Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Δευτέρα, 6 Αυγούστου 2018

Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών στο Ρέθυμνο


Δευτέρα, 6 Αυγούστου, 2018Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Ενωμένες τις δυνάμεις τους έχουν η Περιφέρεια Κρήτης, φορείς του νησιού με τους απόδημους Κρήτες όπου γης, ενισχύοντας τις δράσεις στον κοινό αγώνα για αξίες, ιδανικά, πρόοδο, στη διατήρηση και ανάδειξη του πολιτισμού του νησιού, της ιστορίας, της τοπικής παράδοσης – ήθη και έθιμα και τη μεταλαμπάδευση τους στις νεότερες γενιές.
Αυτό επισημάνθηκε από τον Σταύρο Αρναουτάκη περιφερειάρχη Κρήτης, αλλά και τους εκπρόσωπους της Εκκλησίας, της Τοπικής Ένωσης Δήμων του νησιού της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, βουλευτών, στη γενική συνέλευση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο «σπίτι του Πολιτισμού» στο Ρέθυμνο.
«Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία, τη στήριξη. Την έχουμε ανάγκη καθώς ο στόχος είναι η αέναη σύνδεση μας με την Κρήτη, το νησί μας, με όλους εμάς τους Κρητικούς όπου γης» είπε καλωσορίζοντας Αρχές, φορείς, και πολίτες ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών Μανόλης Κουγιουμτζής.
Ο κ. Κουγιουμτζής συνεχάρη ιδιαίτερα τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για την έμπρακτη όπως τόνισε, στήριξη του σε δράσεις του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών αλλά και τη λειτουργία γραφείου του παγκόσμιου συμβουλίου στην Περιφέρεια με την εκπρόσωπο Μαρία Χναράκη όπως και για την απόφασή του για τη θεσμοθέτηση Αντιπεριφέρειας Πολιτισμού και Απόδημων Κρητικών την οποία ανέθεσε στον Κώστα Φασουλάκη.
Οι Κρήτες της διασποράς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού που εκτείνεται και στις πέντε ηπείρους, είπε ο κ. Αρναουτάκης επισημαίνοντας πως:
« Όλοι εσείς ένα σύνολο ανθρώπων, που με τις δράσεις τους, με την εργατικότητά τους, με τις επιτυχίες και τις διακρίσεις που πετυχαίνουν σε όλους τους τομείς, στην οικονομία και την επιχειρηματικότητα, στην πολιτική, στις επιστήμες, στον αθλητισμό, μας κάνουν όλους περήφανους… Μας κάνετε υπερήφανους για το γεγονός ότι διατηρείτε άρρηκτους τους δεσμούς με τη γενέτειρά μας, γιατί συνεχίζετε να στηρίζετε την παράδοση και τη γλώσσα μας, κάποιες φορές με περισσότερο ζήλο και από εμάς, αποτελώντας έτσι τους πιο αποτελεσματικούς διπλωμάτες “πρεσβευτές” και εκπροσώπους του νησιού μας στο εξωτερικό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, είναι ισχυρή η επίδραση των αποδήμων Κρητικών στους παράγοντες που συνθέτουν την πρόοδο, την ανάπτυξη και τη συνολική εικόνα της σύγχρονης Ελλάδας. «Οι συμπατριώτες επιχειρηματίες μπορούν να αποτελέσουν υποψήφιους επενδυτές στην Κρήτη και αγοραστές ελληνικών προϊόντων, καθώς και αποτελεσματικούς “πρέσβεις” της τοπικής επιχειρηματικότητας στο εξωτερικό. Προς την κατεύθυνση αυτή, η Περιφέρεια Κρήτης συνεργάζεται να ενισχύσει και τους επιχειρηματικούς δεσμούς με τους απόδημους Κρητικούς, γεγονός που θα έχει πολλαπλάσια οφέλη για την ανάπτυξη, τον τουρισμό, τον πρωτογενή τομέα και κατ’ επέκταση, για την οικονομία του τόπου μας» είπε.
Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της τοπικής Ένωσης Δήμων Κρήτης-Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός είπε ότι το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών, αποτελεί εδραιωμένο θεσμό των αποδήμων συμπατριωτών μας, με πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά. Συντονίζοντας τις δραστηριότητες των Κρητικών Ομοσπονδιών και των Κρητικών Συλλόγων και Αδελφοτήτων ανά τον κόσμο, προβάλλει οικουμενικά την Κρήτη και την κρητική ταυτότητα.
Αναφερόμενος στη ετήσια Γενική Συνέλευση, είπε «οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται τις μέρες αυτές στην Κρήτη -επισημαίνω ιδιαιτέρως την παρουσίαση του σπουδαίου Μουσείου Φυσικής Ιστορίας-, δημιουργούν την απαραίτητη γόνιμη επαφή και επικοινωνία, καθώς και τις συνθήκες για να εξελιχθεί η συνάντηση ετούτη σε έκφραση των βαθύτερων στοιχείων που μας συνδέουν: της ευγένειας, της ανθρωπιάς, της φιλαλληλίας, της κοινής ιστορικής και πολιτιστικής διαδρομής, των ανεξάλειπτων βιωμάτων από τον τόπο μας.
Και τούτα, από κοινού με τις προοπτικές συνεργασίας, σε τομείς που μπορούν να αποδώσουν στην ανάπτυξη του νησιού μας. Οι Κρητικοί της Διασποράς είστε ενεργά παρόντες και σήμερα που η πατρίδα μας, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία, έχει ανάγκη την εθνική ομοψυχία, την αλληλεγγύη και την υποστήριξη. Με την προκοπή σας στο εξωτερικό, σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς σας, σε κοινωνίες υψηλών απαιτήσεων, γίνεστε για τους κατοίκους της Κρήτης, παραδείγματα: αξιοσύνης, υπευθυνότητας, και επίμοχθης προσπάθειας».
Στη σύνδεση της Κρήτης με τους Κρητικούς όπου γης και στον σημαντικό ρόλο που επιτελούν στο εξωτερικό, αναφέρθηκαν στους χαιρετισμούς τους στην συνέλευση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κκ Ειρηναίος , ο Αν. Γεν. Γραμ. Απόδημου Ελληνισμού Δημήτρης Πλευράκης, οι βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου, Μανόλης Συντυχάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Δήμων Κρήτης-Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή, ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης, ο αντιπρύτανης Κώστας Σπανουδάκης, ο αντιδήμαρχος Ρεθύμνου Ν. Αλεφαντινός, ο Γερμανός βουλευτής Χαν Φλοριάν, ενώ στην έναρξη της συνέλευσης τελέστηκε αγιασμός από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης Ειρηναίο και τον μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ‘Ανθιμο.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε εμπεριστατωμένη ενημέρωση για τις δυνατότητες και τον ρόλο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης από τον διευθυντή του, καθηγητή Μωυσή Μυλωνά και τον πρόεδρο του Μουσείου φίλων του Μουσείου Γιώργο Αεράκη οι οποίοι και βραβεύτηκαν για την προσφορά τους από τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών Μανόλη Κουγιουμτζή.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Μ. Λαμπαθάκης, ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου