Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018

«Πάγωσε το Αιγαίο» μόλις αναπτύχθηκε η Δύναμη ΔΕΛΤΑ

Στο πλαίσιο της έκτακτης άσκησης «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ»

«Πάγωσε το Αιγαίο» μόλις αναπτύχθηκε η Δύναμη ΔΕΛΤΑΠάγωσε κάθε προκλητική δραστηριότητα στη θέα της Δύναμης ΔΕΛΤΑ που αναπτύχθηκε ξαφνικά τα ξημερώματα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η έναρξη της άσκησης είχε κρατηθεί μυστική - τηρήθηκε σιγή ασυρμάτου - και μόλις άρχισε να χαράζει επίλεκτες μονάδες και από τα τρία Σώματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μαζί με την αφρόκρεμα των ειδικών δυνάμεων τη Δύναμη Δέλτα, ξεχύθηκαν σε τοποθεσίες των Δωδεκανήσων με κάθε μέσο.

Η άσκηση που λέγεται ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ, γίνεται κατά καιρούς σε διαφορετικές περιοχές του Αιγαίου, ωστόσο η επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας τη δεδομένη στιγμή  μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Οι ειδικές δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού που εμφανίστηκαν ξημερώματα στα Δωδεκάνησα, είχαν συγκεντρωμένη πολύ ισχυρή δύναμη πυρός και μέχρι να ανακοινωθεί επισήμως από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, ότι επρόκειτο για άσκηση ετοιμότητας, κανείς δεν έβαζε στοίχημα για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Σημειώνεται ότι η Δύναμη Δέλτα είναι επιφορτισμένη με την ανακατάληψη βραχονησίδων, σενάριο το οποίο περιλήφθηκε στην παρούσα άσκηση.  Δεν πρόκειται για απλή, συνηθισμένη διαδικασία καθώς σε όλες τις περιοχές που έδρασε η Δύναμη υπήρχαν αεροσκάφη, πλωτά μέσα, αμφίβια σκάφη και βαρύς οπλισμός.

Η διεξαγωγή της άσκησης έρχεται λίγες ώρες μετά το ουσιαστικό ναυάγιο της προσπάθειας των Ευρωπαίων να πείσουν τον Ταγίπ Ερντογάν να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ αλλά και για να απελευθερώσει τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι ο υπουργός Αμυνας μόλις πριν από λίγες ημέρες και μάλιστα σε ξένη εφημερίδα είχε εκφράσει τους φόβους του για θανατηφόρο επεισόδιο που μπορεί να προκαλέσει η Τουρκία. 

 Η κίνηση αυτή αποκτά  νέες διαστάσεις καθώς μπορεί να είναι και ένα μήνυμα από την Ελλάδα, έπειτα από τις συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο και τις απειλές για κατάληψη βραχονησίδων.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου