Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018

Νέες επιχειρήσεις μυστικών υπηρεσιών προαναγγέλλει ο Ερντογάν

Αποφασισμένος να συνεχίσει τις εκτός τουρκικών συνόρων επιχειρήσεις εντοπισμού και καταδίωξης Γκιουλενιστών εμφανίζεται ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ύστερα από τις πρωτοφανείς συλλήψεις έξι ατόμων στο Κόσοβο και συγκεκριμένα του διευθυντή και τεσσάρων καθηγητών του σχολείου «Μεχμέτ Ακίφ» και ενός έκτου προσώπου, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.
Μιλώντας από τα κεντρικά γραφεία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Άγκυρα, ο Ερντογάν ανέφερε:
«Όπως σας έχω ξαναπεί, αυτοί (οι οπαδοί του Γκιουλέν) θα συνεχίσουν να τρέχουν. Και εμείς θα συνεχίσουμε να τους κυνηγάμε. Όπου και να πάνε, θα τους αρπάξουμε και θα τους φέρουμε στην Τουρκία και θα τους παραδώσουμε στη Δικαιοσύνη», είπε ο Ερντογάν που έπλεξε το εγκώμιο των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας
Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, οι έξι συλληφθέντες χθες στο Κόσοβο ήταν υπεύθυνοι για τη στρατολόγηση στο δίκτυο του Γκιουλέν και είχαν βοηθήσει ανθρώπους που κατηγορούνταν για διασυνδέσεις με το δίκτυο, να διαφύγουν από την Τουρκία, κατά τη διάρκεια της καταστολής που ακολούθησε το αποτυχημένο πραξικόπημα.
Η σύλληψη των «έξι»  προκάλεσε την έντονη καταδίκη του Παρατηρητηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου  που έκανε λόγο για βάρβαρη παραβίαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του διεθνούς δικαίου.
Επίσης ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Πρίστινα αντέδρασε λέγοντας ότι η προσήλωση στη διαφάνεια και τις κατάλληλες διαδικασίες είναι ζωτικής σημασίας, ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και φοιτητές στην Πρίστινα, εκδηλώνοντας ανησυχία για το μέλλον των απαχθέντων.
Το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι οι συλλήψεις έγιναν χάρη σε συνεργασία των κοσοβάρικων υπηρεσιών ασφαλείας με την τουρκική μυστική υπηρεσία MIT και ότι οι έξι άνδρες «επέστρεψαν» στην πατρίδα τους με τουρκικό αεροσκάφος.
Μαρτυρία
«Μας ανάγκασαν να τους ακολουθήσουμε. Για 15 λεπτά εξηγούσαμε σε αυτούς που είχαν συγκεντρωθεί γύρω μας ότι αυτοί δεν είναι πραγματικοί Κοσοβάροι αστυνομικοί, ότι ήταν πράκτορες της ΜΙΤ, του Ερντογάν, αλλά όλοι φορούσαν αστυνομικές στολές και όσοι το έβλεπαν από μακριά δεν έκαναν κάτι για να μας σώσουν. Κοιτάξτε με χτύπησαν, έκαναν σημάδια στα χέρια μου και στο στέρνο του γιου μου» δήλωσε η σύζυγος ενός εκ των συλληφθέντων.
Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, οι συλληφθέντες δρούσαν στα Βαλκάνια, συγκεντρώνοντας χρηματικές δωρεές, στρατολογώντας «γκιουλενιστές» και πλαστογραφώντας έγγραφα.
Καρατομήσεις στο Κόσοβο
Αντιδρώντας στην πρωτοφανή επιχείρηση, ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Ραμούς Χαραντινάι απέπεμψε τον υπουργό Εσωτερικών Φλαμούρ Σεφάι καθώς και τον επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας Ντριτόν Γκάσι.
Ο Ραμούς Χαραντινάι δήλωσε άγνοια για την επιχείρηση της ΜΙΤ και την έκδοση στην Τουρκία έξι «γκιουλενιστών».
Μιλώντας στο κοινοβούλιο ο Χαραντινάι, ανέφερε ότι θεωρεί τις συλλήψεις ως «παραβίαση της ιεραρχίας που είναι υπεύθυνη για τη λήψη αποφάσεων» και χαρακτήρισε την επιχείρηση ως προϊόν διμερούς συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών».
«Είναι ένα θεσμικό προηγούμενο που δεν πρέπει να επαναληφθεί στο μέλλον», κατέληξε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου