Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

«Ξεχάστε την καθαρή έξοδο - Εποπτεία για πολλά χρόνια»

Ο επικεφαλής του Euroworking Group Χανς Φάιλμπριφ μιλά στα «Νέα»

«Ξεχάστε την καθαρή έξοδο - Εποπτεία για πολλά χρόνια»Τρίτη, 27 Μαρτίου, 2018
«Θολώνει» το σενάριο της «καθαρής« εξόδου από τα μνημόνια και ζητά ενισχυμένη εποπτεία από τους δανειστές τα πρώτα χρόνια αμέσως μετά το πρόγραμμα, ο νέος επικεφαλής του Euroworking Group Χανς Φάιλμπριφ. 
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα» ο κ. Φάιλμπριφ τονίζει:
«Το πρώτα χρόνια αμέσως μετά το πρόγραμμα είναι τα πιο καθοριστικά, οπότε θα έχουμε ενισχυμένη εποπτεία από τους δανειστές για να βοηθηθεί η Ελλάδα να παραμείνει στο σωστό δρόμο» τονίζει προσθέτοντας ότι μέσω της επιτήρησης «θα αποφευχθούν πισωγυρίσματα σε σημαντικές μεταρρυθμιστικές προσπάθειες ότι θα προχωρήσει η υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που θα νομοθετηθούν το τρέχον διάστημα και θα πρέπει να υλοποιηθούν τα επόμενα χρόνια» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Φάιλμπριφ.
«Αν χορηγηθεί στην Ελλάδα ελάφρυνση χρέους ή υπό όρους ελάφρυνση χρέους είναι λογικό οι δανειστές να επιδιώξουν να παρακολουθούν πώς προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις, να διασφαλίσουν ότι δεν θα υπάρξουν πισωγυρίσματα και να σιγουρευτούν ότι υλοποιούνται οι πολιτικές που έχουν ήδη αποφασιστεί. Θα χρειαστεί κάτι μεταξύ μιας κανονικής και ενός πραγματικού προληπτικού προγράμματος» δηλώνει.

Όσον αφορά την προληπτική γραμμή στήριξης σημειώνει ότι «είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θέλει ένα προληπτικό πρόγραμμα. Μπορεί να το ζητήσει. Ο ασφαλέστερος τρόπος εξοδου είναι ένα προληπτικό πρόγραμμα. Η άλλη πλευρά του νομίσματος είναι κάποιας μορφής αιρεσιμότητα».

TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου