Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 31 Μαρτίου 2018

Ηλεία: Υπερχείλισε το φράγμα του Πηνειού

Τελικά, δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα ούτε είδηση πλέον η υπερχείλιση του φράγματος Πηνειού, αφού τα τελευταία χρόνια κάθε χρόνο περίπου τέτοια εποχή το φράγμα υπερχειλίζει και… το ίδιο συνέβη και φέτος. 
Βέβαια, φέτος η υπερχείλιση ήρθε με μία μικρή καθυστέρηση αφού πέρυσι είχε γίνει πολύ νωρίτερα, περίπου στα τέλη Ιανουαρίου του 2017, το αποτέλεσμα ωστόσο είναι το ίδιο και δεν αλλάζει κάτι.
Παρά τα όποια μέτρα είχαν ληφθεί, δεν πέτυχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα και παρά τις ελπίδες ότι φέτος τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά, το φράγμα διέψευσε τους ιθύνοντες και το νερό που αναζητούσε διέξοδο περνά για ακόμη μία φορά επάνω από τα θυροφράγματα.

Δεν ‘ανακουφίστηκε’
Αν και τον τελευταίο ενάμιση μήνα διοχετεύονταν από την πόρτα των θηροφραγμάτων 22 κυβικά νερού ανά δευτερόλεπτο, τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αρκετά για να αποφευχθεί η υπερχείλιση, που ξεκίνησε με μειωμένη ροή από το μεσημέρι της Τετάρτης και όσο περνούν οι ώρες και οι ημέρες η ροή αυξάνεται, στην προσπάθεια των υδάτων του φράγματος να βρουν διέξοδο.
Το νερό τρέχει και από τους δύο υπερχειλιστές καθώς οι απορροές των ομβρίων υδάτων είναι μεγάλες από τις περιοχές γύρω από τη λίμνη, ανεξαρτήτως βροχής αφού σε πολλά σημεία λιώνει το χιόνι, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα να ανεβαίνει διαρκώς η στάθμη του νερού. Το φράγμα δέχεται μεγαλύτερες ποσότητες υδάτων από εκείνες που απελευθερώνονται από τους αγωγούς εκτόνωσης, ως εκ τούτου δεν θα γινόταν διαφορετικά.
Οι παρόχθιοι βέβαια θα πρέπει ήδη να έχουν απομακρύνει αγροτικά μηχανήματα, καθώς είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος να πλημμυρίσουν μεγάλες αγροτικές εκτάσεις.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου