Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Βάση για αμερικανικά drones η Λάρισα - Τι θα κάνουν τα υπερόπλα

Κυριακή, 25η Μαρτίου, 2018

Αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων

Βάση για αμερικανικά drones η Λάρισα - Τι θα κάνουν τα υπερόπλα Λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι οι Αμερικανοί σκέφτονται να μεταφέρουν μέρος της στρατιωτικής βάσης του από το Ιντσιρλίκ της Τουρκίας σε ελληνικό έδαφος, μια άλλη αποκάλυψη έρχεται από την εφημερίδα «Βήμα». Συγκεκριμένα, υπάρχει σχέδιο εντός του Μαίου αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη να αρχίσουν να επιχειρούν από τη βάση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Λάρισα.

Δηλαδή τα γνωστά σε όλους μας drones, αλλά πολεμικά υπερόπλα, θα έρθουν στην Ελλάδα μετατρέποντας τη Λάρισα σε κομβικό σημείο για τις αμερικανικές επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα» η στάθμευση των αμερικανικών MQ-9 Reaper στη Λάρισα θα δίνει έμφαση στη συλλογή πληροφοριών, στην παρακολούθηση και στην αναγνώριση, σε μια πολύ ευαίσθητη στρατηγικά περιοχή.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ήδη τις τελευταίες εβδομάδες στη συγκεκριμένη βάση στη Λάρισα πραγματοποιούνται εργασίες υποδομής από αμερικανικό εξειδικευμένο προσωπικό.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η νομική βάση έχει βρεθεί από το απόρρητο Μνημόνιο Συνεργασίας που υπέγραψαν οι δύο χώρες το 1992 και η τελική συμφωνία δεν αναμένεται να χρειαστεί κύρωση από τη Βουλή, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών έχει παράσχει την πολιτική έγκρισή του.

Πηγές που επικαλείται η εφημερίδα επιμένουν ότι η αμερικανική προσέγγιση σε σχέση με την Ελλάδα είναι ευρύτερη. Η Ουάσινγκτον θέλει να ενισχύσει τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις ώστε αυτές να μπορούν να επιχειρούν καλύτερα στην ευαίσθητη περιοχή του Αιγαίου. Και βεβαίως έρχεται ως συνέχεια των κακών σχέσεων της Ουάσιγκτον με την Αγκυρα.
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου