Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα ΝΕΑ-ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο τέλος της σελίδας, κάτω δεξιά που λέει “Παλαιότερες Αναρτήσεις”. Πατήστε με το “ποντικάκι” πάνω και θα βρείτε ειδήσεις και νέα σημερινά ή χθεσινά και προηγουμένων ημερών, μηνών, χρόνων.

Αγαπητέ Φίλε, Αγαπητή Φίλη,

Εάν δεν μιλάτε καλά Ελληνικά η ιστοσελίδα μας σας δίνει την ευκαιρία να διαβάσετε όλα τα άρθρα στη γλώσσα της αρεσκείας πατώντας το “ποντικάκι” εδώ αριστερά που λέει Translate, Επιλογή Γλώσσας και διαλέξτε τη γλώσσα που καταλαβαίνετε καλύτερα! Σας παρακαλούμε να το πείτε και σε άλλους. Σας ευχαριστούμε και ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.


Dear friend

if Greek is not your primary language, now, you can read this web page: paneliakos.com in almost 100 different languages. On the left side here, you will see Translate Επιλογή Γλώσσας”, click with computer mouse on top of “Επιλογή Γλώσσας” and read our web page in the language of your preference. Now you could read paneliakos.com in almost 100 languages in a mater of a few seconds. Please tell others. Thank you.

HAPPY HOLIDAYS

Τετάρτη, 28 Μαρτίου 2018

«Economist»: Δύσκολη περίοδος για Τσίπρα και εκλογές Οκτώβριο

Τετάρτη, 28 Μαρτίου, 2018

(ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)
ΑΘΗΝΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Ο αριστερός πρωθυπουργός της Ελλάδας συνεννοείται καλύτερα αυτήν την περίοδο με τους μεγάλους πιστωτές της χώρας του την ΕΕ και το ΔΝΤ αλλά έχει μπροστά του δύσκολους μήνες και θα προσφύγει τον Οκτώβριο σε εκλογές, εκτιμά το περιοδικό «Economist».
Ενας λόγος που ο κ. Τσίπρας τα πάει καλά με τους πιστωτές της χώρας του είναι ότι ολοκληρώνεται τον Αύγουστο το τρίτο δανειακό πρόγραμμα έγκαιρα και με επαρκή δάνεια, ενώ η οικονομία αυξάνεται, αν και με πιο αργό ρυθμό του προβλεπομένου.
Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας στο εσωτερικό βρίσκεται υπό πίεση. Η συνύπαρξή του με το κόμμα των ΑΝΕΛ, ένα μικρό λαϊκίστικο κόμμα στα δεξιά που προϊσταται ο κ. Πάνος Καμμένος απειλείται να διαλυθεί, καθώς ο κ. Καμμένος, που είναι υπουργός Αμυνας, αντιτίθεται στις προσπάθειες του κ. Τσίπρα να επιλύσει ένα πρόβλημα 25 χρόνων που αφορά την ονοματοδοσία του φτωχού βόρειου γείτονά τους. Επίσης, ο κ. Καμμένος διαρρηγνύει τα ιμάτιά του με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τον χειρισμό των τελευταίων εξελίξεων μες τον ιστορικό εχθρό της Ελλάδας, την Τουρκία.
Ο κ. Τσίπρας ίσως να ήλπιζε ότι με κάποια προσοχή θα απομακρυνόταν από αυτά τα προβλήματα και ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε μία κοινοβουλευτική έρευνα για δωροδοκία σε βάρος δέκα επώνυμων πολιτικών, ανάμεσά τους δύο πρώην πρωθυπουργών. Κατηγορούνται ότι έχουν δεχτεί συνολικά 50 εκατ. ευρώ από την ελβετική φαρμακοβιομηχανία Novartis μεταξύ 2010 και 2015.
Ωστόσο, το σκάνδαλο απέτυχε να τραβήξει την προσοχή, καθώς οι εμπλεκόμενοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στη δικαστική εξέλιξη. Μάλιστα οι κατηγορίες της αντιπολίτευσης αναφέρουν και κατασκευή ενόχων από την κυβέρνηση.
Αλλά και η θεωρία του κ. Τσίπρα για οικονομική επιτυχία έχει αρχίσει να ξεθωριάζει. Η οικονομία αναπτύχθηκε μόνον 1,4% συγκριτικά με το προβλεπόμενο 2,5%, ενώ και το ποσοστό για το 2018 έχει μειωθεί στο 2 περίπου.
Αλλά και οι ελπίδες του Ελληνα Πρωθυπουργού για μία καθαρή έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο φαντάζουν εξωπραγματικές. Η Ελλάδα έχει ήδη υπογράψει να μειώσει το αφορολόγητο και να περικόψει ακόμη περισσότερο τις συντάξεις από το 2019. Ετσι, μία συμφωνία με την ΕΕ σχετικά με τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους, που πρόκειται να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο, θα περιλαμβάνει πλήθος διατάξεων για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και την αποτροπή της επιστροφής σε δανειακό καθεστώς.
Κάποιοι αναλυτές προβλέπουν ότι ο κ. Τσίπρας θα μειώσει τις απώλειές του και θα πραγματοποιήσει εκλογές τον Οκτώβριο, σχεδόν ένα χρόνο πριν τη λήξη της θητείας του.
Στο μεταξύ, η κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 10 ποσοστιαίων μονάδων στις δημοσκοπήσεις. Το αν η ΝΔ μπορεί να κερδίσει μια συνολική πλειοψηφία εξαρτάται από το πόσοι ψηφοφόροι μικρότερων κομμάτων μπορούν να απομακρυνθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως, οι σύμβουλοι του κ. Τσίπρα επιμένουν ότι ο Πρωθυπουργός τους δεν είναι από αυτούς που παραιτούνται και ότι εξακολουθεί να υπάρχει αρκετός χρόνος για να κερδίσουν πίσω αναποφάσιστους αριστερούς ψηφοφόρους.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου