Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Τι ήταν κι αυτό! Ψαχνόμαστε... είμαστε Έλληνες;

Τρίτη, 27 Μαρτίου, 2018

Χάσαμε πολύτιμο χρόνο από το χρόνο μας να ακούσουμε “ανοησίες” και μάλιστα από Έλληνα καθηγητή του Oxford.
Την Παρασκευή που μας πέρασε, 23 Μαρτίου, 2018 την ημέρα που οι Μανιάτες και οι Μεσσήνιοι πήραν τα όπλα και άρχισε ο απελευθερωτικός αγώνας (1821) ένας Ελληνικής καταγωγής καθηγητής μας “κούφανε” κυριολεκτικά με τον τρόπο (ευέλικτο μπορώ να πω) για τη σύγχρονη Ελλάδα και η σχέση της με την Αρχαία Ελλάδα!
Η ομιλία έγινε στο Boston University και ο καθηγητής μας “τα έψαλλε” για τα καλά. Μεταξύ των άλλων είπε ότι: Η σημερινή Ελλάδα δεν έχει σχέση με την Αρχαία Ελλάδα. Βέβαια, μετά από 2000+ χρόνια τα πράγματα δεν είναι τα ίδια.
Λίγο αργότερα στην ομιλία του ο κύριος από το Oxford με εξόργισε και από ότι κατάλαβα δεν ήμουν ο μόνος από το ακροατήριο γιατί αργότερα, μετά την ομιλία, πολλοί άλλοι είχαν παρόμοια γνώμη. Μάλιστα ο καθηγητής είπε το εξής “κουφό” “Πηγαίνουν ξένοι να επισκεφθούν την Ελλάδα και ξαφνιάζονται γιατί η σημερινή Ελλάδα δεν είναι η αρχαία Ελλάδα”. Άφησε να εννοηθεί ότι οι κάτοικοι της Ελλάδας δεν έχουν σχέση με τους Αρχαίους Έλληνες.
Σκεφτείτε δηλαδή κάπου 300 χρόνια κάτω από τους Ρωμαίους, πάνω από 1000 χρόνια κάτω από Βυζαντινή επιρροή, 400+ χρόνια κάτω από Οθωμανικό ζυγό. Και όταν απελευθερώθηκε η Ελλάδα κάτω από Βαυαρική επιρροή αλλά και άλλων χωρών και βασιλείς “χωροφύλακες” από ξένα κράτη. Με δάνεια επί δανείων, με πτώχευση, με Βαλκανικούς Πολέμους, με 2 Παγκόσμιους Πολέμους στη πλάτη των Ελλήνων, με τη Μικρασιατική Καταστροφή και τους Πρόσφυγες, με εμφυλίους πολέμους... Δηλαδή καλά που υπάρχουμε σαν κράτος!  
Μπορεί ο καθηγητής να διαβάζει ότι θέλει και να γράφει ότι θέλει, εξ άλλου τα βιβλία βγάζουν ένα κομμάτι ψωμί. Αλλά, δεν δέχουμε να με προσβάλει ο κάθε καθηγητής με τις ιδέες του.  
Βέβαια δεν είναι ο μόνος υπάρχουν τελευταία αρκετοί (δυστυχώς) Έλληνες που γράφουν “παραμύθια” για να περάσουν μηνύματα. Αυτά τα μηνύματα όμως δεν είναι για τον Ελληνισμό.  
Του τα είπα μετά την ομιλία του κ. "διαβασμένου".

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου