Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 31 Αυγούστου, 2018

  • Αυτό το Σαββατο-Κυριάκο-Δευτέρα είναι από τα μεγάλα τρι-ήμερα στις ΗΠΑ αφού την Δευτέρα είναι αργία.  Κάθε πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου εορτάζεται η Ημέρα του Εργάτη.  LABOR DAY.  Είναι παρόμοιο με την 1η Μάη.  Με αυτό το Σαββατο-Κυριάκο-Δευτέρα κλείνει και το καλοκαίρι.  Χαρακτηριστικό είναι ότι τα σχολεία στην περιοχή Βοστώνης άρχισαν πριν 2 ημέρες.  Καλό Χειμώνα.

  • Απεγκλωβισμός τουριστών σε βραχώδη περιοχή στη Σαντορίνη. Δύο τουρίστες κατέπεσαν και εγκλωβίστηκαν σε βραχώδη περιοχή, το απόγευμα της Πέμπτης, στην περιοχή Σκάρου Ημεροβιγλίου, στη Σαντορίνη. 
  • Καλογήρου: Ζητά απόσυρση νομοσχεδίου τριχοτόμησης Πρωτοδικείου Αθηνών. Την απόσυρση νομοσχεδίου που είχε κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι διατάξεις για την ίδρυση νέων πρωτοδικών στο νομό Αττικής, ζήτησε με επιστολή του από τον Πρόεδρο της Βουλής, ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου. 
  • Kεφαλονιά: Eντοπίστηκε ιστιοφόρο με 87 παράτυπους μετανάστες. Στο λιμάνι του Αργοστολίου έχει στηθεί μεγάλη επιχείρηση από την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, ώστε να προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες, νερό και τρόφιμα στους 87 μετανάστες. 
  • Βελτιωμένη η εικόνα της πυρκαγιάς στο Ελευθέριος Βενιζέλος . Συνεχίζει να καίει η φωτιά που ξέσπασε στο γκαράζ του πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος τα μεσάνυχτα της Τετάρτης αλλά η εικόνα της είναι σαφώς καλύτερη σύμφωνα με την πυροσβεστική. 
  • Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κλινδία της Ηλείας. Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα 40 πυροσβέστες με 20 οχήματα,3 ομάδες πεζοπόρο τμήμα, 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο. 

Κόσμος

  • Αργεντινή: Διαδήλωση κατά των περικοπών στα δημόσια πανεπιστήμια. Δεκάδες χιλιάδες καθηγητές και φοιτητές διαδήλωσαν την Πέμπτη στο Μπουένος Άιρες εναντίον των περικοπών των κρατικών δαπανών που πλήττουν τα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας. 
  • Αφρική: Πέντε εκατ. παιδιά νεκρά σε μια 20ετία από ένοπλες συρράξεις . Πέντε εκατομμύρια παιδιά ηλικίας κάτω των 5 ετών πέθαναν στην Αφρική από ασθένειες που μπορούσαν να προληφθούν ή να ιατρευτούν, από πείνα, από τραύματα και άλλες άμεσες και έμμεσες συνέπειες ένοπλων συρράξεων στην ήπειρο από το 1995 ως το 2015, σύμφωνα με συγγραφείς μιας μελέτης που δημοσιεύεται σήμερα. 
  • Οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να μεταχθούν τζιχαντιστές του ISIS στο Γκουαντάναμο. Η κυβέρνηση Τραμπ μελετά το σχέδιο να στείλει κρατούμενα μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, συμπεριλαμβανομένων δύο Βρετανών τζιχαντιστών του πυρήνα που ήταν γνωστός ως «Beatles», στη στρατιωτική φυλακή στο Γκουαντάναμο, ανέφερε την Πέμπτη το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC. 
  • Τραμπ: H έρευνα του ειδικού εισαγγελέα Μιούλερ είναι «παράνομη». Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε την Πέμπτη «παράνομη» την έρευνα που διενεργεί ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ για τη φερόμενη ρωσική ανάμιξη στην προεκλογική εκστρατεία το 2016, που γίνεται όλο και πιο απειλητική για τον Λευκό Οίκο. 
  • ΟΗΕ: Αυξήθηκε ο αριθμός των κρουσμάτων χολέρας στην Υεμένη. Μεγεθύνεται ο κίνδυνος να πλήξει την Υεμένη νέο, το τρίτο κατά σειρά, κύμα της επιδημίας χολέρας, προειδοποίησε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ, ο Στεφάν Ντουζαρίτς, κάνοντας λόγο για αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που μολύνθηκαν από την ασθένεια μέσα στις τελευταίες εβδομάδες. 

Πολιτική

  • Συνεδριάζει το νέο υπουργικό συμβούλιο με το βλέμμα στη ΔΕΘ . Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται σήμερα να περιγράψει τις προτεραιότητες της νέας φάσης στην οποία εισέρχεται η χώρα, μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 11:00 το πρωί. 
  • Επίσκεψη του νέου Υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, στον ΔΣΑ. Η πρώτη θεσμική συνάντηση του νέου Υπουργού Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, έγινε σήμερα με τον Πρόεδρο του ΔΣΑ, Δημήτρη Βερβεσό, στα γραφεία του ΔΣΑ. 
  • Σε ρυθμό ΔΕΘ ο Δραγασάκης: Δεν θα περικοπούν οι συντάξεις το 2019 . Μετά την ολοκλήρωση του ανασχηματισμού η κυβέρνηση φαίνεται πως προσανατολίζεται στον σχεδιασμό των ανακοινώσεων και των «παροχών» από το βήμα της εφετινής ΔΕΘ. 
  • Βαρβιτσιώτης για Μόρια: Tο διεθνές κύρος μας υφίσταται σοβαρότατο πλήγμα. Οι ντροπιαστικές αυτές αναφορές προστίθενται στον μακρύ κατάλογο των διεθνών προσβλητικών σχολίων και επικρίσεων προς τη χώρα μας. 
  • Μητσοτάκης: Τι μου ζήτησαν οι βοσκοί στα Γρεβενά . Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είχε μία απροσδόκητη συνάντηση εχθές κατά την επίσκεψή του στα Γρεβενά. 

Οικονομία

  • Βάιντμαν: Η 20η Αυγούστου δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή του δρόμου. Όπως επισημάνθηκε από τον κ. Βάιντμαν , η πορεία προς την οικονομική ανάπτυξη έχει ξεκινήσει, ωστόσο, η 20η Αυγούστου δεν είναι το τέρμα, αλλά ένα ορόσημο στον μακρύ δρόμο προς την ανάκαμψη. 
  • Αύξηση κερδοφορίας κατέγραψαν τα Ελληνικά Πετρέλαια. Νέο ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας κατέγραψαν τα Ελληνικά Πετρέλαια κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους. 
  • Κέρδη για την Alpha Bank το πρώτο εξάμηνο του έτους . Κέρδη μετά από φόρους 12,3 εκατ. ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2018 ανακοίνωσε σήμερα η Alpha Bank. 
  • Μείωση κόκκινων δανείων και βελτίωση ρευστότητας για την Eurobank . Θετικά αποτελέσματα κατέγραψε η Eurobank το δεύτερο τρίμηνο 2018, καθώς τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 55 εκατ., έναντι 57 εκατ. ευρώ το Α΄ τρίμηνο 2018. 
  • Τα «κόκκινα δάνεια» στο επίκεντρο συζήτησης τραπεζιτών και Γένς Βάιτμαν. Γεύμα Εργασίας στον διακεκριμένο προσκεκλημένο τους Γενς Βάιντμαν, πρόεδρο της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας παρέθεσαν σήμερα, ο πρόεδρος Νικόλαος Καραμούζης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ) παρέθεσαν στα γραφεία της Ένωσης. 

Αθλητισμός

  • Στους ομίλους του Europa League ο Ολυμπιακός. Έπαιξε με τη φωτιά, έκανε τα απλά πολύπλοκα, αλλά ο Ολυμπιακός πέρασε το εμπόδιο της Μπέρνλι για να βρεθεί στους ομίλους του Europa League. .
  • Με Μπαγερν, Μπενφίκα και Άγιαξ η ΑΕΚ. Απέναντι σε Μπάγερν, Μπενφίκα και Άγιαξ θα τεθεί αντιμέτωπη η ΑΕΚ στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ μετά τη σημερινή κλήρωση. 
  • Τέλος ο Μπάγεβιτς από την ΑΕΚ!. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους από τη θέση του εκτελεστικού διευθυντή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου