Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 8 Ιουλίου 2018

Σιωπηρή διαμαρτυρία στην πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον για την Μακεδονία


Κυριακή, 8 Ιουλίου, 2018



Πηγή: Επιτροπή Αγώνα για το Μακεδονικό στην Ουάσιγκτον.
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Σιωπηρή διαμαρτυρία για τη συμφωνία των Πρεσπών και την ονομασία της ΠΓΔΜ, πραγματοποιήθηκε μπροστά από το κτίριο της πρεσβείας της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον, την Πέμπτη, 5 Ιουλίου, από μέλη ομογενειακών οργανώσεων της ευρύτερης περιοχής.
Ελληνες από την Ουάσιγκτον, την Βαλτιμόρη και αλλού, συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ονομασία «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», υπογραμμίζοντας ότι ο όρος «Μακεδονία» δεν είναι «μέρος του σλαβικού πολιτισμού, αλλά αναμφισβήτητα και αμετάκλητα ελληνικός».
Τραγούδησαν τον ελληνικό εθνικό ύμνο καθώς και το «Μακεδονία Ξακουστή» με ενθουσιασμό και με την πεποίθηση πως η αλήθεια και η δικαιοσύνη θα επικρατήσει, επεσήμαναν στον «Ε.Κ.», αναφέροντας ότι προσπάθειες να συναντηθούν με τον Ελληνα πρέσβη απορρίφθηκαν.
Αρκετοί δε ήταν οι περαστικοί οδηγοί που κόρναραν σε ένδειξη συμπαράστασης, ενώ και άλλες ενέργειες για το ζήτημα προγραμματίζονται για το εγγύς μέλλον.

Πηγή: Επιτροπή Αγώνα για το Μακεδονικό στην Ουάσιγκτον.

Εκ μέρους των συγκεντρωθέντων και της Επιτροπής Αγώνα για το Μακεδονικό στην Ουάσιγκτον, ο Δρ. Παναγιώτης Μπαλτατζής, έγραψε σε επιστολή του προς τον «Ε.Κ.»:
Προς την Αξιότιμη Διεύθυνση της εφημερίδας Εθνικός Κήρυκας
Κύριοι,
Σας πληροφορούμε ότι την Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018 και ώρα 11π.μ. – 1μ.μ., πραγματοποιήθηκε σιωπηλή διαμαρτυρία μπροστά από το κτίριο της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον από μέλη Ελληνο – Αμερικανικών Συλλόγων της περιοχής, σε μια έκφραση αντίθεσης στην προ-Συμφωνία των Πρεσπών.
Ως γνωστό η διαβόητη συμφωνία που υπογράφηκε απο τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Μακεδονίας της Μακεδονίας (FYROM) στις 17 Ιουνίου 2018 «προσφέρει» αυθαίρετα και χωρίς να ερωτηθούν οι Ελληνες το όνομα «Μακεδονία» στο κρατίδιο των Σκοπίων και παρέχει «Μακεδονική» εθνικότητα και γλώσσα στους πολίτες του.
Παρά την τρομερή ζέστη, οι συγκεντρωμένοι κρατώντας Ελληνικές σημαίες και λάβαρα με μηνύματα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας εκφράσανε ειρηνικά την αντίθεσή τους στην προ-συμφωνία των Πρεσπών και διένειμαν φυλλάδια με άρθρα εγκρίτων πανεπιστημιακών καθηγητών (Αμερικανών και Ελλήνων) που καταδεικνύουν ότι ο όρος «Μακεδονία» αποτελεί πολύτιμο κομμάτι της Ιστορίας και της εθνικής κληρονομιάς του Ελληνισμού και επομένως είναι «μη διαπραγματεύσιμο» στοιχείο και δεν επιτρέπεται να το χρησιμοποιεί ο κάθε πολιτικός σαν «τσιφλικι» των γονέων του όπως πολύ σωστά περιγράφει η λαϊκή έκφραση.
Ήταν και είναι πεποίθηση των συγκεντρωθέντων οτι:
1) η προ-συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί τραγικό πολιτικό ολίσθημα εις βάρος του απανταχού Ελληνισμού.
2) οι από Ελληνικής πλευράς συμβαλλόμενοι στην προ-συμφωνία των Πρεσπών αγνόησαν και αγνοούν παντελώς την γνώμη και την ετυμηγορία των Ελλήνων όπως αυτή περίτρανα γίνεται γνωστή κατά τα επικά λαϊκά συλλαλητήρια, που έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται εντελώς αυθόρμητα (χωρίς την παραμικρή κομματική ή άλλη υποδαύλιση και βοήθειά τους) από τους απανταχού Ελληνες.
3) Η αντίθετη με τη θέληση των Ελλήνων «παράδοση» του όρου « Μακεδονία» στο κράτος των Σκοπίων, πυροδοτεί λαϊκές αντιδράσεις τεράστιας έκτασης και έντασης, θέτοντας σε κίνδυνο την Δημοκρατία, την Ειρήνη και την Σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης που ειδοποιήθηκαν είναι τα τηλεοπτικά κανάλια 5, 7, και 9.
Σε υστερόγραφό του, ο Δρ. Μπαλτατζής ανέφερε:
Αλγεινή εντύπωση προξένησε στους περαστικούς η απαξιωτική συμπεριφορά των υπαλλήλων της Ελληνικής Πρεσβείας προς τους συγκεντρωθέντες οι οποίοι δεν επέτρεψαν την είσοδο στην Πρεσβεία σε μια μικρή αντιπροσωπεία που θέλησε να παρουσιάσει στους Ελληνες αξιωματούχους το δελτίο τύπου που είχαν προετοιμάσει για την εκδήλωση!
Ο εξοχώτατος κ. Πρέσβης ούτε καν ήλθε να χαιρετίσει τους κυρίους και τις κυρίες τους οποίους γνώριζε από την συμμετοχή του σε διάφορες εκδηλώσεις των Ελληνο-Αμερικανικών συλλόγων της περιοχής στις οποίες ήταν προσκεκλημένος. Ευγε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου