Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής: Προβληματισμός για την εξέλιξη της υπόθεσης των δυο στρατιωτικών

Τετάρτη, 7 Μαρτίου, 2018

Κοτζιάς: Θέλω να είμαι σοβαρός και να κάνω τη δουλειά μου - Δυσφορία του ΥΠΕΞ για διαρροές από την συζήτηση
Επιτροπή Εξωτερικών της Βουλής: Προβληματισμός για την εξέλιξη της υπόθεσης των δυο στρατιωτικών

Προβληματισμός για την εξέλιξη της υπόθεσης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν στον Έβρο, αποτυπώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής. Η ενημέρωση εκ μέρους του υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Αιγαίο και στην Κύπρο, καθώς και για το μείζον θέμα που προέκυψε με την σύλληψη και κράτηση των δυο στρατιωτικών, διήρκεσε πάνω από τέσσερις ώρες και έγινε παρουσία του κύπριου ΥΠΕΞ Ν. Χριστοδουλίδη.

Το κλίμα που φέρεται να επικράτησε ήταν του έντονου προβληματισμού για την στάση της Τουρκίας και την κλιμακούμενη προκλητικότητα που επιδεικνύει, είτε στο θέμα της Κυπριακής ΑΟΖ, είτε του Αιγαίου και εσχάτως με την υπόθεση των δυο στρατιωτικών. Μάλιστα φαίνεται να μην υπάρχει σαφής χρονικός ορίζοντας όσον αφορά την επίλυση του θέματος, κάτι που επιτείνει την ανησυχία ως προς τις πραγματικές προθέσεις της τουρκικής πλευράς. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο κ. Κοτζιάς φέρεται να είπε στους βουλευτές ότι η κυβέρνηση λόγω της στάσης της Τουρκίας δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει με ασφάλεια πότε μπορεί να λήξει η περιπέτεια των δυο στρατιωτικών, ενώ φέρεται να είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να αποσταλεί Έλληνας εμπειρογνώμονας ο οποίος θα παραστεί κατά την εξέταση των κινητών τηλεφώνων των δύο στρατιωτικών που έχει διαταχθεί.

Πάντως, ο κ. Κοτζιάς δεν έκρυψε την δυσφορία του για κάποιες διαρροές από βουλευτές. Εξερχόμενος της αίθουσας της Γερουσίας είπε στους δημοσιογράφους: «Θέλω να είμαι σοβαρός και να κάνω την δουλειά μου. Να μη λέω πράγματα που δεν είπα μέσα. Το λέω γι' αυτούς που σας ενημέρωσαν ενώ μέσα δεν μίλησαν».
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου