Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2018

Ο λογαριασμός της υπουργού Μυρσίνης Ζορμπά στο Twitter «πέθανε» τον Κώστα Γαβρά




 Παρασκευή, 31 Αυγούστου, 2018

Η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά. Φωτογραφία: Eurokinissi/Λυδία Σιώρη
ΑΘΗΝΑ. Θύμα hoax φέρεται να έπεσε η νέα υπουργός Πολιτισμού  Μυρσίνης Ζορμπά, λίγες ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, καθώς ανάρτησή σε λογαριασμό της σε κοινωνικό μέσο δικτύωσης ενημέρωνε λανθασμένα πως πέθανε ο βραβευμένος Ελληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς.
“Ελαβα μόλις τα νέα από το Παρίσι του θανάτου του Ελληνα σκηνοθέτη και παραγωγού Κώστα Γαβρά. Επίσημη ανακοίνωση θα ακολουθήσει σύντομα”, έλεγε η σχετική ανάρτηση στο Twitter.

URGENT. I receive now from Paris the news of the death of Greek film director and producer Costa Gavras. Official note to be released soon.

Ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε η ίδια  η υπουργός λίγο αργότερα, η ανάρτηση έγινε από έναν hoax λογαριασμό, μέσω του οποίου έπεσε θύμα παραπληροφόρησης το αναγνωστικό κοινό τόσο των socia media, όσο και πολλών ΜΜΕ. “Αυτός ο λογαριασμός είναι hoax που δημιουργήθηκε από τον Ιταλό δημοσιογράφο Tommasso Debenedetti”, έγραψε στο ίδιο μέσο η κ. Ζορμπά.
Λίγη ώρα αργότερα, δεν μπορούσε να έχει κανείς πια πρόσβαση στο λογαριασμό της κ. Ζορμπά στο Twiiter.
Η αρχική ανάρτηση της νέας υπουργού προκάλεσε σύγχυση σε ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, με το “Associated Press” μάλιστα να δημοσιεύει την είδηση, καθώς και φωτογραφία του κ. Γαβρά με την σημείωση “νεκρολογία” (“obit”), αποδίδοντας ωστόσο την πηγή της είδησης στην Μυρσίνη Ζορμπά. Λίγο αργότερα, το “ΑP” απέσυρε την ανάρτησή του, σημειώνοντας πως έπεσε θύμα παραπληροφόρηση.
Η κ. Ζορμπά είπε ότι έχει ήδη καταφύγει στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τη διερεύνηση της υπόθεσης και πιστεύει ότι γρήγορα θα εντοπιστεί ο δράστης.
«Δυστυχώς οι επιθέσεις με fake news δεν αφήνουν κανέναν ανεπηρέαστο», είπε και πρόσθεσε: «Ήταν μια κακόβουλη και μακάβρια επίθεση».
Κ. Γαβράς: Είμαι καλά, σας διαβεβαιώνω
Σε fake news απέδωσε ο ίδιος ο Κώστας Γαβράς την είδηση του… θανάτου του, που έκανε τον γύρο το κόσμου πριν μερικά λεπτά. Ο διάσημος σκηνοθέτης, μιλώντας ζωντανά στην ΕΡΤ-1 και την εκπομπή «Δεύτερη Ματιά», δήλωσε ότι: «είναι περίεργα πράγματα αυτά» και πως «κάποια κακά νέα που γίνονται ως αστεία από κάποιους, μέχρι να διερευνηθούν, γίνονται πιστευτά από την κοινή γνώμη».
Ο Κώστας Γαβράς, 85 ετών, που έδειχνε να το διασκεδάζει όλο αυτό λέγοντας «το υποδεχτήκαμε γελώντας. Το διασκεδάσαμε…», σημείωσε ακόμα ότι «πέρασα τους δυο τελευταίους μήνες στην Ελλάδα σαν τουρίστας» και έκλεισε λέγοντας: «είμαι πάρα πολύ καλά, σας διαβεβαιώνω».

Ο βραβευμένος Ελληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς. (AP Photo/Christophe Ena)
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου