Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

Τι ήταν κι αυτό! Ψαχνόμαστε... είμαστε Έλληνες;

Τρίτη, 27 Μαρτίου, 2018

Χάσαμε πολύτιμο χρόνο από το χρόνο μας να ακούσουμε “ανοησίες” και μάλιστα από Έλληνα καθηγητή του Oxford.
Την Παρασκευή που μας πέρασε, 23 Μαρτίου, 2018 την ημέρα που οι Μανιάτες και οι Μεσσήνιοι πήραν τα όπλα και άρχισε ο απελευθερωτικός αγώνας (1821) ένας Ελληνικής καταγωγής καθηγητής μας “κούφανε” κυριολεκτικά με τον τρόπο (ευέλικτο μπορώ να πω) για τη σύγχρονη Ελλάδα και η σχέση της με την Αρχαία Ελλάδα!
Η ομιλία έγινε στο Boston University και ο καθηγητής μας “τα έψαλλε” για τα καλά. Μεταξύ των άλλων είπε ότι: Η σημερινή Ελλάδα δεν έχει σχέση με την Αρχαία Ελλάδα. Βέβαια, μετά από 2000+ χρόνια τα πράγματα δεν είναι τα ίδια.
Λίγο αργότερα στην ομιλία του ο κύριος από το Oxford με εξόργισε και από ότι κατάλαβα δεν ήμουν ο μόνος από το ακροατήριο γιατί αργότερα, μετά την ομιλία, πολλοί άλλοι είχαν παρόμοια γνώμη. Μάλιστα ο καθηγητής είπε το εξής “κουφό” “Πηγαίνουν ξένοι να επισκεφθούν την Ελλάδα και ξαφνιάζονται γιατί η σημερινή Ελλάδα δεν είναι η αρχαία Ελλάδα”. Άφησε να εννοηθεί ότι οι κάτοικοι της Ελλάδας δεν έχουν σχέση με τους Αρχαίους Έλληνες.
Σκεφτείτε δηλαδή κάπου 300 χρόνια κάτω από τους Ρωμαίους, πάνω από 1000 χρόνια κάτω από Βυζαντινή επιρροή, 400+ χρόνια κάτω από Οθωμανικό ζυγό. Και όταν απελευθερώθηκε η Ελλάδα κάτω από Βαυαρική επιρροή αλλά και άλλων χωρών και βασιλείς “χωροφύλακες” από ξένα κράτη. Με δάνεια επί δανείων, με πτώχευση, με Βαλκανικούς Πολέμους, με 2 Παγκόσμιους Πολέμους στη πλάτη των Ελλήνων, με τη Μικρασιατική Καταστροφή και τους Πρόσφυγες, με εμφυλίους πολέμους... Δηλαδή καλά που υπάρχουμε σαν κράτος!  
Μπορεί ο καθηγητής να διαβάζει ότι θέλει και να γράφει ότι θέλει, εξ άλλου τα βιβλία βγάζουν ένα κομμάτι ψωμί. Αλλά, δεν δέχουμε να με προσβάλει ο κάθε καθηγητής με τις ιδέες του.  
Βέβαια δεν είναι ο μόνος υπάρχουν τελευταία αρκετοί (δυστυχώς) Έλληνες που γράφουν “παραμύθια” για να περάσουν μηνύματα. Αυτά τα μηνύματα όμως δεν είναι για τον Ελληνισμό.  
Του τα είπα μετά την ομιλία του κ. "διαβασμένου".

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου