Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

BOSTON. Το τριήμερο που μας πέρασε ήταν γεμάτο με εκδηλώσεις για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Lowell, Κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο των Πρωτοπόρων

Αρχίζοντας από το ιστορικό Lowell, όπου στον ιστορικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας (ο πρώτος Βυζαντινού Ρυθμού Ναός σε όλη την Αμερική) όπου έγινε δοξολογία και από εκεί η πορεία προς το Δημαρχείο με καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο των Παλαιμάχων και μετά στο Μνημείο των Ελλήνων Πρωτοπόρων. Στη συνέχεια στο Δημαρχείο της πόλης όπου απ' έξω υψώθηκε στον ιστό η Ελληνική Σημαία κάτω από τους ήχους της φιλαρμονικής της πόλης όπου παιάνιζε τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο.
Οι μαθητές και μαθήτριες του Ελληνο-Αμερικάνικου Σχολείου με τις παραδοσιακές Ελληνικές στολές κρατώντας Ελληνικές και Αμερικάνικες σημαίες έψαλλαν και αυτοί μαζί με τους επίσημους και τους μεγάλους τον Ύμνο προς την Ελευθερία “ απ' τα κόκκαλα βγαλμένοι των Ελλήνων τα ιερά και σαν πρώτα ανδρειωμένοι, Χαίρε, Ω, χαίρε Ελευτεριά!”
Υπεύθυνος της γιορτής ήταν ο κ. Γεώργιος Μπεχράκης ενώ ο Ελληνικής καταγωγής Δήμαρχος κ. Βασίλειος Σαμαράς καλωσόρισε τον κόσμο στο Δημαρχείο και αναφέρθηκε στη πορεία του Ελληνισμού στη πόλη.
Ακολούθησε η ομιλία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στη Βοστώνη κ. Στράτου Ευθυμίου ο οποίος έδωσε δώρο στο δήμαρχο μία γραβάτα με την Ελληνική Α-Β. Κατόπιν ο κ. Γενικός με μία αυθόρμητη κίνηση έβγαλε τη δική του γραβάτα που ήταν ίδια με αυτή που δώρισε στο Δήμαρχο και την έκανε δώρο στο κ. Μπεχράκη κάτω από επευφημίες και χειροκροτήματα.
Ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου της Ομοσπονδίας κ. Βασίλη Καυκά ο οποίος αναφέρθηκε στην Ελλάδα και τον Ελληνισμό με έμφαση στον Ελληνισμό του Lowell. Κάλεσε όλους να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις και την Παρέλαση του Ελληνισμού στη Βοστώνη στις 22 Απριλίου.
Ακολούθησαν ένας μαθητής στα Ελληνικά και μία μαθήτρια στα Αγγλικά από το Ημερήσιο Ελληνο-Αμερικάνικο Σχολείο με απαγγελίες.
Ακολούθησε μεσημεριανό φαγητό στο εστιατόριο ΟΛΥΜΠΙΑ και στις 1:00μμ η γιορτή στο Κοινοτικό Κέντρο (Hellenic Cultural Center).
Από το Νηπιαγωγείο μέχρι της μεγάλες τάξεις οι μαθητές και μαθήτριες σε άπταιστα Ελληνικά απήγγειλαν ποιήματα και τραγούδησαν για το 1821 και τους Ήρωες, για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό.

Brockton, Ο π. Κεραμάριος, ο Αντιπρόεδρος της κ. Γεώργιος Παναγουλόπουλος και ο δήμαρχος της πόλης κ. Bill Carpenter η Βασίλειος Μαραγκός όπως είπε ο ίδιος στα Ελληνικά

Στις 4:00μμ βρεθήκαμε 50 μίλια Νότια από το Lowell στην πόλη του Brockton όπου η Ελληνική κοινότητα της πόλης βρέθηκε στο Δημαρχείο όπου ο Φιλέλληνας Δήμαρχος κ. Carpenter έκανε γιορτή όπου κι εδώ έγιναν απαγγελίες και τραγούδησαν τραγούδια για τη Λευτεριά. Ο ιερατικός Προϊστάμενος π. Κιραμάριος και ο Αντιπρόεδρος της Κοινότητας κ. Γεώργιος Παναγουλόπουλος ύψωσαν την Ελληνική σημαία.
Ακολούθησε δεξίωση στο Μακεδονικό Σπίτι.
Ο κ. Γεώργιος Παναγουλόπουλος Αντιπρόεδρος της κοινότητας Brockton

Το Σάββατο έγινε η εκδήλωση στο Δημαρχείο του Somerville όπου η Ελληνική Κοινότητα με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Ευάγγελο Κεχρή και τον ιερατικό προϊστάμενο π. Κωνσταντίνο Μανέτα ύψωσαν την Ελληνική σημαία και μετά εψάλλει επιμνημόσυνη δέηση στη προτομή του Ήρωα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου Γεώργιου Δηλμπόη (George Dilboy).
Somerville, Στην προτομή του George Delboy

Ακολούθησε η γιορτή μέσα στο Δημαρχείο. Όπου μίλησε ο Δήμαρχος κ. Joseph Curtatone, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας κ. Ευθυμίου και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Καυκάς.
Somerville, Το Λύκειο Ελληνίδων Βοστώνης μέσα στο Δημαρχείο

Χόρεψαν Ελληνικούς χορούς το Λύκειο Ελληνίδων της Βοστώνης και μαθήτριες του Ελληνικού Σχολείου της κοινότητα. Ακολούθησε δεξίωση.
Χθες Κυριακή, ημέρα της 25ης Μαρτίου όλες οι κοινότητες της Νέας Αγγλίας (περιοχή Βοστώνης) είχαν εορταστικές εκδηλώσεις.

ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ
ΖΗΤΩ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ 1821
ΖΗΤΩ Ο ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου