Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Τέλος οι λάμπες αλογόνου από 1η Σεπτεμβρίου



Τέλος εποχής για τις λάμπες αλογόνου από 1η Σεπτεμβρίου οι οποίες θα πάνε να συναντήσουν τιςλάμπες πυράκτωσης που βρίσκονται από τον Σεπτέμβριο του 2012 στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Με σχετική κοινοτική οδηγία από την 1η Σεπτεμβρίου απαγορεύονται οι εισαγωγή και η παραγωγή για λάμπες αλογόνου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε επικοινωνία που είχε το NEWS 24/7 με καταστήματα πώλησης λαμπτήρων ανέφεραν ότι για τους καταναλωτές που θέλουν να προμηθευτούν τα προϊόντα αυτά θα υπάρχει ένα μικρό ακόμη διάστημα ώσπου να εξαντληθούν τα αποθέματα που έχουν ήδη στα ράφια τους, οι χονδρέμποροι και οι προμηθευτές τους. Στην συνέχεια η προμήθεια τους θα είναι πιο δύσκολη καθώς αυτή θα μπορεί να γίνεται μόνο μέσα από εξειδικευμένα ηλεκτρονικά καταστήματα εκτός Ε.Ε..
Πάντως δεν αποκλείεται – όπως έγινε και με τις λάμπες πυράκτωσης να συνεχίσουν να κυκλοφορούν κάποιοι κωδικοί ειδικής χρήσης όπου δεν έχουν βρεθεί νεότερες τεχνολογίες για να τις αντικαταστήσουν. Για παραδειγμα οι λάμπες που φωτίζουν τους φούρνους συνεχίζουν να είναι πυράκτωσης.
Η απαγόρευση της λάμπας αλογόνου αποσκοπεί στην βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και στην μείωση των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κυρίως προωθείται η χρήση των λαμπτήρων led οι οποίοι αν και είναι πιο ακριβοί από τους κοινούς φέρεται να καταναλώνουν εώς και πέντε φορές λιγότερη ενέργεια. Πρόσφατα έκθεση της Eurostat είχε δείξει το ετήσιο όφελος που έχει ένα ελληνικό νοικοκυριό από την χρήση λαμπτήρων led.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου