Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 19 Ιουνίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 19 Ιουνίου, 2018

  • Τελευταία η Ελλάδα στην ΕΕ στην αίσθηση ασφάλειας των πολιτών. Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της εταιρείας Gallup, η Ελλάδα έχει δείκτη αίσθησης προσωπικής ασφάλειας των πολιτών 74 στα 100, που την καθιστά ουραγό ανάμεσα στα 28 μέλη της ΕΕ. Πρώτη παγκοσμίως η Σιγκαπούρη, τελευταία η Βενεζουέλα. .
  • Αποκαταστάθηκε η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Αθήνας. Η γραμμή είχε διακοπεί όταν έσπασε αγωγός ομβρίων υδάτων. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ επισημαίνει ότι ομαλοποιείται σταδιακά η κυκλοφορία. .
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τμήματα της Ε.Ο Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν από αύριο Τρίτη έως και την Πέμπτη, σε μικρά τμήματα της Εθνικής Οδού Αθηνών Θεσσαλονίκης, για την υλοποίηση εργασιών συντήρησης. .
  • Ο Μπαρμπαρούσης δεν ήθελε να ταλαιπωρηθεί με μεταγωγές και επέστρεψε Αθήνα. Την ταλαιπωρία την οποία θα υπόκειντο εξαιτίας των μεταγωγών σε περίπτωση που συλλαμβανόταν στην επαρχία, επικαλέστηκε ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής ως τον βασικό λόγο που αποφάσισε να επιστρέψει στην Αθήνα μόνος του. .
  • Την Τρίτη αναμένεται να ξαναβγεί με άδεια ο Κουφοντίνας. Ο αρχιεκτελεστής της «17 Νοέμβρη» έλαβε σήμερα το μεσημέρι εξιτήριο από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. 

Κόσμος

  • Ιράκ: Καταδικάζουμε τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον δυνάμεων που πολεμούν το ISIS. Η ανακοίνωση της ιρακινής διπλωματίας επαναλαμβάνει την έκκληση της Βαγδάτης προς όλες τις χώρες να ενωθούν για να αντιμετωπίσουν αυτή την «εξτρεμιστική οργάνωση» και προς τον διεθνή συνασπισμό να συντονίζεται συνεχώς και με ακρίβεια με τις δυνάμεις που πολεμούν το ΙΚ και να τους προσφέρει βοήθεια και υποστήριξη. .
  • Γερμανία: 16χρονη βρέθηκε νεκρή έξω από σχολείο στην Κάτω Σαξονία. Ένα 16χρονο κορίτσι βρέθηκε χθες νεκρό στο πεζοδρόμιο έξω από σχολείο στην πόλη Μπάρζινγκχάουζεν της Κάτω Σαξονίας. .
  • Ο Τραμπ ζήτησε την δημιουργία στρατιωτικής δύναμης διαστήματος. «Όταν πρόκειται για την υπεράσπιση της Αμερικής, δεν αρκεί απλώς να έχουμε αμερικανική παρουσία στο διάστημα. Πρέπει να έχουμε αμερικανική κυριαρχία στο διάστημα», είπε ο αμερικανός πρόεδρος, σημειώνοντας πως οι ΗΠΑ πρέπει να επικρατήσουν της Κίνας και της Ρωσίας στον αγώνα για το υπέρτατο σύνορο. .
  • Συνάντηση Πάιατ με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο. Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ, επισκέφθηκε χθες εθιμοτυπικά την έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, όπου είχε φιλική συνομιλία. .
  • Νότια Κορέα-ΗΠΑ συμφώνησαν να αναβληθούν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια. Η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ συμφώνησαν να αναβληθούν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια υπό τον τίτλο «Ulchi Freedom Guardian», που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν τον Αύγουστο, μετέδωσε σήμερα το νοτιοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. .

Πολιτική

  • Σπυράκη: Η Ν.Δ. θα καταψηφίσει τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Κατηγορηματικά διαψεύδει η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, τους νέους ισχυρισμούς δημοσιογράφου της FAZ πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει στο εξωτερικό πως θα υπερψηφίσει τη συμφωνία με τα Σκόπια, με ανάρτησή της στο Twitter. .
  • Γεννηματά προς Ευρωπαίους Σοσιαλιστές: Δεν δεχόμαστε υποδείξεις για ΠΓΔΜ . «Κατανοούμε μεν το ενδιαφέρον των ευρωπαίων σοσιαλιστών για την επίτευξη συμφωνίας, δεν δεχόμαστε όμως υποδείξεις, ούτε βεβαίως συμμεριζόμαστε την εκτίμηση τους για την αποτελεσματικότητα της συμφωνίας». .
  • Για υπερβολές που «ενσωματώθηκαν ατάκτως» στο λόγο του μιλά ο Μπαρμπαρούσης. Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχειρεί ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, που συνελήφθη το πρωί στην Πεντέλη και κατηγορείται για προπαρασκευαστικές πράξεις εσχάτης προδοσίας. .
  • ΝΔ: Ανυπόστατο και ψευδές το δημοσίευμα της FAZ για Μητσοτάκη. Η αξιωματική αντιπολίτευση επιτίθεται και στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγορεί ότι χαμογελούσε στις Πρέσπες ο ομόλογός του Ζάεφ μιλούσε στις Πρέσπες για «Μακεδόνες» των Σκοπίων. .
  • Η θέση Αντιπροέδρου του Δ. Καμμένου: Παραίτηση ή μομφή και μια ώρα ομιλία;. Τι προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής για τον διαγραφέντα βουλευτή των ΑΝΕΛ. Όλα τα σενάρια ανοιχτά προς ώρας. .

Οικονομία

  • Ντομπρόβσκις: Το ΔΝΤ θα συνεχίσει να παίζει ρόλο και μετά το πρόγραμμα. Την παραδοχή ότι καταβάλλεται προσπάθεια για την επίτευξη συνολικής συμφωνίας στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις. .
  • Οι εταίροι «ουδέποτε» συνέδεσαν το Σκοπιανό με το χρέος, αλλά.... Η συμφωνία με την ΠΓΔΜ μπορεί να βοηθήσει την Ελλάδα καθώς θα προσέλθει με αναβαθμισμένο ηθικό στο Eurogroup, όμως Μνημόνιο και ονοματολογικό ποτέ δεν συνδέθηκαν, δήλωσε ευρωπαϊκή πηγή στο πρακτορείο Reuters. .
  • La Tribune:Ορατή μια γαλλογερμανική συμφωνία για μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης. «Μια συμφωνία για την μεταρρύθμιση της ευρωζώνης, είναι πιθανό να υπογραφεί αύριο κατά την γαλλογερμανική σύνοδο» γράφει η γαλλική La Tribune. «Πιθανόν να περιέχει την δημιουργία ενός προϋπολογισμού επενδύσεων για την ευρωζώνη, περιορισμένου σε κάποιες δεκάδες δις ευρώ, χρηματοδοτημένα από φόρο στις οικονομικές συναλλαγές» προσθέτει. .
  • Μαθήματα «επιτυχίας» από το ΟΠΑΠ Forward. Άρχισαν τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τις νέες εταιρείες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα .
  • Έως 210 ευρώ το επίδομα στέγασης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε. Στο πρόγραμμα, που θα τεθεί σε ισχύ το 2019, θα μπορούν να ενταχθούν νοικοκυριά που ζουν στο ενοίκιο ή ιδιοκτήτες που εξυπηρετούν στεγαστικό δάνειο για την πρώτη κατοικία τους. .

Αθλητισμός

  • Μουντιάλ: Τρόμος στον αέρα για την εθνική ομάδα της Σαουδικής Αραβίας. Φωτιά στον αέρα πήρε το αεροπλάνο που μετέφερε την εθνική ομάδα της Σαουδικής Αραβίας. Ευτυχώς προσγειώθηκε στο Ροστόβ αποφεύγοντας τα χειρότερα. .
  • Μουντιάλ 2018: H Bραζιλία εξετάζει καταγγελία στην FIFA . Δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «Mundo Deportivo» αναφέρει ότι η Ομοσπονδία της Βραζιλίας έχει μεγάλα παράπονα από τις αποφάσεις του Μεξικανού διαιτητή Σέσαρ Ράμος, στον αγώνα με την Ελβετία.
  • Το Spetses Classic Yacht Regatta 2018 ξεπέρασε κάθε προσδοκία!. Για 8η συνεχή χρονιά, οι λάτρεις του ναυταθλητισμού και της θάλασσας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη μοναδική εμπειρία του Διεθνούς Αγώνα Κλασσικών και Παραδοσιακών Σκαφών – Spetses Classic Yacht Regatta 2018 (SCYR 2018), .
  • Δύο πρόεδροι ΠΑΕ στο σκάνδαλο της FIFA για ξέπλυμα 3 εκατ.ευρώ . Ο ειδικός ανακριτής διεθνών δικαστικών συνδρομών Παναγιώτης Καρακωνσταντής διερευνά την εμπλοκή δύο προέδρων ΠΑΕ της Super League στο σκάνδαλο της FIFA. .
  • «Πρίγκιπας» Χάρι έσωσε την Αγγλία. Ο Χάρι Κέιν λύτρωσε την Αγγλία στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο κόντρα στην Τυνησία καθώς σκόραρε στο 91’ και της χάρισε την αγχωτική νίκη (2-1). .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου