Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

Τι ήταν κι αυτό! Ψαχνόμαστε... είμαστε Έλληνες;

Τρίτη, 27 Μαρτίου, 2018

Χάσαμε πολύτιμο χρόνο από το χρόνο μας να ακούσουμε “ανοησίες” και μάλιστα από Έλληνα καθηγητή του Oxford.
Την Παρασκευή που μας πέρασε, 23 Μαρτίου, 2018 την ημέρα που οι Μανιάτες και οι Μεσσήνιοι πήραν τα όπλα και άρχισε ο απελευθερωτικός αγώνας (1821) ένας Ελληνικής καταγωγής καθηγητής μας “κούφανε” κυριολεκτικά με τον τρόπο (ευέλικτο μπορώ να πω) για τη σύγχρονη Ελλάδα και η σχέση της με την Αρχαία Ελλάδα!
Η ομιλία έγινε στο Boston University και ο καθηγητής μας “τα έψαλλε” για τα καλά. Μεταξύ των άλλων είπε ότι: Η σημερινή Ελλάδα δεν έχει σχέση με την Αρχαία Ελλάδα. Βέβαια, μετά από 2000+ χρόνια τα πράγματα δεν είναι τα ίδια.
Λίγο αργότερα στην ομιλία του ο κύριος από το Oxford με εξόργισε και από ότι κατάλαβα δεν ήμουν ο μόνος από το ακροατήριο γιατί αργότερα, μετά την ομιλία, πολλοί άλλοι είχαν παρόμοια γνώμη. Μάλιστα ο καθηγητής είπε το εξής “κουφό” “Πηγαίνουν ξένοι να επισκεφθούν την Ελλάδα και ξαφνιάζονται γιατί η σημερινή Ελλάδα δεν είναι η αρχαία Ελλάδα”. Άφησε να εννοηθεί ότι οι κάτοικοι της Ελλάδας δεν έχουν σχέση με τους Αρχαίους Έλληνες.
Σκεφτείτε δηλαδή κάπου 300 χρόνια κάτω από τους Ρωμαίους, πάνω από 1000 χρόνια κάτω από Βυζαντινή επιρροή, 400+ χρόνια κάτω από Οθωμανικό ζυγό. Και όταν απελευθερώθηκε η Ελλάδα κάτω από Βαυαρική επιρροή αλλά και άλλων χωρών και βασιλείς “χωροφύλακες” από ξένα κράτη. Με δάνεια επί δανείων, με πτώχευση, με Βαλκανικούς Πολέμους, με 2 Παγκόσμιους Πολέμους στη πλάτη των Ελλήνων, με τη Μικρασιατική Καταστροφή και τους Πρόσφυγες, με εμφυλίους πολέμους... Δηλαδή καλά που υπάρχουμε σαν κράτος!  
Μπορεί ο καθηγητής να διαβάζει ότι θέλει και να γράφει ότι θέλει, εξ άλλου τα βιβλία βγάζουν ένα κομμάτι ψωμί. Αλλά, δεν δέχουμε να με προσβάλει ο κάθε καθηγητής με τις ιδέες του.  
Βέβαια δεν είναι ο μόνος υπάρχουν τελευταία αρκετοί (δυστυχώς) Έλληνες που γράφουν “παραμύθια” για να περάσουν μηνύματα. Αυτά τα μηνύματα όμως δεν είναι για τον Ελληνισμό.  
Του τα είπα μετά την ομιλία του κ. "διαβασμένου".

Η Σύνταξη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου