Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Τεντ Λεόνσης από το Lowell, MA: Ο ομογενής που έφερε τον τίτλο στην Ουάσιγκτον με τους Washington Capitals


Σάββατο, 16 Ιουνίου, 2018

Ο κ. Τεντ Λεόνσης με το Stanley Cup στις 7 Ιουνίου στο Λας Βέγκας (AP Photo/Ross D. Franklin).
ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ. Ο Τεντ Λεόνσης (Ted Leonsis) έστεκε στον πάγο της T-Mobile Arena, χωρίς κανέναν γύρω του. «Μία σπάνια στιγμή ησυχίας, εντός ενός ονείρου που έγινε πραγματικότητα, ανάμεσα στην ολοκλήρωση μιας αναζήτησης δύο δεκαετιών και μίας ταραχώδους γιορτής», έγραψε ο κ. Adam Kilgore της «The Washington Post»αναφερόμενος στον τίτλο που κατέκτησαν οι Washington Capitals στο χόκεϊ επί πάγου.
O κ. Λεόνσης, επεσήμανε το άρθρο, είχε δει τις φωτογραφίες πίσω στην Ουάσιγκτον με τους δρόμους να έχουν πλημμυρίσει στα κόκκινα, μία πόλη σε πλήρη ενότητα. Κρατούσε το δεξί του χέρι στο μάγουλό του. Τα μάτια του είχαν δάκρυα χαράς.
Εγγονός Ελλήνων μεταναστών, γεννήθηκε σε μια οικογένεια μέτριων μέσων στο Μπρούκλιν και πέρασε τα πρώτα του χρόνια εκεί. «Τίποτε δεν είναι εύκολο» σκέφτηκε μέσα στη γιορτή για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και έπειτα, μετά από ένα χτυποκάρδι μία ακόμη σκέψη: «Τι πρέπει να κάνω του χρόνου για να έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα;».
Ο κ. Λεόνσης (Θεόδωρος -Τεντ- Λεουτσάκος, βρίσκεται σταθερά στον κατάλογο του «ΤΝΗ» με τους 50 πλουσιότερους Ελληνοαμερικανούς) αγόρασε τους Washington Capitals το 1999. Πίστευε στον αστικό σκοπό μίας ομάδας, το πώς μπορεί να βοηθήσει την πόλη να έχει πιο στενή σχέση. Αλλά επίσης κατανοούσε πόσο στενά με τη νίκη είναι αυτά τα ιδανικά.

Από τους πανηγυρισμούς των Washington Capitals στην Ουάσιγκτον στις 12 Ιουνίου. Το Stanley Cup σηκώνει ο παίκτης Alex Ovechkin και ο ιδιοκτήτης, Τεντ Λεόνσης. (AP Photo/Alex Brandon, Pool)

Ιδιοκτήτης πολυάριθμων αθλητικών ομάδων, είναι εδώ και χρόνια το επίκεντρο του αθλητικού κόσμου της περιοχής της Ουάσιγκτον DC. Ιδρυτής, πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και πλειοψηφικός ιδιοκτήτης της Monumental Sports and Entertainment, η οποία κατέχει και λειτουργεί τις επαγγελματικές αθλητικές ομάδες Washington Capitals, Washington Wizards, Washington Mystics και το Verizon Center στο κέντρο της Ουάσιγκτον.
Αφού επέζησε της συντριβής αεροπλάνου το 1983, αποφάσισε να «επανεξετάσει τις προτεραιότητές του». Ο ίδιος συνέταξε μια λίστα με 101 στόχους για να επιτύχει.
«Πάντα πίστευα ότι τίποτε δεν φέρνει μία πόλη πιο κοντά από μία ομάδα που νικά στα σπορ», δήλωσε ο κ. Λεόνσης στην «WP». Η Ουάσιγκτον ήρθε κοντά για τους Capitals, αλλά επίσης υπέφερε από συλλογική οδύνη μετά από ετήσιους αποκλεισμούς νωρίς από τα πλέι οφ.
Ο κ. Λεόνσης κάποια στιγμή είπε πως γνωρίζει ότι θα θεωρείτο «αποτυχία» αν οι Capitals δεν κερδίσουν ποτέ το never Stanley Cup. Ενιωθε το ίδιο «κέντρισμα» που η βάση των φιλάθλων ένιωθε, ξανά και ξανά, έχοντας και την ευθύνη κατά νου.
«Το κάνει να είναι καλύτερο», δήλωσε ο ομογενής το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, ενώ στεκόταν στον πάγο, αφού οι Capitals κέρδισαν τον 50ό αγώνα της σειράς επί των Vegas Golden Knights, κατακτώντας το πρωτάθλημα.
«Είναι πολύ, πολύ πιο γλυκό να περάσεις όλο αυτό τον πόνο, να υποφέρεις, για να φτάσεις στην κορυφή του βουνού. Ετσι είναι η ζωή. Ετσι χτίζονται σπουδαίες επιχειρήσεις. Δεν είναι ποτέ εύκολο», σημείωσε.
Από τότε που ο κ. Λεόνσης ανέλαβε την ιδιοκτησία των Capitals από τον Abe Pollin, έχει καταστεί ένα με τον ιστό της πόλης, ένας οδηγός πάντα «παρών» ως προς το αθλητικό μέλλον της Ουάσιγκτον. Εχει ενωθεί με τους φιλάθλους και ορισμένες φορές, από σεβασμό στην υπομονή και την πίστη, έχει απομακρυνθεί από τα αισθήματά τους.
Σύμφωνα με την «WP», έχει κάνει υπερβολικές δηλώσεις ότι δεν θα χάσει ποτέ πλέι οφ η ομάδα και ότι θα κερδίσει πολλά Stanley Cups. Οντας ιδιοκτήτης της πλειοψηφίας του μετοχικού κεφαλαίου των Wizards από το 2010, κάποτε είπε πως οι Andray Blatche και Jordan Crawford αποτελούν μέρος των «new big three» της ομάδας. Κάθεται δίπλα στον πάγκο των Wizards φωνάζοντας στους διαιτητές και ενθαρρύνοντας τους παίκτες. Φορά μία φανέλα των Capitals στη σουίτα του.
Με τον ιδιοκτήτη των Redskins, Daniel Snyder, να έχει ολοένα και πιο πολύ απομακρυνθεί από τα δημόσια βλέμματα, ο κ. Λεόνσης έχει καταστεί ο «πρύτανης των σπορ» στην Ουάσιγκτον. Το χαρτοφυλάκιό του στην Monumental Sports έχει γίνει αυτοκρατορία, με μαζική επιρροή σχεδόν σε κάθε «αθλητική σκηνή» της πόλης.
Στη Monumental ανήκει εν μέρει και το NBC Sports Washington, το οποίο δίδει στον κ. Λεόνση μία πλατφόρμα για το «αποτύπωμά» σε τοπικά μέσα, ένα συχνό στόχο για τα παράπονά του στα πρώτα χρόνια ιδιοκτησίας του.
Το νέο συγκρότημα για μπάσκετ που άνοιξε νοτιοανατολικά της Ουάσιγκτον μπορεί να βοηθήσει στην αναζωογόνηση της γειτονιάς.
Ο κύριος ιδιοκτήτης των Nationals, Mark Lerner, ο οποίος απέκτησε μειοψηφικό πακέτο των Capitals το 2004, αποκάλεσε τον κ. Λεόνση «αγαπητό φίλο και τρομερό μέντορά μου», καθώς και «πραγματικά οραματιστή, άντρα με μεγάλες ιδέες και την υπομονή και το σθένος να καταφέρει ό,τι βάλει στο μυαλό του».


Ο κ. Λεόνσης, 61 ετών σήμερα, έχει αλλάξει τους Capitals, από κάθε άποψη, σε επιτυχημένη ομάδα, πολύ πριν από την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι αγώνες τους, για 400 συνεχόμενα παιχνίδια και πάνω, είναι «sold out». Εχουν φτάσει στα πλέι οφ τις 10 από τις τελευταίες 11 σεζόν.
Εχουν κατακτήσει τρεις φορές το Presidents’ Trophy για τους περισσότερους πόντους κατά τη διάρκεια της κανονικής σεζόν στο NHL από το 2010. Αλλά δεν είχαν κατακτήσει ένα Stanley Cup, με αποτέλεσμα, μέχρι προ μερικών ημερών οι αποτυχίες να «ζυγίζουν» περισσότερο.
«Είναι παρόμοιο με το επιχειρηματικό ταξίδι που είχε», δήλωσε ο κ. Steve Case, συνιδρυτής της AOL και για χρόνια φίλος και συνεργάτης του κ. Λεόνση. «Υπάρχει περιστασιακά επιτυχία της μιας βραδιάς στον κόσμο των start-up. Συνήθως όμως είναι μακρόχρονα ταξίδια με πολλά πάνω και κάτω. Αυτή ήταν η περίπτωση του Τεντ και εμένα και της ομάδας μας στην AOL. Ηταν μία μάχη», συμπλήρωσε.
Το 1980, ο Λεόνσης ξεκίνησε τη δική του εταιρεία, η οποία μεγάλωσε γρήγορα, και την πώλησε στο Ιnternational Thompson για $60 εκατομμύρια το 1981. Στη συνέχεια, ξεκίνησε το Redgate, το οποίο πούλησε στην AOL το 1993. Ολοκλήρωσε τη θητεία του ως πρόεδρος και αντιπρόεδρος της AOL προτού φύγει το 2006.
«Ποτέ δεν έχασα την εμπιστοσύνη στην ομάδα και τον πυρήνα της», επεσήμανε ο κ. Λεόνσης για τους Washington Capitals. «Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχασα ποτέ την εμπιστοσύνη στον εαυτό μου και την ηγετική μας ομάδα. Απλά σκέφτομαι πως αν ‘επιτεθείς’ σε μία κατάσταση με ακεραιότητα και επιμείνεις, τότε καλά πράγματα θα συμβούν».
«Εκτιμώ ότι τώρα έχουμε μάθει πραγματικά από την εμπειρία», δήλωσε η σύζυγος του κ. Λεόνση, Λιν (Lynn), χαμογελώντας. «Σίγουρα δεν είναι εύκολο. Υπάρχουν πολλές μη προβλέψιμες μεταβλητές. Σεβόμαστε απόλυτα τη διαδικασία. Σεβόμαστε απόλυτα και αγαπάμε την διαδικασία».
Προ ημερών, μέσα στους πανηγυρισμούς, η Λιν βρήκε τον Τεντ στον αγωνιστικό χώρο, επάνω στον πάγο. Δάκρυα σχηματίστηκαν στα μάτια της ενώ ήταν αγκαλιά για 13 δευτερόλεπτα.
«Ακόμη δεν το νιώθω ως επιτυχία», δήλωσε ο κ. Λεόνσης αργότερα. «Εκτιμώ ότι είναι σημαντικό να έχεις κίνητρο πάντα. Αν ικανοποιηθείς, άφησέ το. Αυτό είναι τόσο όμορφο. Οι φίλαθλοί μας το αγαπούν τόσο πολύ. Θα το απολαύσω για μερικές μέρες, αλλά μετά ακολουθεί το ‘Τι πρέπει να κάνουμε του χρόνου για να το επαναλάβουμε;’».
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου