Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Η ιστοσελίδα μας, paneliakos.com, σας εύχεται

Υγεία, Πρόοδο και Ευτυχία - Χρόνια Πολλά
Καλά Χριστούγεννα, KALA CHRISTOUGENNA (Greek)
Merry Christmas (American English, USA)

English (UK) Happy Christmas

German: Frohe Weihnachten
French: Joyeux Noël
Spanish: ¡Feliz Navidad
Italian: Buon Natale
Portuguese: Feliz Natal
Japanese: メリークリスマス
Russian: С Рождеством
Dutch: Vrolijk kerstfeest
Swedish: God jul
Czech: Veselé vánoce
Turkish:Mutlu Noeller
Albanian: Gëzuar Krishtlindjet
Estonian: Häid Jõule
Hebrew: חג מולד שמח
Chinese: 圣诞快乐
Ukrainian: З Різдвом
Serbian: Срећан Божић
Filipino: Maligayang Pasko
Georgian: შობა
Finish: hyvää joulua

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018

Πρεσβευτής των ΗΠΑ ανάβει φωτιές στα Βαλκάνια

Μίλησε γι αλλαγή συνόρων, «Αιτία πολέμου» απαντά το Κόσοβο

Πρεσβευτής των ΗΠΑ ανάβει φωτιές στα Βαλκάνια
Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Πρίστινα Γκρεγκ Ντελαουί άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανταλλαγής εδαφών μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου (φωτογραφία), στη διαδικασία οριστικής επίλυσης του ζητήματος. Κάτι τέτοιο «θα σήμαινε πόλεμο», απάντησε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Ράμους Χαραντινάι.
«Κάθε ιδέα γι ανταλλαγή εδαφών με τη Σερβία, που θα οδηγούσε στη διαίρεση του Κοσόβου, θα σήμαινε πόλεμο» τόνισε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Ράμους Χαραντινάι, απαντώντας στις δηλώσεις του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Πρίστινα Γκρεγκ Ντελαουί, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι η εδαφική ακεραιότητα του Κοσόβου δεν φαίνεται ν’ αποτελεί πλέον «κόκκινη γραμμή» για την Ουάσιγκτον.
Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, σε συνέντευξή του, νωρίτερα, στο τηλεοπτικό δίκτυο KTV, είχε άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανταλλαγής εδαφών μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου, στη διαδικασία οριστικής επίλυσης του ζητήματος.

Στην ερώτηση αν η ανταλλαγή εδαφών Σερβίας -Κοσόβου θα μπορούσε ν’ αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης στον διάλογο Βελιγραδίου - Πρίστινας απέφυγε ν’ απαντήσει ευθέως, όπως συνήθιζε στο άμεσο παρελθόν.
«Δεν πρόκειται να μιλήσω με λεπτομέρειες για κάτι που μπορεί ν’ αποτελέσει στοιχείο της οριστικής συμφωνίας. […] Δεν ομιλώ διότι θα πρέπει να προηγηθεί εσωτερικός διάλογος με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων στο Κόσοβο, όπου ο καθένας θα εκφράσει την άποψή του» είπε.

Επικαλέστηκε τη συμφωνία Ελλάδας - ΠΓΔΜ
Ο Γκρεγκ Ντελαουί επισήμανε επίσης ότι είναι ιστορική ευκαιρία να ξεπεραστεί η ένταση στις σχέσεις Σερβίας - Κοσόβου και να επέλθει η ομαλοποίησή τους.
Επανέλαβε ότι η υποστήριξη στην ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου παραμένει σταθερή από την πλευρά των ΗΠΑ, αναφέροντας ωστόσο ότι και οι πολιτικές προσαρμόζονται στα νέα δεδομένα.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Πρίστινα Γκρεγκ Ντελαουί

«Οι άνθρωποι αντιδρούν καθώς αλλάζουν τα πράγματα, επετεύχθη μια εξαιρετική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, έτσι και η δική μας θέση αλλάζει όταν αλλάζουν τα δεδομένα. Γιορτάζουμε τα καλά νέα με αυτόν τον τρόπο» τόνισε.

Πριν από μερικούς μήνες, ο ίδιος πρεσβευτής είχε απορρίψει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο διαίρεσης του Κοσόβου με την ανταλλαγή εδαφών, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνη μία τέτοια προοπτική.

Υπέρ της ανταλλαγής εδαφών με τη Σερβία για να κλείσει οριστικά το θέμα, τάχθηκε και ο δήμαρχος της πόλης Γκνίλανε και αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημοκρατική Ενωση Κοσόβου-LDK, Λούτφι Χαζίρι.

Χαραντινάι: «Θα σήμαινε πόλεμο»
Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Ράμους Χαραντινάι, απαντώντας στον Λούτφι Χαζίρι και εμμέσως στα υπονοούμενα του αμερικανού πρεσβευτή, δήλωσε ότι «κάθε ιδέα γι’ ανταλλαγή εδαφών με τη Σερβία, που θα οδηγούσε στη διαίρεση του Κοσόβου, θα σήμαινε πόλεμο».
Ο Ράμους Χαραντινάι επισήμανε ότι είναι επικίνδυνο να γίνεται λόγος για τέτοια λύση. «Οποιος αναφέρεται στη διαίρεση, το μοίρασμα εδαφών, κάνει λάθος και θα προκαλέσει τραγωδία στα Βαλκάνια» τόνισε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου