Ο επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου ήταν ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους Τ2 Buckeye που συνετρίβη το πρωί της Τρίτης σε δασική περιοχή νότια της Τρίπολης ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.
Ο άτυχος κυβερνήτης εντοπίστηκε νεκρός από ομάδες Έρευνας και Διάσωσης, περίπου δύο ώρες μετά την συντριβή του αεροσκάφους σε δύσβατη περιοχή 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης.
Υπενθυμίζεται ότι το αεροσκάφος εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση και απογειώθηκε από την 120ΠΕΑ, ενώ συνετρίβη το πρωί στο χωριό Κολλίνες, στα σύνορα Αρκαδίας – Λακωνίας, 40 χιλιόμετρα νότια της Τρίπολης.
Κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης οι δύο χειριστές του αεροσκάφους, για άγνωστους μέχρι στιγμή λόγους, προέβησαν σε εγκατάλειψή του. Ο συγκυβερνήτης βρέθηκε σώος από τις ομάδες έρευνας και διάσωσης, αλλά δυστυχώς λίγο αργότερα οι δυνάμεις της πυροσβεστικής εντόπισαν την σωρό του άτυχου επισμηναγού. Οι δύο επισμηναγοί ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών. Το ΓΕΑ έχει ορίσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων με σκοπό τη διερεύνηση του ατυχήματος.

Εκπαιδευτικό Αεροσκάφος Τ-2

Σύμφωνα με στοιχεία του ΓΕΑ το Τ-2 Buckeye είναι το μοναδικό εκπαιδευτικό jet της Πολεμικής Αεροπορίας και με αυτό ολοκληρώνουν την εκπαίδευσή τους οι Ίκαροι και οι νέοι Ανθυποσμηναγοί.
Είναι Αμερικάνικης κατασκευής, δικινητήριο εκπαιδευτικό αεροσκάφος.
Η προμήθεια 40 εκπαιδευτικών αυτού του τύπου το 1976 αναμόρφωσε ριζικά το σύστημα αεροπορικής εκπαίδευσης. Οι δυνατότητες του νέου εκπαιδευτικού στην προκεχωρημένη εκπαίδευση και στην εκπαίδευση όπλων δεν μπορούσαν να συγκριθούν με αυτές των Τ-33 που αντικατέστησαν.
Το Τ-2Ε μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 3500 lb οπλισμού σε 6 πτερυγικούς φορείς συμπεριλαμβανομένων και ατρακτιδίων πολυβόλων και ρουκετών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαίδευση με οπλικό φορτίο, αλλά και να αναλάβει πολεμικό ρόλο αν απαιτηθεί.
Φέρει τρίχρωμη παραλλαγή πράσινου, καφέ και άσπρου.