Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 27 Μαρτίου, 2018

  • Βρήκαν τον… δάσκαλό τους οι κακοποιοί που επιχείρησαν το πρωί της Δευτέρας να ληστέψουν 88χρονο στο σπίτι του στη Γλυφάδα.
  • Με Ψαραντώνη, Δήμο Μούτση αλλά και ένα... θερμό επεισόδιο ολοκληρώθηκε η εκδήλωση για την παρουσίαση του κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη.
  • Στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018 μεταξύ 12:00 – 17:00.
  • Όπως καταγγέλλουν οι τρεις επιζώντες, αλλά και συγγενής των θυμάτων στο Spiegel Online, οι ελληνικές αρχές γνώριζαν για το ναυάγιο στο Αγαθονήσι, ωστόσο δεν έκαναν τίποτα για 24 ώρες.
  • «Για πρώτη φορά η ΕΕ έστειλε σαφές μήνυμα στην Τουρκία πως δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος στις ευρωτουρκικές σχέσεις χωρίς πρόοδο στις σχέσεις της με την Ελλάδα και την Κύπρο», σημειώνουν κυβερνητικές πηγές σχετικά με τη συνάντηση των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Βάρνα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μόνο για το ζήτημα των δύο στρατιωτικών οι ηγέτες της ΕΕ συζητούσαν με τον Ερντογάν 20 λεπτά...

Κόσμος

  • Μπορεί η Τουρκία να εμφανίζεται ως μια πανίσχυρη πολεμική μηχανή, μια πολιτική δύναμη τεραστίων διαστάσεων κι ένας «χωροφύλακας» της ευρύτερης περιοχής που έχει ισχυρές βάσεις, η αλήθεια, όμως, είναι διαφορετική. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας πολιτικός γίγαντας με πήλινα οικονομικά πόδια, καθώς τον τελευταίο καιρό ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της χώρας είναι γεγονός.
  • Η κυβέρνηση της Αυστραλίας απελαύνει δύο ρώσους διπλωμάτες, αντιδρώντας στη διάπραξη επίθεσης με τη χρήση νευροτοξικού παράγοντα στην Αγγλία για την οποία η βρετανική κυβέρνηση κατηγόρησε τη Μόσχα, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη ο αυστραλός πρωθυπουργός Μάλκολμ Τέρνμπουλ.
  • Η Σαουδική Αραβία απείλησε τη Δευτέρα το Ιράν ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα, αφού επέρριψε στην Τεχεράνη την ευθύνη για τις εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων εναντίον της επικράτειάς της, καθώς αυξάνεται διαρκώς η ένταση ανάμεσα στους δύο μεγάλους αντιπάλους στη Μέση Ανατολή.
  • Γιούνκερ και Τουσκ φαίνεται ότι δεν «μάσησαν» τα λόγια τους θέτοντας στον Ερντογάν όλα τα κρίσιμα ανοιχτά ζητήματα και ζητώντας του να πάρει θέση. Επέμειναν για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας σε αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ, στηλίτευσαν τη στάση της στην Αφρίν έθεσαν το ζήτημα των δύο στρατιωτικών. Ωστόσο κατέστησαν σαφές ότι η πρόθεση της ΕΕ δεν είναι να κλείσει την πόρτα στην Τουρκία, υπό τον όρο όμως ότι θα οι δύο πλευρές θα έχουν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο. Τα δικά του αιτήματα έθεσε ο Ερντογάν.
  • Ο τούρκος πρόεδρος μιλώντας μετά τη συνάντηση που είχε με τους Γιούνκερ και Τουσκ σημείωσε πως έγινε το πρώτο βήμα για τη βελτίωση του διαλόγου μεταξύ των δύο πλευρών, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ υποστήριξε ότι δεν έλαβαν καμία σαφή απάντηση από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οικονομία

  • Στην Επιτροπή του άρθρου 49Α του Κανονισμού της Βουλής θα συζητηθεί την Τετάρτη, στις 15:00, η πρόταση διορισμού του Ευστάθιου Μαρίνου στη θέση του διοικητή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).
  • Η μετοχή του Facebook στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης υποχώρησε σημαντικά, αφού η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου επιβεβαίωσε ότι διεξάγει έρευνα σε βάρος της εταιρείας. Γύρω στις 18.00 (ώρα Ελλάδας) η μετοχή υποχωρούσε στα 150,60 δολάρια (-5,51%).
  • Σημαντικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, ανακοίνωσε η Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ. Πρωτοβουλίες που θα δώσουν ανάσα σε σημαντικούς φορείς οι οποίοι κάνουν τα πάντα για να αντιμετωπίσουν κρίσιμα κοινωνικά προβλήματα.
  • Νέα σημαντική μείωση κατέγραψε η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA) στα 15,05 δισ. ευρώ στο τέλος Φεβρουαρίου από 17,4 δισ. ευρώ στο τέλος Ιανουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Υποχώρηση κατέγραψε και ο απευθείας δανεισμός των τραπεζών από την ΕΚΤ.
  • Να ενταχθούν στην εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρήσεις το επιθυμούν, ζήτησε ο πρόεδρος του ΤΕΕ.

Αθλητισμός

  • Ανακοίνωση, με την οποία κάνει λόγο ότι η ομάδα δεν θα υποβιβαστεί και προσθέτει ότι γίνονται όλες οι ενέργειες, εξέδωσε τη Δευτέρα η «πράσινη» ΠΑΕ.
  • Έτοιμος για το... σύνηθες ταξίδι των ποδοσφαιριστών λίγο πριν τη «δύση» της καριέρας τους, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, φαίνεται πως είναι ο Ίκερ Κασίγιας.
  • Μετρημένες φαίνεται πως είναι οι μέρες του Ουνάι Έμερι στον πάγκο της Παρί Σεν Ζερμέν, μετά την νέα ευρωπαϊκή αποτυχία της ομάδας, όπου αποκλείστηκε στη φάση των «16» από τη Ρεάλ Μαδρίτης.
  • Με γκολ του Έντινσον Καβάνι στο 49ο λεπτό, η Ουρουγουάη επικράτησε της Ουαλίας με 1-0 και κατέκτησε το China Cup, που διεξήχθη στην πόλη Νανίνγκ.
  • Η απόφαση του Αρείου Πάγου για απαλλαγή του Βαγγέλη κάνει τον γύρο του κόσμου, με κορυφαία media να αναφέρονται εκτενώς στη δικαίωση του προέδρου του Ολυμπιακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου