Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Σάββατο, 9 Ιουνίου 2018

G7: Επιστροφή της Ρωσίας ζήτησε ο Τραμπ, «όχι» από Μέρκελ

«Δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις»

G7: Επιστροφή της Ρωσίας ζήτησε ο Τραμπ, «όχι» από Μέρκελ
Η γερμανίδα καγκελάριος (αριστερά) είπε ότι οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης αρνήθηκαν να επιστρέψει η Ρωσία στο G7, αίτημα που διατύπωσε ο αμερικανός πρόεδρος (δεξιά).Πηγή: (ΕΡΑ)
Οι εκπρόσωποι των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης που μετέχουν στη σύνοδο του G7 στο Κεμπέκ του Καναδά συμφώνησαν ότι δεν πληρούνται ακόμη οι προϋποθέσεις προκειμένου να επανενταχθεί η Ρωσία στην Ομάδα αυτή, δήλωσε απόψε Παρασκευή η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ.

Η Μέρκελ, μιλώντας στο περιθώριο της συνόδου, είπε επίσης ότι ακόμη είναι πάρα πολύ νωρίς για να πει κανείς αν θα εκδοθεί κοινό ανακοινωθέν της συνόδου. Πρόσθεσε όμως ότι αν δεν τα καταφέρουν, αυτό θα συνιστά έντιμη παραδοχή τους ότι δεν επιτεύχθηκε συμφωνία.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ζήτησε να επιστρέψει η Ρωσία στο G7, άποψη την οποία φάνηκε να συμμερίζεται ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε με ανάρτησή του στο Twitter.

Η Ρωσία αποβλήθηκε από την Ομάδα των πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, το 2014, για την οποία της έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τις δυτικές χώρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου