Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Οι ΗΠΑ «βλέπουν» ξέπλυμα ρωσικού κεφαλαίου στην Κύπρο

Δευτέρα, 27 Αυγούστου, 2018

Στο Κογκρέσο κατατέθηκε σχετική έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης
Οι ΗΠΑ «βλέπουν» ξέπλυμα ρωσικού κεφαλαίου στην Κύπρο

Αιχμές κατά της Κύπρου για ξέπλυμα χρήματος και ύποπτα ρωσικά κεφάλαια σε σχέση και με την έκδοση διαβατηρίων αφήνει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.
Η Κύπρος, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», κατονομάζεται σε έκθεση της αμερικανικής κυβέρνησης που κατατέθηκε στο Κογκρέσο. Σε έκθεσή του προς το Κογκρέσο ο υφυπουργός οικονομικών των ΗΠΑ, Σιγκάλ Μάντελκερ, άφησε σοβαρές αιχμές κατά της Κύπρου για «ύποπτα» ρωσικά κεφάλαια, περιλαμβάνοντάς την μαζί με τη Λετονία στις χώρες που απασχολούν την κυβέρνηση των ΗΠΑ γι’ αυτό το ζήτημα.
Στην ενότητα, που αφορά στην Κύπρο, ο κ. Μάντεκλερ υποστηρίζει ότι «η Κύπρος συνεχίζει να φιλοξενεί έναν μεγάλο όγκο ύποπτων ρωσικών κεφαλαίων και επενδύσεων».
Οι αμερικανικές Αρχές είχαν εξαγγείλει στις 6 Απριλίου κυρώσεις κατά ρωσικών εταιρειών και ρώσων επιχειρηματιών, μεταξύ των οποίων ο Όλεγκ Ντεριπάσκα και ο Βίκτορ Βέκσελμπεργκ.
Η Κύπρος «πάγωσε» τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο επιχειρηματιών, αναφέρουν οι αμερικανικές Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου