Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Νέος γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ με 126 ψήφους ο Πάνος Σκουρλέτης

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Με 126 ψήφους υπέρ της υποψηφιότητάς του, επί 144 ψηφισάντων, ο Πάνος Σκλουρλέτης εξελέγη νέος γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ. Στην κάλπη καταμετρήθηκαν επίσης 18 λευκά ψηφοδέλτια.
Νωρίτερα την υποψηφιότητα του Πάνου Σκουρλέτη είχε εισηγηθεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφέροντας, μεταξύ άλλων, ότι η παράταξη «χρειάζεται μια νέα ώθηση στην αυγή της νέας εποχής», προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητο ένα ισχυρό μήνυμα ότι «το κόμμα για εμάς είναι προτεραιότητα, και αναπόσπαστο κομμάτι στην προσπάθεια για την ενίσχυση της πολιτικής και κοινωνικής πλειοψηφίας».
«Κανένα αξίωμα κυβερνητικό ή όποιο άλλο δεν έχει για μας μεγαλύτερη αξία από αυτά τα αξιώματα που προσδιορίζονται από τη συλλογική μας βούληση τη συλλογική κομματική μας λειτουργία», ανέφερε ακόμη, ευχαριστώντας τον απερχόμενο γραμματέα Παναγιώτη Ρήγα για τα τρία χρόνια που βρίσκεται στη συγκεκριμένη θέση. 
«Η έξοδος δεν είναι το τέλος, αλλά η αφετηρία μιας νέας εποχής»
«Η έξοδος από τα μνημόνια, είναι ένας κρίσιμος, ιστορικός, μεγάλος σταθμός, δεν είναι το τέλος, αλλά η αφετηρία μιας νέας εποχής για τη χώρα», υπογράμμισε ακόμη ο πρωθυπουργός. 
Τόνισε ότι «το όραμα μας για την Ελλάδα, μετά και από την εμπειρία στη μεγάλη αυτή μάχη για την έξοδο από τα μνημόνια, είναι πλέον ακόμα πιο ισχυρό και συγκροτημένο».
Σημείωσε ότι η Ελλάδα θα γίνει μια σύγχρονη, προοδευτική, ευρωπαϊκή χώρα, στην οποία πρωταγωνιστές είναι οι ζωντανές δυνάμεις της κοινωνίας, ο εργαζόμενος κόσμος, ο κόσμος του μόχθου, της επιστήμης, του πολιτισμού, οι νέες και οι νέοι.
«Δεν οραματιζόμαστε μια Ελλάδα στην οποία την ώρα που εκτοξεύονται τα επιχειρηματικά κέρδη, οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με χαρτζιλίκια, θα είναι αδήλωτοι, ανασφάλιστοι και διαρκώς αναλώσιμοι», υπογράμμισε ακόμη ο πρωθυπουργός. 
Επισήμανε δε ότι η κυβέρνηση παρέλαβε μια ανεργία που επί Σαμαρά είχε αγγίξει ακόμα και το 28% και σήμερα βρίσκεται στο 19,5%.
«Ενισχύθηκαν οι μορφές πλήρους απασχόλησης, έναντι της ελαστικής. Μένει βεβαίως πολύ μεγάλη προσπάθεια ώστε να επικρατήσει συνολικά η πλήρης εργασία στο σύνολο των συμβάσεων», τόνισε.
Ο πρωθυπουργός είπε ότι «συνεχίζουμε, με την αύξηση του κατώτατου μισθού, την κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους», «την επαναφορά των βασικών αρχών των συλλογικών διαπραγματεύσεων», για να σχολιάσει: «Όλα αυτά δεν συνιστούν ιδεοληπτική εμμονή της αριστεράς, όπως μας κατηγορεί ο νεοφιλελεύθερος οπαδός των μνημονίων κος Μητσοτάκης». Αντίθετα. Τόνισε ότι είναι στοιχειώδεις κανόνες κοινωνικής δικαιοσύνης, αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στον εργαζόμενο κόσμο.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου