Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Επίθεση του Τραμπ κατά του δισεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος




 Σάββατο, 31 Μαρτίου, 2018

Ο επικεφαλής της Amazon, Τζεφ Μπέζος. Φωτογραφία: ΑΡ.
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Επίθεση κατά της Αmazon του δισεκατομμυριούχου Τζεφ Μπέζος εξαπέλυσε για άλλη μια φορά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.
Πιο συγκεκριμένα, μέσω του λογαριασμού του στο τουίτερ, ο Αμερικανός Πρόεδρος διατύπωσε την «ανησυχία» του σχετικά με το ύψος των φόρων που καταβάλλει η Amazon, του Τζεφ Μπέζος, στις Ηνωμένες Πολιτείες.
«Είχα αναφέρει τις ανησυχίες μου σχετικά με την Amazon πριν από τις εκλογές. Σε αντίθεση με άλλους, δεν καταβάλλουν καθόλου ή καταβάλλουν χαμηλούς φόρους στις τοπικές κυβερνήσεις ή την ομοσπονδιακή διοίκηση και αντιμετωπίζουν το ταχυδρομικό σύστημά μας ως το παιδί που κάνει τις διανομές τους (επιφέροντας τεράστιες ζημίες στις ΗΠΑ) και προκαλώντας το κλείσιμο χιλιάδων εμπορικών καταστημάτων!» έγραφε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης την Πέμπτη, στον απόηχο των δηλώσεων Τραμπ, η μετοχή της Amazon κατέγραφε απώλειες 1,7% στη συνέχεια όμως το κλίμα αντιστράφηκε.
Πάντως, η έντονη φημολογία των τελευταίων ημερών σχετικά με τη βούληση του Αμερικανού Προέδρου περί επόπτευσης της κυριαρχίας του κολοσσού του Διαδικτύου οδήγησαν την Τετάρτη σε μεγάλη πτώση την τιμή της μετοχής: κατέγραψε πτώση -4,38% στο τέλος της ημέρας, ήτοι απώλειες ύψους 31,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο ιστότοπος Axios είχε δημοσιεύσει ένα άρθρο όπου γινόταν λόγος για την «εμμονή» του Ντόναλντ Τραμπ για την Amazon και την επιθυμία του να καταφερθεί εναντίον της εταιρείας μέσω της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας.
Από την άφιξή του τον Ιανουάριο του 2017 στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εντείνει τις επιθέσεις εναντίον της εταιρείας που εδρεύει στο Σιάτλ, κατηγορώντας την ότι δεν σέβεται το δίκαιο του ανταγωνισμού.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Axios, οι εύποροι φίλοι του Ρεπουμπλικανού εξέφρασαν σε εκείνον τους φόβους τους σχετικά με τις επιχειρήσεις τους, «που καταστρέφονται», όπως υποστηρίζουν, από την κυριαρχία της Amazon στον τομέα του εμπορίου.
Ο Λευκός Οίκος διέψευσε προχθές τις εν λόγω πληροφορίες και η εκπρόσωπος Τύπου Σάρα Σάντερς διαβεβαίωσε ότι «προς το παρόν δεν προβλέπεται η επιβολή κανενός μέτρου».
Ο Τζεφ Μπέζος, ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη με περιουσία σχεδόν 110 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι επίσης ιδιοκτήτης της εφημερίδας «Washington Post», τακτικό στόχο επιθέσεων του 45ου Προέδρου των ΗΠΑ.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Τραμπ στρέφεται κατά της Αmazon και του Μπέζος. Οι επιθέσεις του Τραμπ είχαν ξεκινήσει πολύ πριν τις εκλογές, όταν ακόμα διεκδικούσε το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Μάιο του 2016, σχεδόν έξι μήνες πριν από τις εκλογές, ο Τραμπ μιλώντας στο «Fox News» υποστήριξε ότι ο Τζεφ Μπέζος, ιδρυτής της Amazon και ιδιοκτήτης της εφημερίδας «The Washington Post» χρησιμοποιεί την εφημερίδα προκειμένου να επηρεάζει πολιτικούς στην αμερικανική πρωτεύουσα, αλλά και για να βοηθά την εταιρεία του, σε ζητήματα φορολογίας.
«Η εφημερίδα είναι ιδιοκτησίας του Τζεφ Μπέζος, που τη χρησιμοποιεί ως παιχνίδι, ενώ ελέγχει και την Amazon, για την οποία εξασφαλίζει ευνοϊκή φορολογική μεταχείριση. Χρησιμοποιεί την ‘Washington Post’ για την ενίσχυση της επιρροής του, ώστε οι πολιτικοί στην Ουάσιγκτον να μη φορολογούν την Amazon, όσο θα έπρεπε κανονικά» δήλωσε ο Τραμπ για να συνεχίσει: «Χρησιμοποιεί την ‘Washington Post’… για πολιτικές σκοπιμότητες, προκειμένου να εξασφαλίζει μικρότερη φορολογία, αλλά και για λόγους εμπορικού μονοπωλίου,» τόνισε.
«Νομίζει ότι θα τον κυνηγήσω για τις πρακτικές που ακολουθεί κι επειδή έχει πρόβλημα υγιούς ανταγωνισμού, επειδή μέσω της Amazon ελέγχει μεγάλο ποσοστό της εμπορικής διακίνησης» εξήγησε ο πρόεδρος Τραμπ.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου