Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018

Πρεσβευτής των ΗΠΑ ανάβει φωτιές στα Βαλκάνια

Μίλησε γι αλλαγή συνόρων, «Αιτία πολέμου» απαντά το Κόσοβο

Πρεσβευτής των ΗΠΑ ανάβει φωτιές στα Βαλκάνια
Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Πρίστινα Γκρεγκ Ντελαουί άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανταλλαγής εδαφών μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου (φωτογραφία), στη διαδικασία οριστικής επίλυσης του ζητήματος. Κάτι τέτοιο «θα σήμαινε πόλεμο», απάντησε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Ράμους Χαραντινάι.
«Κάθε ιδέα γι ανταλλαγή εδαφών με τη Σερβία, που θα οδηγούσε στη διαίρεση του Κοσόβου, θα σήμαινε πόλεμο» τόνισε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Ράμους Χαραντινάι, απαντώντας στις δηλώσεις του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Πρίστινα Γκρεγκ Ντελαουί, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι η εδαφική ακεραιότητα του Κοσόβου δεν φαίνεται ν’ αποτελεί πλέον «κόκκινη γραμμή» για την Ουάσιγκτον.
Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, σε συνέντευξή του, νωρίτερα, στο τηλεοπτικό δίκτυο KTV, είχε άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανταλλαγής εδαφών μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου, στη διαδικασία οριστικής επίλυσης του ζητήματος.

Στην ερώτηση αν η ανταλλαγή εδαφών Σερβίας -Κοσόβου θα μπορούσε ν’ αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης στον διάλογο Βελιγραδίου - Πρίστινας απέφυγε ν’ απαντήσει ευθέως, όπως συνήθιζε στο άμεσο παρελθόν.
«Δεν πρόκειται να μιλήσω με λεπτομέρειες για κάτι που μπορεί ν’ αποτελέσει στοιχείο της οριστικής συμφωνίας. […] Δεν ομιλώ διότι θα πρέπει να προηγηθεί εσωτερικός διάλογος με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων στο Κόσοβο, όπου ο καθένας θα εκφράσει την άποψή του» είπε.

Επικαλέστηκε τη συμφωνία Ελλάδας - ΠΓΔΜ
Ο Γκρεγκ Ντελαουί επισήμανε επίσης ότι είναι ιστορική ευκαιρία να ξεπεραστεί η ένταση στις σχέσεις Σερβίας - Κοσόβου και να επέλθει η ομαλοποίησή τους.
Επανέλαβε ότι η υποστήριξη στην ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου παραμένει σταθερή από την πλευρά των ΗΠΑ, αναφέροντας ωστόσο ότι και οι πολιτικές προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Πρίστινα Γκρεγκ Ντελαουί

«Οι άνθρωποι αντιδρούν καθώς αλλάζουν τα πράγματα, επετεύχθη μια εξαιρετική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, έτσι και η δική μας θέση αλλάζει όταν αλλάζουν τα δεδομένα. Γιορτάζουμε τα καλά νέα με αυτόν τον τρόπο» τόνισε.

Πριν από μερικούς μήνες, ο ίδιος πρεσβευτής είχε απορρίψει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο διαίρεσης του Κοσόβου με την ανταλλαγή εδαφών, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνη μία τέτοια προοπτική.

Υπέρ της ανταλλαγής εδαφών με τη Σερβία για να κλείσει οριστικά το θέμα, τάχθηκε και ο δήμαρχος της πόλης Γκνίλανε και αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημοκρατική Ενωση Κοσόβου-LDK, Λούτφι Χαζίρι.

Χαραντινάι: «Θα σήμαινε πόλεμο»
Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Ράμους Χαραντινάι, απαντώντας στον Λούτφι Χαζίρι και εμμέσως στα υπονοούμενα του αμερικανού πρεσβευτή, δήλωσε ότι «κάθε ιδέα γι’ ανταλλαγή εδαφών με τη Σερβία, που θα οδηγούσε στη διαίρεση του Κοσόβου, θα σήμαινε πόλεμο».
Ο Ράμους Χαραντινάι επισήμανε ότι είναι επικίνδυνο να γίνεται λόγος για τέτοια λύση. «Οποιος αναφέρεται στη διαίρεση, το μοίρασμα εδαφών, κάνει λάθος και θα προκαλέσει τραγωδία στα Βαλκάνια» τόνισε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου