Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018

Νέες επιχειρήσεις μυστικών υπηρεσιών προαναγγέλλει ο Ερντογάν

Αποφασισμένος να συνεχίσει τις εκτός τουρκικών συνόρων επιχειρήσεις εντοπισμού και καταδίωξης Γκιουλενιστών εμφανίζεται ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ύστερα από τις πρωτοφανείς συλλήψεις έξι ατόμων στο Κόσοβο και συγκεκριμένα του διευθυντή και τεσσάρων καθηγητών του σχολείου «Μεχμέτ Ακίφ» και ενός έκτου προσώπου, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.
Μιλώντας από τα κεντρικά γραφεία του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Άγκυρα, ο Ερντογάν ανέφερε:
«Όπως σας έχω ξαναπεί, αυτοί (οι οπαδοί του Γκιουλέν) θα συνεχίσουν να τρέχουν. Και εμείς θα συνεχίσουμε να τους κυνηγάμε. Όπου και να πάνε, θα τους αρπάξουμε και θα τους φέρουμε στην Τουρκία και θα τους παραδώσουμε στη Δικαιοσύνη», είπε ο Ερντογάν που έπλεξε το εγκώμιο των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας
Σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, οι έξι συλληφθέντες χθες στο Κόσοβο ήταν υπεύθυνοι για τη στρατολόγηση στο δίκτυο του Γκιουλέν και είχαν βοηθήσει ανθρώπους που κατηγορούνταν για διασυνδέσεις με το δίκτυο, να διαφύγουν από την Τουρκία, κατά τη διάρκεια της καταστολής που ακολούθησε το αποτυχημένο πραξικόπημα.
Η σύλληψη των «έξι»  προκάλεσε την έντονη καταδίκη του Παρατηρητηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου  που έκανε λόγο για βάρβαρη παραβίαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου και του διεθνούς δικαίου.
Επίσης ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Πρίστινα αντέδρασε λέγοντας ότι η προσήλωση στη διαφάνεια και τις κατάλληλες διαδικασίες είναι ζωτικής σημασίας, ενώ συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν και φοιτητές στην Πρίστινα, εκδηλώνοντας ανησυχία για το μέλλον των απαχθέντων.
Το κρατικό τουρκικό πρακτορείο Anadolu μετέδωσε ότι οι συλλήψεις έγιναν χάρη σε συνεργασία των κοσοβάρικων υπηρεσιών ασφαλείας με την τουρκική μυστική υπηρεσία MIT και ότι οι έξι άνδρες «επέστρεψαν» στην πατρίδα τους με τουρκικό αεροσκάφος.
Μαρτυρία
«Μας ανάγκασαν να τους ακολουθήσουμε. Για 15 λεπτά εξηγούσαμε σε αυτούς που είχαν συγκεντρωθεί γύρω μας ότι αυτοί δεν είναι πραγματικοί Κοσοβάροι αστυνομικοί, ότι ήταν πράκτορες της ΜΙΤ, του Ερντογάν, αλλά όλοι φορούσαν αστυνομικές στολές και όσοι το έβλεπαν από μακριά δεν έκαναν κάτι για να μας σώσουν. Κοιτάξτε με χτύπησαν, έκαναν σημάδια στα χέρια μου και στο στέρνο του γιου μου» δήλωσε η σύζυγος ενός εκ των συλληφθέντων.
Σύμφωνα με την τουρκική πλευρά, οι συλληφθέντες δρούσαν στα Βαλκάνια, συγκεντρώνοντας χρηματικές δωρεές, στρατολογώντας «γκιουλενιστές» και πλαστογραφώντας έγγραφα.
Καρατομήσεις στο Κόσοβο
Αντιδρώντας στην πρωτοφανή επιχείρηση, ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Ραμούς Χαραντινάι απέπεμψε τον υπουργό Εσωτερικών Φλαμούρ Σεφάι καθώς και τον επικεφαλής της μυστικής υπηρεσίας Ντριτόν Γκάσι.
Ο Ραμούς Χαραντινάι δήλωσε άγνοια για την επιχείρηση της ΜΙΤ και την έκδοση στην Τουρκία έξι «γκιουλενιστών».
Μιλώντας στο κοινοβούλιο ο Χαραντινάι, ανέφερε ότι θεωρεί τις συλλήψεις ως «παραβίαση της ιεραρχίας που είναι υπεύθυνη για τη λήψη αποφάσεων» και χαρακτήρισε την επιχείρηση ως προϊόν διμερούς συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών των δύο χωρών».
«Είναι ένα θεσμικό προηγούμενο που δεν πρέπει να επαναληφθεί στο μέλλον», κατέληξε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου