Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 17 Ιουλίου, 2018

Στη φυλακή τα μέλη των Pussy Riot που εισέβαλαν στο Λουζνίκι στον τελικό. Το δικαστήριο έκρινε τα τρία μέλη των Pussy Riot ενόχους για «σοβαρή παραβίαση των κανόνων για τη συμπεριφορά των θεατών» και τούς επιβλήθηκε η μέγιστη δυνατή τιμωρία με βάση τη συγκεκριμένη κατηγορία.
  • Κρυονέρι: Έκρηξη σε πυλώνα της ΔΕΗ. Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στον κόμβο Αγίου Στεφάνου, στο Κρυονέρι. .
  • Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Πρινιά Ηρακλείου. Υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή Πρινιά, στο Ηράκλειο Κρήτης. .
  • Έρευνες για τον θάνατο ηλικιωμένης στη Πάτρα. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των αρχών για την υπόθεση του θανάτου ηλικιωμένης, που βρέθηκε νεκρή μέσα στο διαμέρισμά της, στο κέντρο της Πάτρας. .
  • Tα πύρινα μέτωπα που μαίνονται στην Κρήτη . Μεγάλες καταστροφές σημειώνονται σε γη και καλλιέργειες από τη φωτιά στα Αχλάδια Σητείας, που απ’ την προηγούμενη Πέμπτη είχε κινητοποιήσει μεγάλο αριθμό πυροσβεστικών δυνάμεων του νησιού .
  • Η Μόσχα ανακοινώνει την απάντησή της στην απέλαση των Ρώσων διπλωματών. Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών έχει καλέσει για ενημέρωση τους έλληνες ανταποκριτές .

Κόσμος

  • Τραμπ: Πληρώνουμε το 91% του κόστους για να είναι η Ευρώπη ασφαλής. Ο Ντόναλντ Τραμπ επέμεινε τη Δευτέρα να καταφέρεται εναντίον συμμάχων-κλειδιών των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε έπειτα από τη συνάντησή του με τον Βλαντίμιρ Πούτιν. .
  • ΗΠΑ: Yπερασπίζεται τα ευρήματα για τη ρωσική ανάμιξη στις εκλογές o επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών. Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν υπάρξει ξεκάθαρες για την απειλή που θέτει η πολιτική ανάμιξη της Ρωσίας και θα συνεχίσουν να «παρέχουν ωμές και αντικειμενικές εκτιμήσεις μυστικών πληροφοριών» σύμφωνα με τον επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Νταν Κόουτς. .
  • Γερουσιαστής: Αν αγοράσει S-400 ηΤουρκία θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις ζωές Αμερικανών πιλότων . Η ανάγκη να υπάρξει αντίδραση απέναντι στην Τουρκία αποτελεί παράδειγμα διακομματικής συναίνεσης στο αμερικανικό Κογκρέσο υποστήριξε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Κρις Βαν Χόλεν κατά τη διάρκεια ομιλίας που πραγματοποίησε στη δεξαμενή σκέψης «Woodrow Wilson International Center» στη Ουάσινγκτον. .
  • Στο βόρειο Ιράκ οι δυνάμεις των ΗΠΑ. Νέα επιχείρηση κατά των μαχητών του ISIS εξαπέλυσαν οι ιρακινές δυνάμεις έχοντας στο πλευρό τους Κούρδους πεσμεργκά και άνδρες των συμμαχικών δυνάμεων. .
  • Τραμπ: Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών, τονίζοντας ωστόσο ότι οι «ΗΠΑ και η Ρωσία πρέπει να τα πηγαίνουν καλά». 
  • Νικαράγουα: Επεισόδια με τουλάχιστον 10 νεκρούς στη Μασάγια. Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 20 τραυματίστηκαν σε επιθέσεις φιλοκυβερνητικών δυνάμεων την Κυριακή εναντίον μιας πόλης που βρίσκεται υπό τον έλεγχο εξεγερμένων στη νότια Νικαράγουα, ανακοίνωσε οργάνωση υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Πολιτική

  • Δραγασάκης: Εφαρμόζουμε μεταρρυθμίσεις που μειώνουν τις ανισότητες . Το αναπτυξιακό σχέδιο για την επόμενη μέρα μετά την έξοδο από το μνημόνιο παρουσίασε σε συνέντευξή του στο Εuronews ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. .
  • Αυγενάκης: Ο λογαριασμός θα έρθει σε όλες τις κάλπες. «Ο λογαριασμός θα έρθει σε όλες τις κάλπες, όποτε κι αν αυτές στηθούν, εθνικές εκλογές, ευρωεκλογές, αυτοδιοικητικές και θα μεταβληθεί σε μια μετωπική απόρριψη της κυβέρνησης», τόνισε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης. .
  • Θεοδωράκης: Δεν συζητώ υποψηφιότητα για δήμαρχος στην Αθήνα ή στα Χανιά. Ο κ Θεοδωράκης δήλωσε πως «το Ποτάμι έχει αποφασίσει να δουλέψει πολύ το καλοκαίρι για να είναι έτοιμο τον Σεπτέμβριο να δώσει στον ελληνικό λαό μια καινούργια πρόταση με τα παλιά του στοιχεία, αλλά και τα νέα, που απαιτούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα». .
  • Η απάντηση του Μαξίμου και των αδελφών Τσίπρα στις καταγγελίες της ΝΔ. Η εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε εξηγήσεις για δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η τεχνική εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ της οικογενείας Τσίπρα επιχείρησε να πάρει το 2012 δημόσιο έργο με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα. .
  • Κομισιόν: Να βρεθεί ευρωπαϊκή λύση στο μεταναστευτικό. Η εκπρόσωπος της Επιτροπής για θέματα Μετανάστευσης, Νατάσα Μπερτό, ανέφερε ότι η Επιτροπή θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις πριν το τέλος του καλοκαιριού για τα «ελεγχόμενα κέντρα», καθώς και για το πώς η Ε.Ε. θα συνδράμει τα κράτη-μέλη που θα τα δεχτούν στο έδαφός τους. .

Οικονομία

  • Στα 617 εκατ. ευρώ συρρικνώθηκε το πρωτογενές πλεόνασμα στο πρώτο εξάμηνο. Η εξέλιξη αυτή ανησυχεί το οικονομικό επιτελείο, καθώς στο τέλος του έτους το πλεόνασμα θα πρέπει να υπερβεί το 3,5% του ΑΕΠ. .
  • Le Monde: Στην Ελλάδα η μάχη κατά της φοροδιαφυγής άρχισε να δίνει καρπούς. «Στην Ελλάδα η μάχη κατά της φοροδιαφυγής δίνει τους πρώτους καρπούς της», γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde. .
  • Handelsblatt: Η Αθήνα σχεδιάζει επιστροφή στην αγορά ομολόγων . Η Αθήνα σχεδιάζει την επιστροφή στην αγορά ομολόγων και ειδικότερα προβαίνει σε συζητήσεις για την έκδοση δεκαετούς ομολόγου, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Handelsblatt. .
  • Η Κίνα επιδιώκει μεγαλύτερη ισορροπία στο εμπόριο με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ δήλωσε σήμερα ότι το Πεκίνο θα επιδιώξει να αποκαταστήσει μεγαλύτερη ισορροπία στο εμπόριο με την Ευρωπαϊκή Ένωση. .
  • Guardian: Κανείς δεν πιστεύει ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει το χρέος . «Η χώρα θα αποχωρήσει από το τελικό διεθνές σχέδιο διάσωσης εντός ολίγων εβδομάδων, αλλά χωρίς κανένα σημάδι ότι το χρέος θα αποπληρωθεί ποτέ, μερικοί φοβούνται μια άλλη κρίση» .

Αθλητισμός

  • Κριστιάνο: Ήρθα στη Γιουβέντους για το Champions League. Να διεκδικήσει με τη Γιουβέντους την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο μεγάλος στόχος του Κριστιάνο Ρονάλντο όπως τόνισε στην παρουσίασή του. 
  • Πανζουρλισμός για τους παγκόσμιους πρωταθλητές στη Γαλλία. Αυτή την ώρα οι παγκόσμιοι πρωταθλητές γίνονται δεκτοί από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν. .
  • Πελέ: Καλώς ήρθες στο κλαμπ Εμπαπέ. Ο θρυλικός Πελέ αποθέωσε τον Κιλιάν Εμπαπέ για το γκολ που σημείωσε στον τελικό του Μουντιάλ εναντίον της Γαλλίας (4-2). .
  • Είναι τρελοί αυτοί οι Γαλάτες:Εισβολή των παικτών στη συνέντευξη Τύπου. Την ώρα της συνέντευξης Τύπου, οι Γάλλοι διεθνείς έκαναν «ντου» με σαμπάνιες χορεύοντας και τραγουδώντας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου