Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 26 Μαρτίου, 2018

  • «Δεν ζητούμε από την Τουρκία τίποτα. Αλλά και δεν παραχωρούμε στην Τουρκία και σε κανέναν ούτε σπιθαμή γης. Γιατί είμαστε ένας λαός που διαχρονικά και διακομματικά υπερασπιζόμαστε τη μη αλλαγή των συνόρων, στην περιοχή αυτή. Κι αυτό είναι βασική διαχρονική γραμμή της ελληνικής πολιτικής ζωής και του ελληνικού λαού» τόνισε ο υπουργός Π.Κουρουμπλής από τους Αρκιούς.
  • Παρουσία του πρωθυπουργού του Καναδά, Τζαστίν Τριντό, πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των ομογενών για την 25η Μαρτίου, στο Μόντρεαλ. Ο 46χρονος καναδός πολιτικός χαιρέτησε αρκετούς από τους παρευρισκόμενους και τους ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά» σε σχεδόν άπταιστα ελληνικά. Δείτε το βίντεο...
  • «Η Ελλάδα είναι Ευρώπη, η Ευρώπη είναι Ελλάδα» αναφέρει στην ελληνική γλώσσα, σε ανάρτησή της στον επίσημο λογαριασμό του twitter της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ευχόμενη χαρούμενη εθνική εορτή. Στην ανάρτηση, η Κομισιόν υπενθυμίζει πως η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας από το 1981. Δεδομένης δε της ευρωτουρκικής συνάντησης αύριο, Δευτέρα, στη Βάρνα το μήνυμα αυτό αποκτά ξεχωριστή σημασία.
  • Στην ανάγκη να σεβόμαστε κάθε άνθρωπο και να στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όποιον έχει ανάγκη αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε ομιλία του στην Κοινοτική Αίθουσα του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Βαφεοχωρίου, μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, κατά την οποία χοροστάτησε.

Κόσμος

  • Η πρώην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς διαβεβαίωσε την Κυριακή, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της που μεταδόθηκε από το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ότι είχε σεξουαλικές συνευρέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ τον Ιούλιο του 2006 και πως δέχθηκε απειλές κατά της σωματικής της ακεραιότητας όταν θέλησε να μιλήσει δημόσια για τη σχέση της με τον αμερικανό πρόεδρο.
  • Η συμμαχία αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας, η οποία έχει επέμβει στον πόλεμο στην Υεμένη από τον Μάρτιο του 2015, ανακοίνωσε ότι σιίτες αντάρτες Χούθι εκτόξευσαν επτά πυραύλους εναντίον του σαουδαραβικού εδάφους, με αποτέλεσμα Αιγύπτιος, κάτοικος του Ριάντ, να χάσει τη ζωή του και δύο συμπατριώτες του να τραυματιστούν, όπως μετέδωσε το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.
  • Ο πρώην πρόεδρος της Ρουμανίας Τραϊάν Μπασέσκου συμμετείχε στη μεγάλη διαδήλωση που οργανώθηκε την Κυριακή στο Κισινάου, την πρωτεύουσα της Μολδαβίας, με αίτημα την ένωση των δύο χωρών.
  • Τα πτώματα δεκαπέντε ανδρών με πολλαπλά τραύματα από σφαίρες βρέθηκαν σε φορτηγάκι εγκαταλελειμμένο στο πλάι του δρόμου στην Πολιτεία Μιτσοακάν, στο δυτικό Μεξικό, γνωστοποίησε η εισαγγελία.
  • Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει εντολή ν’ απελαθούν ρώσοι διπλωμάτες από τις ΗΠΑ σε ένδειξη αλληλεγγύης προς το Ηνωμένο Βασίλειο, μετά τη δηλητηρίαση με νευροτοξικό παράγοντα του ρώσου πρώην διπλού πράκτορα στη νοτιοδυτική Αγγλία, δήλωσε πηγή ενήμερη για τις προθέσεις του Λευκού Οίκου στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Οικονομία

  • Αν και είναι ακόμη Μάρτιος στη Σαντορίνη το λεωφορείο που ανεβάζει τους τουρίστες στην πόλη όχι απλά είναι γεμάτο, αλλά έχει και αρκετούς όρθιους. Η κίνηση στον ανηφορικό δρόμο που συνδέει το λιμάνι με την πόλη, είναι μεγάλη καθώς προηγούνται του λεωφορείου μεγάλες φορτωμένες μπετονιέρες που «αγκομαχούν» να ανέβουν στο νησί, που γνωρίζει ανοικοδόμηση κάθε χρόνο. Την ίδια στιγμή πληθαίνουν οι φωνές που κρούουν κώδωνα κινδύνου μήπως όλη αυτή η επιτυχία γυρίσει μπούμεραγκ.
  • Ηλεκτρικά λεωφορεία που θα κινούνται με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, μαζί με τους σταθμούς φόρτισης και υπηρεσίες συντήρησης, επισκευής, ανακύκλωσης των μπαταριών κ.λπ., θα παρέχει η ΔΕΗ στους δήμους, στο πλαίσιο της νέας επιχειρηματικής πρωτοβουλίας για διείσδυση στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.
  • «Λουκέτο» 48 ωρών για μη έκδοση αποδείξεων επέβαλε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων στη μουσική σκηνή Half Note, όπου αυτές τις ημέρες εμφανίζεται γνωστός Έλληνας συνθέτης και πιανίστας.
  • «Το γραφείο του στον δωδέκατο όροφο των γραφείων της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας στην Φραγκφούρτη είναι διακοσμημένο με πίνακες και αντικείμενα από την προσωπική του συλλογή. […] Κατά τα άλλα, ο Βαιντμαν είναι ένας άνθρωπος των επιχειρημάτων που στις συζητήσεις δεν υψώνει ποτέ τη φωνή. Αυτό εκτιμά εξάλλου σε αυτόν και η Γερμανίδα Καγκελάριος» αναφέρει το περιοδικό Focus σε άρθρο με τίτλο: «Γενς Βάιντμαν. Ένας λάτρης της τέχνης. Και νέος "Mr. Euro";».
  • Ερχονται μεγάλες ανατροπές στις πολυκατοικίες που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με τα απλήρωτα κοινόχρηστα ή με άλλες διαφορές μεταξύ ιδιοκτητών διαμερισμάτων. Ο θεσμός του διαμεσολαβητή θα τεθεί σε εφαρμογή σε έξι μήνες και μπορεί να φέρει τα πάνω – κάτω σε χιλιάδες πολυκατοικίες σε όλη την Ελλάδα.

Αθλητισμός

  • Διοίκηση και τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ σκέφτονται πολύ σοβαρά ν’ αλλάξουν κάπως τα δεδομένα μέσα στην ομάδα, δίνοντας ευκαιρίες σε Έλληνες ποδοσφαιριστές. Οι ασπρόμαυροι, τα τελευταία δύο χρόνια προτίμησαν να επενδύσουν σε μεταγραφές ξένων παικτών γιατί πείστηκαν πως μόνο μ’ αυτό τον τρόπο η ομάδα θα καταφέρει να πετύχει τους στόχους της.
  • Δημοσίευμα ιστοσελίδας στην Αμερική υποστηρίζει ότι άμεσα ομογενής επενδυτής αναμένεται ν’ αποφασίσει αν θα κάνει κρούση στον Αλαφούζο για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
  • Από πρώτο χέρι θέλει να ενημερώνεται για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα του γηπέδου και την πρόοδο των εργασιών ο Δημήτρης Μελισσανίδης, καθώς επισκέφθηκε ξανά τη Νέα Φιλαδέλφεια, για να επιβλέψει τον χώρο.
  • Επέκταση του συμβολαίου και μεγάλη αναπροσαρμογή της ρήτρας του Αμρ Ουάρντα θέλει ο ΠΑΟΚ. Οι ενδιαφερόμενοι για τον περιζήτητο Αιγύπτιο και το... Μουντιάλ.
  • Η Δόξα Δράμας ήταν η νικήτρια στην «βγαλμένη απ΄ τα παλιά» αναμέτρηση με την Παναχαϊκή, για την 23η αγωνιστική της Football League. Με τα γκολ του Γκότοβου (9`) και του Κάσες (14`), οι «μαυραετοί» επικράτησαν με 2-0 των Πατρινών, που όπως φαίνεται χάνουν το τραίνο της επιστροφής στην Super League, δεδομένου ότι οι συμπρωτοπόροι Αρης και ΟΦΗ έχουν διαφορά δέκα βαθμών από την τρίτη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου