Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018

Χαμός στη Ζάκυνθο: Υποστολή όλων των γαλάζιων σημαιών

Σάββατο, 21 Ιουλίου, 2018

Εξαιτίας καταγγελιών για τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων
Ζάκυνθος: Υποστολή όλων των γαλάζιων σημαιών
Αναστάτωση έχει προκαλέσει στη Ζάκυνθο η είδηση της απόσυρσης όλων των γαλάζιων σημαιών από τις παραλίες του νησιού. Στην κίνηση αυτή προχώρησε, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, εξαιτίας καταγγελιών για τη διαχείριση των υγρών αποβλήτων και ειδικότερα τις εκροές λυμάτων στο ποτάμι του Αγίου Χαραλάμπη και εν γένει τη λειτουργία του Βιολογικού.

Οι καταγγελίες αυτές, καθώς και η απουσία ναυαγοσωστών από τις παραλίες, οδήγησαν στην υποστολή των 18 γαλάζιων σημαιών του νησιού, κάτι που ενδεχομένως προκαλέσει πλήγμα στην τουριστική κίνηση του νησιού, δεδομένου ότι μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη γαλάζια σημαία για τους προορισμούς που επιλέγουν.

Σύμφωνα με το imerazante.gr, θα πρέπει άμεσα να διενεργηθούν αυστηροί έλεγχοι για να αποδειχθεί εάν ισχύουν ή όχι οι καταγγελίες και να παρουσιαστούν ισχυρά αποδεικτικά στοιχεία ότι δεν υπάρχει πρόβλημα προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση αυτή, αλλιώς οι γαλάζιες σημαίες δεν θα «ξανασηκωθούν» για δύο χρόνια.

Ερωτήματα πάντως δημιουργεί το γεγονός ότι ενώ είχε περιέλθει το γεγονός εις γνώση του Δήμου Ζακύνθου από τις 13 Ιουλίου δεν είχε ληφθεί καμία πρόνοια. Μάλιστα, πριν μερικές ημέρες έγινε σύσκεψη στον Δήμο, αλλά και πάλι οι υπηρεσίες δεν ανταποκρίθηκαν ώστε με έγγραφά τους να παρουσιάσουν τις πραγματικές συνθήκες και να αποτρέψουν τις εξελίξεις αυτές.

Έντονη είναι η απογοήτευση των μελών της Επιτροπής Τουρισμού εξαιτίας των γεγονότων αυτών. Σύμφωνα, δε, με το zantepress24.gr, η Επιτροπή Τουρισμού προχωρά στην αναστολή των εργασιών της. Ο αντιπρόεδρος Αντώνης Νικολουδάκης επιρρίπτει ευθύνες στη δημοτική αρχή και τις αρμόδιες υπηρεσίες κάνοντας ειδική αναφορά στην υπηρεσία προσωπικού, οικονομικού και πρασίνου και εκτιμά ότι η όλη εξέλιξη υποκρύπτει πολιτικές σκοπιμότητες.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου