Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Τσίπρας: Λύση που να αντέχει στον χρόνο και με βάση το εθνικό συμφέρον

tsipΠέμπτη, 29 Μαρτίου, 2018
Στις διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο 11ο Συνέδριο Περιφερειακής Ανασυγκρότησης Κεντρικής Μακεδονίας.
Αφορμή, στάθηκε η τοποθέτηση νωρίτερα, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, στο πλαίσιο του συνεδρίου, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά ότι «Η μόνη λύση που μπορεί να σταθεί, είναι μια συμφωνία που δεν θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία στην ονομασία του γειτονικού κράτους και θα κλείνει οριστικά τα ζητήματα, όπως ο αλυτρωτισμός, η προπαγάνδα, η παραχάραξη της ιστορίας».
«Η Κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλονίκη ειδικά, που θέλει να είναι πόλος και πυλώνας ανάπτυξης μόνο οφέλη μπορεί να έχει από την επίλυση της διαφοράς μας με τους Βόρειους γείτονές μας», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός και συνέχισε:
«Συνεπώς, δεν κατανοώ τη σπουδή του Αποστόλη (Τζιτζικώστα) να τοποθετηθεί σήμερα παίρνοντας μια θέση που πηγαίνει πίσω και από την εθνική γραμμή που διαμορφώθηκε το 2008 στο Βουκουρέστι, όταν ήταν βουλευτής της πλειοψηφίας που διαμόρφωσε αυτή την εθνική γραμμή».
Ξεκαθάρισε ότι «αυτό δε σημαίνει ότι πάμε σε μια διαπραγμάτευση για να επιτύχουμε μια οποιαδήποτε λύση», για να τονίσει ότι «διαπραγματευόμαστε με αίσθημα εθνικής ευθύνης και με στόχο να πετύχουμε μια λύση που θα διασφαλίζει την ιστορία και τη κληρονομιά μας και ταυτόχρονα θα ακυρώνει κάθε αλυτρωτισμό από την άλλη πλευρά».
Διαβεβαίωσε ότι «έχουμε βάλει το πήχη ψηλά στη διαπραγμάτευση, ότι «θέλουμε μια λύση που θα αντέξει στο χρόνο και όχι μια λύση που θα διακινδυνεύει να καταρρεύσει πολύ σύντομα, γι' αυτό και βάλαμε ως προϋπόθεση μεταξύ άλλων και την αλλαγή του Συντάγματος της Γείτονος». «Θα κάνουμε όχι αυτό που ορίζει το κομματικό συμφέρον αλλά αυτό που ορίζει το εθνικό συμφέρον», είπε ο πρωθυπουργός και κάλεσε και την άλλη πλευρά να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, διότι για εκείνους είναι ζήτημα υπαρξιακής σημασίας «και εύχομαι να το κατανοήσουν και να έχουν τη δύναμη να λάβουν τις δύσκολες αποφάσεις που είναι όμως αναγκαίες».
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου