Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018

«Πάγωσε το Αιγαίο» μόλις αναπτύχθηκε η Δύναμη ΔΕΛΤΑ

Στο πλαίσιο της έκτακτης άσκησης «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ»

«Πάγωσε το Αιγαίο» μόλις αναπτύχθηκε η Δύναμη ΔΕΛΤΑΠάγωσε κάθε προκλητική δραστηριότητα στη θέα της Δύναμης ΔΕΛΤΑ που αναπτύχθηκε ξαφνικά τα ξημερώματα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η έναρξη της άσκησης είχε κρατηθεί μυστική - τηρήθηκε σιγή ασυρμάτου - και μόλις άρχισε να χαράζει επίλεκτες μονάδες και από τα τρία Σώματα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μαζί με την αφρόκρεμα των ειδικών δυνάμεων τη Δύναμη Δέλτα, ξεχύθηκαν σε τοποθεσίες των Δωδεκανήσων με κάθε μέσο.

Η άσκηση που λέγεται ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ, γίνεται κατά καιρούς σε διαφορετικές περιοχές του Αιγαίου, ωστόσο η επιλογή της συγκεκριμένης τοποθεσίας τη δεδομένη στιγμή  μόνο τυχαία δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Οι ειδικές δυνάμεις του Ελληνικού Στρατού που εμφανίστηκαν ξημερώματα στα Δωδεκάνησα, είχαν συγκεντρωμένη πολύ ισχυρή δύναμη πυρός και μέχρι να ανακοινωθεί επισήμως από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας Πάνο Καμμένο, ότι επρόκειτο για άσκηση ετοιμότητας, κανείς δεν έβαζε στοίχημα για το τι ακριβώς συμβαίνει.

Σημειώνεται ότι η Δύναμη Δέλτα είναι επιφορτισμένη με την ανακατάληψη βραχονησίδων, σενάριο το οποίο περιλήφθηκε στην παρούσα άσκηση.  Δεν πρόκειται για απλή, συνηθισμένη διαδικασία καθώς σε όλες τις περιοχές που έδρασε η Δύναμη υπήρχαν αεροσκάφη, πλωτά μέσα, αμφίβια σκάφη και βαρύς οπλισμός.

Η διεξαγωγή της άσκησης έρχεται λίγες ώρες μετά το ουσιαστικό ναυάγιο της προσπάθειας των Ευρωπαίων να πείσουν τον Ταγίπ Ερντογάν να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ αλλά και για να απελευθερώσει τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι ο υπουργός Αμυνας μόλις πριν από λίγες ημέρες και μάλιστα σε ξένη εφημερίδα είχε εκφράσει τους φόβους του για θανατηφόρο επεισόδιο που μπορεί να προκαλέσει η Τουρκία. 

 Η κίνηση αυτή αποκτά  νέες διαστάσεις καθώς μπορεί να είναι και ένα μήνυμα από την Ελλάδα, έπειτα από τις συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο και τις απειλές για κατάληψη βραχονησίδων.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου