Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Επίλογος στο σίριαλ Δοξιάδη - Παναγοπούλου




ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ Η ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΗΣ

Της Μίνας Μουστάκα 

«Κύριε Δοξιάδη, θέλουν να σας δολοφονήσουν» αποκάλυψε η Άννα - Μαρία Κορομβόκη, πρώην έμπιστη γραμματέας της ηθοποιού Βάσιας Παναγοπούλου μόλις μπήκε στο αυτοκίνητο του Απόστολου Δοξιάδη, ο οποίος μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσε να καταλάβει τι κοινό είχαν να συζητήσουν...

Βάσια Παναγοπούλου - Απόστολος Δοξιάδης. Για τον σχεδιασμό της δολοφονίας του πρώην συζύγου της δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η ηθοποιός, που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών
Μέσα στα επόμενα λεπτά η Άννα - Μαρία Κορομβόκη διηγήθηκε στον Απόστολο Δοξιάδη ότι η πρώην σύζυγός του βλέποντας ότι δεν μπορούσε να κρατήσει κρυφά τα σχέδιά της από τη γραμματέα της τής ομολόγησε ότι είχε βάλει σε εφαρμογή το σχέδιο δολοφονίας του, γιατί, όπως της είπε, πλησίαζε η ημερομηνία εκδίκασης του διαζυγίου και ήθελε να προλάβει να τον βγάλει από τη μέση για να περιέλθει η περιουσία του στην ίδια μέσω της κόρης τους, Έμμας.
Γι' αυτή την υπόθεση, του σχεδιασμού της δολοφονίας του Απόστολου Δοξιάδη, θα καθήσει αύριο και πάλι στο εδώλιο η ηθοποιός Βάσια Παναγοπούλου, η οποία σε πρώτο βαθμό είχε κριθεί ­ κατά πλειοψηφία ­ ένοχη για το αδίκημα της σύστασης και συμμορίας καταδικάζοντάς τη σε φυλάκιση 2 ετών με τριετή αναστολή. Με την ίδια ποινή είχαν τιμωρηθεί και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί της στο εγκληματικό σχέδιο, ο Νίκος Καλογεράς και ο Αντώνης Μαχαιρίδης, με τους οποίους η κατηγορούμενη ηθοποιός θα μοιραστεί το εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου της Αθήνας.
Ωστόσο και οι τρεις κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι και για τη δεύτερη άδικη πράξη, της πρόκλησης και προσφοράς σε τέλεση κακουργήματος, για την οποία πρωτοδίκως το δικαστήριο είχε αποφασίσει ότι αυτή απορροφάται από το αδίκημα της σύστασης και συμμορίας. Η εισαγγελέας κ. Φανή Κοντοθανάση είχε όμως διαφορετική άποψη και για τον λόγο αυτό είχε ασκήσει έφεση κατά της απόφασης θεωρώντας ότι οι κατηγορούμενοι έπρεπε να κηρυχθούν ένοχοι και για τις δύο πράξεις, όπως είχε ζητήσει στην αγόρευσή του και ο εισαγγελέας της έδρας κ. Παν. Παναγιωτόπουλος.
Σύμφωνα με όσα είχε καταθέσει από την αρχή η Άννα - Μαρία Κορομβόκη, πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση που απασχολεί τις Δικαστικές Αρχές από τον Φεβρουάριο του 1996, οι συχνές τηλεφωνικές επαφές της κ. Παναγοπούλου με τον Νίκο Καλογερά, τον άνθρωπο που είχε μεσολαβήσει για να προσληφθεί ως γραμματέας της, την είχαν βάλει σε υποψίες. Δεν μπορούσε να καταλάβει όμως, ποιος ήταν ο Αντώνης που αναφερόταν διαρκώς στις μεταξύ τους συζητήσεις.
Η πρώτη συνάντηση με τον μυστηριώδη Αντώνη έγινε στην οδό Ρηγίλλης, όπου η Βάσια Παναγοπούλου φέρεται ότι του παρέδωσε ένα κουτί με 3.500.000 δραχμές. Αργότερα, η ηθοποιός εκμυστηρεύτηκε στη γραμματέα της ότι ο ρόλος του Αντ. Μαχαιρίδη ήταν καθοριστικός, αφού είχε αναλάβει, αντί αμοιβής 30.000.000 δραχμών, να εκτελέσει το εγκληματικό σχέδιο.
Οι τύψεις, αλλά και ο φόβος ενδεχόμενης εμπλοκής της ίδιας στη συνταρακτική αυτή υπόθεση φαίνεται πως οδήγησαν την Άννα - Μαρία, με κίνδυνο της ζωής της, να αποκαλύψει στον κ. Δοξιάδη όσα της είχε εμπιστευθεί η πρώην σύζυγός του.
Η Κορομβόκη κατόρθωσε να καταγράψει σε κασέτες συνομιλίες της Βάσιας Παναγοπούλου που επιβεβαίωναν όσα είχε διηγηθεί εκείνη στον Απόστολο Δοξιάδη.
Η ίδια πάντως η ηθοποιός, «πρωταγωνίστρια» στην προσωπική της ιστορία, απολογούμενη στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε αρνηθεί τη σοβαρή κατηγορία αποδίδοντας την αντιδικία στο γεγονός ότι ο πρώην σύζυγός της δεν ξεπέρασε τον χωρισμό τους καθώς και την προσπάθειά του να την απομακρύνει από την κόρη τους, προκειμένου να την εκδικηθεί.
Οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί της δεν έπεισαν τότε τους δικαστές περί της αθωότητάς της. Αν η δίκη της δεν αναβληθεί, η ηθοποιός και οι συγκατηγορούμενοί της θα περιμένουν με αγωνία την ετυμηγορία της Δικαιοσύνης που θα αποτελέσει τον επίλογο σε αυτή την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου