Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 12 Ιουνίου, 2018

  • Αποζημίωση 27 εκατ. ευρώ διεκδικεί από το Δημόσιο η Fraport Greece. Η Fraport Greece αρχικά διεκδίκησε αποζημίωση ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ από το δημόσιο, με την Επιτροπή Επίλυσης Τεχνικών Διαφορών να καταλήγει στο συμπέρασμα πως ένα εύλογο ποσό αποζημίωσης ανέρχεται στα 27 εκατομμύρια ευρώ.
  • ΟΧΙ από τους δικηγόρους της Αθήνας στην ίδρυση νέων Πρωτοδικείων . Με συντριπτική πλειοψηφία, οι δικηγόροι της Αθήνας είπαν «όχι» στην εξαγγελία του υπουργού Δικαιοσύνης για την ίδρυση νέων Πρωτοδικείων στην Αττική.
  • Παραδόθηκε στην Ασφάλεια Άμφισσας ο 34χρονος που σκότωσε τη 13χρονη Ρομά. Παραδόθηκε στην Ασφάλεια Άμφισσας ο 34χρονος επιχειρηματίας που πυροβόλησε και σκότωσε τη 13χρονη Ρομά. 
  • ΕΙΕ: Διερευνάται μόνο μία στις 10 περιπτώσεις παιδικής κακοποίησης. «Η πολιτεία θα πρέπει να εκπληρώσει τη βασική της υποχρέωση απέναντι στην κοινωνία και να δημιουργήσει σε κάθε νομό ιατροδικαστικές δομές που να μπορεί να προσφύγει αυτός που το έχει ανάγκη» λέει ο πρόεδρος της ΕΙΕ δρ Γρηγόρης Λέων. 
  • Στον εισαγγελέα τα μέλη του Ρουβίκωνα για την εισβολή στο Δημοσίας Τάξεως. Οι κατηγορίες που αναφέρονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των 20 συλληφθέντων είναι για διατάραξη κοινής ειρήνης, διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών και πρόκληση σε διέγερση. 

Κόσμος

  • Μάτις: Οι σχέσεις ΗΠΑ-συμμάχων στο στρατιωτικό επίπεδο δεν πλήττονται από τις εντάσεις για το εμπόριο . Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις, είπε πως οι εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και τους στενότερους συμμάχους τους για τα εμπορικά ζητήματα δεν πλήττουν τις σχέσεις τους στο στρατιωτικό πεδίο. 
  • Ο πρώην πρόεδρος του Παναμά εκδόθηκε στην πατρίδα του απο τις ΗΠΑ. Ο πρώην πρόεδρος του Παναμά Ρικάρδο Μαρτινέλι, που εκδόθηκε από τις αρχές των ΗΠΑ, αφίχθη χθες στην πατρίδα του, όπου είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία πως κατασκόπευε πολιτικούς του αντιπάλους και δημοσιογράφους όταν βρισκόταν στην εξουσία. 
  • Καρδιακή προσβολή υπέστη ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Λάρι Κάντλοου. Καρδιακή προσβολή υπέστη ο επικεφαλής σύμβουλος του Λευκού Οίκου για οικονομικά θέματα Λάρι Κάντλοου, και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Ουάσινγκτον, γνωστοποίησε ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter, λίγο πριν ξεκινήσει η σύνοδος κορυφής με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη. 
  • Σε εξέλιξη η ιστορική Σύνοδος Κορυφής Τραμπ-Κιμ. Σε εξέλιξη βρίσκεται η ιστορική συνάντηση των Ντόναλντ Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη για τη Σύνοδο Κορυφής, με κεντρικό ζήτημα την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας. .
  • Κολομβία-ELN: Kατάπαυση πυρός εν όψει του β’ γύρου των προεδρικών εκλογών. Η οργάνωση ανταρτών Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN) ανακοίνωσε χθες ότι αποφάσισε να κηρύξει μονομερώς κατάπαυση του πυρός εν όψει του Σαββατοκύριακου της 17ης Ιουνίου, όταν θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών στην Κολομβία. .

Πολιτική

  • Βορίδης: Κρίσιμες οι επόμενες εκλογές. Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε σε μια σειρά από θέσεις της ΝΔ, που συνδέονται με τη δημόσια ασφάλεια, τη μετανάστευση, τη φορολογία, τη μεταρρύθμιση στο κράτος, κ.α. .
  • ΑΝΕΛ: Η συνέντευξη τύπου της Τρίτης αφορά κομματικά ζητήματα. Η αυριανή συνέντευξη Τύπου αφορά ζητήματα του κόμματος" αναφέρει ενημερωτικό σημείωμα που εξέδωσαν οι ΑΝΕΛ. .
  • Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα ο Ζάεφ. Αισιόδοξος για την επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα εμφανίστηκε σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ. .
  • Μήνυμα Τέρενς Κουίκ στην ελληνική ομογένεια από το Κονγκό. Μήνυμα στην ελληνική ομογένεια της Αφρικής, ότι δεν θα είναι ξανά οι ξεχασμένοι Έλληνες, έστειλε από το Κονγκό ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Τέρενς Κουίκ, ζητώντας συγγνώμη που «η Ελλάδα, υπουργός ελληνικής κυβέρνησης, έκανε σχεδόν μισό αιώνα να σας επισκεφθεί». 
  • Κοτζιάς: Ο Ζάεφ επέλεξε το όνομα από αυτά που έμειναν στο τραπέζι. Την πεποίθηση του ότι μετά το τηλεφώνημα Τσίπρα –Ζάεβ, έγινε το αποφασιστικό βήμα, για την επίτευξη συμφωνίας στο ονοματολογικό εξέφρασε ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών Νίκος Κότζιας σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Οικονομία

  • Λαγκάρντ: Στο Eurogroup της 21 Ιουνίου αποφάσεις για το ελληνικό πρόγραμμα. Ανοιχτό αφήνει το ΔΝΤ το θέμα της συμμετοχής του στο ελληνικό πρόγραμμα, με την Κριστίν Λαγκάρντ να δηλώνει ότι ο τρόπος εμπλοκής του Ταμείου θα γίνει σαφής στις 21 Ιουνίου. .
  • Λαβράκια φοροδιαφυγής και υψηλών χρεώσεων από τους ελέγχους της ΑΑΔΕ. Υπήρχαν και περιπτώσεις υπερβολικών χρεώσεων πελατών χωρίς καν έκδοση αποδείξεων. .
  • Τσακαλώτος: Δεν είναι όλα ρόδινα - εμείς δεν πουλάμε φούμαρα…. «Απλή εγγύηση για τα δάνεια κι όχι ενέχυρο ή υποθήκη», ισχυρίζεται για τη δημόσια περιουσία 25 δις. «Θα εκπλαγείτε», υποστηρίζει για τον ΕΝΦΙΑ και μιλάει για σχεδόν μη μετρήσιμη διαφορά στις λαϊκές περιοχές. Αισιοδοξία για το χρέος. 
  • Τέταρτο Μνημόνιο κατά την αντιπολίτευση πολυνομοσχέδιο και Μεσοπρόθεσμο . Σφυροκόπημα για την ενεχυρίαση δημόσιας περιουσίας 25 δις ευρώ με αιχμές περί "ταπείνωσης" και τις μειώσεις συντάξεων και αφορολόγητου .
  • Θετικό ισοζύγιο προσλήψεων για τέταρτο μήνα δείχνει η ΕΡΓΑΝΗ . Θετικό είναι το ισοζύγιο προσλήψεων και απολύσεων και για τον μήνα Μάιο σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. .

Αθλητισμός

  • Ομπράντοβιτς για Παύλο Γιαννακόπουλο: Ήταν σαν πατέρας μου - Δεν έχω κοιμηθεί από την ώρα που το έμαθα . Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς «αποχαιρέτησε» τον δικό του Παύλο Γιαννακόπουλο, εκφράζοντας τη βαθιά οδύνη του για την απώλεια του ιστορικού παράγοντα του Παναθηναϊκού. .
  • Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Παύλου Γιαννακόπουλου. Σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί η σορός του Παύλου Γιαννακόπουλου, την Τετάρτη (13/6) στη Μητρόπολη Αθηνών από τις 8 μέχρι τις 13:30 και στις 15:00 θα τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία .
  • Καρνέζης: «Η Κροατία θα κάνει την έκπληξη». Αποκλειστικά στον ΟΠΑΠ: Τι προβλέπουν οι «Άγγλοι» της Εθνικής, Ορέστης Καρνέζης και Κώστας Σταφυλίδης, για το Παγκόσμιο Κύπελλο .
  • Καρέλης: «Θέλω να πάρει το τρόπαιο η Αργεντινή». Αποκλειστικά στον ΟΠΑΠ: Τι προβλέπει ο «Βέλγος» της Εθνικής, Νίκος Καρέλης, για το Παγκόσμιο Κύπελλο .
  • Μήτρογλου: «Η Γαλλία μπορεί να φτάσει στον τελικό». Αποκλειστικά στον ΟΠΑΠ: Τι προβλέπει ο «Γάλλος» της Εθνικής, Κώστας Μήτρογλου, για το Παγκόσμιο Κύπελλο .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου