Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018

Διαψεύδουν ότι υπέγραψαν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών

Η λίστα άρχισε να φυλλορροεί

Διαψεύδουν ότι υπέγραψαν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών
Η λίστα με τα ονόματα και τις υπογραφές υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών άρχισε, πριν καλά καλά κυκλοφορήσει, να φυλλορροεί...Πηγή: ANA
Σε τοίχο φαίνεται πως προσκρούουν για ακόμη μια φορά οι προσπάθειες υποστήριξης των κυβερνητικών χειρισμών για τη Συμφωνία των Πρεσπών.
Μετά τις συνεχείς και σε καθημερινή βάση συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που αντιτίθενται στη συμφωνία, καθώς και τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον κυβερνητικό συνασπισμό να κατακρημνίζεται, στο φως της δημοσιότητας ήρθε λίστα με περισσότερους από 320 διανοούμενους και καλλιτέχνες οι οποίοι φέρονται να δήλωσαν την υποστήριξή τους στη συμφωνία. Μόνο που η λίστα, πριν καλά καλά κυκλοφορήσει, άρχισε να φυλλορροεί.

Σε αυτήν, προσωπικότητες της πολιτικής, της διανόησης και της τέχνης υπογράφουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντάς την ιστορική και έντιμη «που εξασφαλίζει το μέλλον των λαών των δύο χωρών αλλά και της βαλκανικής γειτονιάς μας με ειρήνη, αλληλεγγύη και συνανάπτυξη».

Η αρχή των διαψεύσεων έγινε με τη συνθέτρια και τραγουδίστρια Νένα Βενετσάνου, η οποία, μέσω ανάρτησής της στο Facebook, κατήγγειλε την αυθαίρετη συμπερίληψη του ονόματος της, ενώ διερωτήθηκε για το κείμενο και την «πλαστή» υπογραφή της, τονίζοντας πως «όποιοι κι αν εμπνεύστηκαν αυτή τη φάρσα είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία».
Συγκεκριμένα, η ίδια αναφέρει: 

«Έμεινα έκπληκτη όταν είδα το όνομά μου να φιγουράρει κάτω από ένα κείμενο που εκθειάζει την συμφωνία των Πρεσπών. Αναρωτιέμαι και πόσο είναι γνήσιες οι υπογραφές και των υπολοίπων ανθρώπων του πνεύματος και της Τέχνης κάτω από αυτό το κείμενο. Αρνούμαι στον οποιονδήποτε το δικαίωμα να χρησιμοποιεί το όνομά μου με τέτοιο θράσος κάτω από ένα κείμενο το οποίο ούτε διάβασα, ούτε το υπέγραψα ποτέ. Ποιοι είναι αυτοί που το εμπνεύστηκαν και ποια σκοπιμότητα υπηρετούν στην πραγματικότητα; Θα ήθελα να παρακαλέσω όλους όσους είδαν το όνομά τους χωρίς να έχουν υπογράψει να το δημοσιοποιήσουν. 

 
»Είναι σοβαρό. Και παρακαλώ να εκλάβουν την δημοσίευση του ονόματός μου ως συκοφαντία και βαθιά προσβολή της ακεραιότητάς μου. Όποιοι κι’ αν εμπνεύστηκαν αυτή τη φάρσα είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία. Η Δημοκρατία, η φιλία και η συνεργασία των λαών όχι μόνο δεν ωφελούνται από τέτοιες κινήσεις τσουβαλιάσματος των πνευματικών ανθρώπων, αλλά πληγώνονται θανάσιμα από αυτές».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Κυριάκος Κατζουράκης, ο οποίος διέψευσε ότι έβαλε την υπογραφή του σε αυτή τη λίστα, σημειώνοντας πως «έλαβα με mail το κείμενο και δεν το υπέγραψα».

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του στο Facebook αναφέρει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ κυκλοφόρησε ένα κείμενο υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών με υπογραφές (υποθέτω διανοουμενοκαλλιτεχνών), μόλις πληροφορήθηκα ότι έχει και τη δική μου υπογραφή. Έλαβα με μέιλ το κείμενο και δεν το υπέγραψα. Το κείμενο όμως κυκλοφόρησε σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, η ζημιά δηλαδή έγινε. Έστω εκ των υστέρων παρακαλώ να γίνει διόρθωση. Το γιατί δεν υπέγραψα μπορεί κάποια στιγμή αν μου ζητηθεί να απαντήσω δημόσια, εδώ δεν είναι ο κατάλληλος χώρος».

 

Την οργή της για το γεγονός δεν έκρυψε ούτε η Λένα Αλκαίου, η οποία χαρακτήρισε την κίνηση αυτή προσβολή για τη δημοκρατία, τονίζοντας πως «ουδέποτε έβαλα την υπογραφή μου στο σχετικό έγγραφο».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου