ή αριστερό πρόσημο και ότι η βία είναι μια, ανεξαρτήτως της υπογραφής της. .
  • ΝΔ για στοιχεία ΕΚΕΠΥ: Τους ενδιέφερε μόνο η επικοινωνιακή διαχείριση . Σε ανακοίνωση προέβη λίγο νωρίτερα η Νέα Δημοκρατία με αφορμή το ρεπορτάζ της Καθημερινής σχετικά με τα στοιχεία του δελτίου συμβάντων του ΕΚΕΠΥ. 
  • ΠτΔ: Η χώρα πρέπει να παραμείνει ο θεματοφύλακας μεγάλων αρχών και αξιών. Ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας αναφέρθηκε στα μηνύματα που εκπέμπουν σε όλο τον κόσμο οι Θερμοπύλες λέγοντας πως «συνηθίζουμε να μιλάμε για το έπος των Θερμοπυλών για το έπος των 300 του Λεωνίδα. Ναι εδώ ήταν ένας αγώνας ο οποίος έβαλε βαθιά τη σφραγίδα του στην ιστορία της ανθρωπότητας αλλά και στην ιστορία του πολιτισμού». 
  • Διαψεύδει ο Σπίρτζης ότι αρνήθηκε να μετακινηθεί στον ανασχηματισμό. Ο κ. Σπίρτζης έχει καταστήσει σαφές ότι είναι αποκλειστικό θέμα του πρωθυπουργού η τοποθέτηση των υπουργών ή ακόμη και η απομάκρυνσή τους.

Οικονομία

  • Εντουάρ Φιλίπ:Επί τα χείρω αναθεώρηση για τα οικονομικά της Γαλλία το 2019. «Η εκτίμηση για την ανάπτυξη πάνω στην οποία καταρτίζουμε τον προϋπολογισμό (του 2019) είναι 1,7%» του ΑΕΠ, ανέφερε ο Φιλίπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη Ζουρνάλ ντι Ντιμάνς. Η κυβέρνηση Μακρόν προέβλεπε μέχρις εδώ ανάπτυξη 1,9%, ελαφρά μειωμένη από την ανάπτυξη 2,0% της γαλλικής οικονομίας που υπολόγιζε για φέτος. 
  • Στον Πάγο βάζει ο Σολτς τα σενάρια περί αναβολής περικοπής των συντάξεων. Ο κ. Σολτς δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν συμμετέχει σε «εικασίες» αναφορικά με το ενδεχόμενο αναβολής του νέου γύρου περικοπών στις συντάξεις από τον Ιανουάριο του 2019. Προειδοποιεί δε, να μην παραβιαστούν όσα συμφωνήθηκαν για τις συντάξεις, τα πρωτογενή πλεονάσματα και το ρόλο του ΔΝΤ στο μηχανισμό της μεταμνημονιακής επιτήρησης της Ελλάδας. 
  • Κούβα-ΗΠΑ: Το αμερικανικό εμπάργκο προκάλεσε απώλειες 4,3 δισεκ. δολαρίων. Τα μέτρα αυτά «είχαν αποτέλεσμα μια σημαντική μείωση των επισκέψεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, και προκάλεσαν μεγάλα εμπόδια στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις κουβανικών επιχειρήσεων με ενδεχόμενους αμερικανούς εταίρους ή τρίτες χώρες», διευκρινίζεται στο κείμενο του κουβανικού υπουργείου. 
  • Mετά την Ιθάκη: Το κρίσιμο μεταμνημονιακό τρίμηνο της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει όλα τα εκκρεμή θέματα, προεξάρχοντος του θέματος των συντάξεων, και να επιλέξει αν θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα με τους θεσμούς, τους Ευρωπαίους, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ ή αν θα προχωρήσει σε αλλού είδους ενέργειες. 
  • Moody’s: Οι δύο κίνδυνοι που μπορεί να κάνουν τους Έλληνες... Σίσυφο. «Η οικονομική ανάπτυξη θα συνεχισθεί τα επόμενα χρόνια - Η βελτίωση της αγοράς εργασίας θα φέρει ανάκαμψη της στεγαστικής αγοράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου