Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Η Aegean επενδύει 3 δισ. ευρώ για την αγορά έως και 42 Airbus

Της Αλεξάνδρας Κασσιμη
Και ο κλήρος έπεσε στην Airbus, η οποία θα εξυπηρετήσει τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα, που περιλαμβάνει πρόγραμμα αγοράς έως και 42 αεροσκαφών σε βάθος 15ετίας από την Aegean. Υστερα από μήνες διαπραγματεύσεων με τους δύο μεγάλους κατασκευαστές πολιτικών αεροσκαφών, τη γαλλογερμανική Airbus και την αμερικανική Boeing, η Aegean αποφάσισε να παραμείνει πιστή στην έως τώρα συνεργάτιδά της στον τομέα της προμήθειας αεροσκαφών, αξιολογώντας –πέραν της αρχικής τιμής αγοράς– τις δυνατότητες που παρέχει η κάθε εταιρεία όσον αφορά τους κινητήρες. Η Aegean εξακολουθεί να επικεντρώνεται στη διαπραγμάτευση με τις κατασκευάστριες εταιρείες κινητήρων προκειμένου να πετύχει τους καλύτερους after sales όρους, που σχετίζονται με τη συντήρηση των κινητήρων και το επίπεδο κάλυψης της εγγύησης από τις κατασκευάστριες εταιρείες.
Αφού ολοκλήρωσε τη διαδικασία αξιολόγησης, η Aegean προχώρησε χθες στην υπογραφή προσυμφώνου (Μemorandum of Understanding) με την εταιρεία Airbus για την απόκτηση έως 42 συνολικά αεροσκαφών (30 αεροσκάφη με την προαίρεση αγοράς άλλων 12) νέας γενιάς της οικογένειας Α320neo.
Η συνολική αξία της επένδυσης ανέρχεται σε 5 δισ. δολάρια σε τιμές καταλόγου και αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα, ενώ η εταιρεία, κατόπιν της διαπραγμάτευσης που προηγήθηκε, θα κληθεί να καταβάλει σαφώς μειωμένο τίμημα, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες κυμαίνεται στα 2,5 - 3 δισ. ευρώ.
Το προσύμφωνο αφορά την παραγγελία κατ’ αρχήν 30 αεροσκαφών, δύο τύπων της οικογένειας A320neo (Α320neo και A321neo). Η παραγγελία περιλαμβάνει κατ’ ελάχιστον 10 αεροσκάφη της μεγαλύτερης έκδοσης Α321neo.
H ολοκλήρωση και υπογραφή της τελικής συμφωνίας με την Airbus, που αναμένεται τον Ιούνιο του 2018, θα επιτρέψει στην Aegean να συνεχίσει την επιτυχημένη αναπτυξιακή στρατηγική της, αυξάνοντας και ανανεώνοντας τον υφιστάμενο στόλο της.
Υπενθυμίζεται ότι το 2017 ο στόλος της Aegean αριθμούσε 46 Jet αεροσκάφη της οικογένειας A320, καθώς και 12 Τurboprop αεροσκάφη. Η εν λόγω συμφωνία αποτελεί μέρος ενός συνολικού προγράμματος επέκτασης και ανανέωσης του στόλου της εταιρείας, που αναμένεται να υλοποιηθεί μεταξύ των ετών 2020-2025.
«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα για την Aegean, η αρχή ενός νέου κύκλου ανάπτυξης και δημιουργίας. Με την επένδυση στα αεροσκάφη νέας τεχνολογίας A320neo, ανανεώνουμε την υπόσχεση για ποιοτικές υπηρεσίες στους επιβάτες μας, ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητά μας, πολλαπλασιάζουμε τις δυνατότητες συνεισφοράς και εξέλιξης των ανθρώπων μας, βελτιώνουμε ακόμη περισσότερο την πρώτη εντύπωση για τη χώρα μας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Aegean Ευτύχιος Βασιλάκης.
«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η Aegean, ένας πελάτης που χρησιμοποιεί αποκλειστικά Jet αεροσκάφη Airbus, επέλεξε την κορυφαία σε πωλήσεις οικογένεια αεροσκαφών μεσαίων αποστάσεων και προστίθεται στη μεγάλη ομάδα των αεροπορικών εταιρειών που χρησιμοποιούν τον νέο τύπο. Η ομοιογένεια που προσφέρουν αυτά τα αεροσκάφη, σε συνδυασμό με το χαμηλότερο λειτουργικό κόστος, την κάλυψη μεγαλύτερης απόστασης και την πιο ευρύχωρη καμπίνα, καθιστούν την οικογένεια A320neo την καλύτερη επιλογή για τις αναπτυσσόμενες αεροπορικές εταιρείες, όπως η Aegean», τόνισε ο Ερικ Σουλτς, εμπορικός διευθυντής της Airbus.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου