Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Αλματώδης αύξηση στις αγορές ακινήτων από Ρώσους σε Κύπρο και Μάλτα

Παρασκευή, 31 Αυγούστου, 2018

"Ψάχνουν" για "αεροπλανοφόρα", όπως η Κρήτη.

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους οι αγορές ακινήτων σε Κύπρο και Μάλτα από Ρώσους που θέλουν να αποκτήσουν την υπηκοότητα των χωρών αυτών, αυξήθηκαν κατά 45%, σύμφωνα με δημοσίευμα της ρωσικής οικονομικής εφημερίδας Vedomosti, η οποία επικαλείται ανακοίνωση κτηματομεσιτικής εταιρείας Knight Frank.
Η διευθύντρια του τμήματος ακινήτων εξωτερικού και ιδιωτικών επενδύσεων της εταιρείας Μαρίνα Σαλάγιεβα, δηλώνει πως εάν στην Κύπρο τον περασμένο χρόνο οι αγοραστές βασικά έδειχναν ενδιαφέρον να αγοράσουν κατοικίες με σκοπό να αποκτήσουν την υπηκοότητα (περίπου το 70% των αγορών), φέτος αυξήθηκε ο αριθμός των αγορών ακινήτων επαγγελματικής στέγης, ιδιαίτερα ξενοδοχείων, ξενοδοχειακών διαμερισμάτων.
Ως επενδυτές οι Ρώσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε έργα από κοινού με ντόπιες κατασκευαστικές εταιρείες, να αγοράσουν ακίνητα που απαιτούν ανακατασκευή, καθώς τέτοιους είδους δραστηριότητες εντάσσονται στην σχετική νομοθεσία περί απόκτησης υπηκοότητας και επιπλέον είναι προσοδοφόρες, με έσοδα που αρχίζουν από το 20%.
Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες, αυτή την στιγμή στην Μάλτα για την απόκτηση υπηκοότητας έχουν υποβληθεί περισσότερες από 1600 αιτήσεις.
Στην Κύπρο, στους πρώτους 7 μήνες του 2018 πωλήθηκαν 5.400 ακίνητα, δηλαδή κατά 25,5% περισσότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.
Μάλιστα οι μισοί αγοραστές ακινήτων, δηλαδή οι 2.700, ήσαν ξένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου